Почиње кинеска Нова година и владавина Змаја, за један знак биће посебно срећна

ГС
Почиње кинеска Нова година и владавина Змаја, за један знак биће посебно срећна

Почетак сваке кинеске Нове године обиљежавају велике прославе у кинеским заједницама широм свијета, тренд који је све популарнији на Западу и све више људи учествује у овим радосним свечаностима. Кинеска Нова година се не поклапа са календаром који се користи на Западу. Година дрвеног змаја почеће 9. фебруара 2024. и трајаће до 28. јануара 2025. године, пише портал Ола!.

Овај источни хороскоп карактерише додјељивање једне животиње свакој години, у циклусу који се понавља сваких 12 година. Дакле, постоји 12 животиња: пацов, бик, тигар, зец, змај, змија, коњ, коза, мајмун, петао, пас и свиња.

Поред тога, свака година је повезана са једним од пет елемената који чине универзум, према кинеској филозофији: водом, дрвом, земљом, металом и ватром. Ови елементи се комбинују са животињама кинеског хороскопа и формирају циклус од 60 година. Свака од ових животиња има специфичну симболику и карактеристике, преноси najzena.alo.rs.

То је хороскоп дубоко укоријењен у кинеској култури и често се користи као алат за предвиђање личности и склоности особе на основу године рођења.

У Кини је Змај веома цијењен и страхују да ће његове године бити бурне и склоне катастрофама, иако су то у ствари године велике виталности, погодне за напредак и стварање богатства. Вјерује се да змај даје предност дуговјечности. Када дође година змаја, то вријеме захтјева храброст, смјелост, енергију и одлучност, али вођено интуицијом. Добра је година за рађање дјеце, јер се људи рођени под овим знаком сматрају моћним и срећним.

Ево предвиђања за појединачне хороскопске знакове:

ПАЦОВ (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Ово је вријеме револуције за ваш начин живота или навике, посебно у послу и здрављу, посебно у првих пет мјесеци у години. Вријеме је да испробате нове ствари, експериментишете и предузмете неке смеле кораке да унесете промјене у свој живот, можда са мање осјећаја сигурности, али зато стимулишуће и обећавајуће. Добар је тренутак да се на неки посебан начин повежете са технологијом или будућношћу, како се не бисте заглавили у прошлости или садашњости. Вријеме је да тражите ширу визију, путујете и научите да правите неопходне промјене које ће вам донети веће благостање.

Међутим, од јуна па надаље, то је кључно вријеме за ваше односе, посебно оне који укључују виши ниво директне или личне посвећености, као што су партнерства, породица и пословни сарадници. Овај период захтијева пажљиво разматрање ваше ситуације и околности. Размислите о својој животној филозофији, а посебно о оним важним питањима: Какву везу желите? Колико далеко желите да иду ваше обавезе?

БИВО (рођени 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Пролазите кроз период интензивних емоција у разним областима живота, који ће трајати најмање првих пет мјесеци. Не дозволите да вас страхови или несигурности ограниче јер је ово вријеме са огромним потенцијалом да раширите крила и стекнете нове вјештине. Вријеме је за значајна искуства у смислу емоција и љубавних или сексуалних односа, али и да урадите нешто што је за вас изазов. Вријеме је да своју енергију усмјерите у нешто што вас подстиче да растете или живите живот пуним плућима, чак и ако нисте сигурни у резултате. Овај период може донијети и значајне промене у односима са децом или у области образовања. Од јуна па надаље, обнављање ваше филозофије рада долази у први план, јер нови планови или промјене у законодавству или еколошким околностима могу довести до стварања нових шема. То би могло бити и вријеме за освјежавање знања и вјештина и обнављање навика и свега што је у вези са здрављем. Поред тога, одвојите вријеме за размишљање, отпустите бриге и изаберите своје доминантне идеје и мисли — одлична година за учење и напредак.

ТИГАР (рођени 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Ова година може значајно утицати на ваш породични живот, становање или дом, посебно у првих пет мјесеци у години. Можда ћете осјетити необичну енергију у овим областима, укључујући могуће изненадне промјене или прилагођавања у посљедњем тренутку. То би се могло материјално манифестовати, кроз промјену стана или његовог уређења, али и кроз реструктурирање породице: могуће је да дође до промјена у организацији или породичним односима. Штавише, нешто значајно може да се промијени у вашем животном стилу и важно је да размислите о томе и постанете свјесни тога. Ове промјене могу утицати на професионалну сферу и обрнуто. Од јуна па надаље, ваш специфични авантуристички или истраживачки карактер могао би да преовлада, иако ће вам равнотежа између улагања бити веома важна, не само у економским и материјалним ресурсима, већ и у смислу уложеног времена и вриједности и задовољства које ова искуства могу доносим ти. У сваком случају, понекад морате да ризикујете да бисте побиједили или научили. Имајте на уму да бисте такође могли уложити у образовање своје дјеце.

ЗЕЦ (рођени 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2024)

Можда вам се мисли врте, посебно током првих пет мјесеци ове године. Уз паметан приступ, то ће бити одлична прилика да научите, научите много или сагледате ствари из различитих перспектива. То је такође веома креативно вријеме за откривање нових интересовања, мјеста или људи, побољшање комуникацијских вјештина или планирање важних животних догађаја. Овај период може бити прилика за надоградњу возила или комуникационих уређаја. Остатак године може бити обиљежен новом филозофијом у свим врстама породичних ствари и оних везаних за дом и становање. Можете искористити вријеме експанзије у овим областима да бисте развили срећнији или квалитетнији интимни живот. Можда ћете уредити свој дом, или се упустити у нове активности са својим најмилијима. Овај процес ће бити директно повезан са новим основама које стварате. Време је да се сагледамо и видимо шта се ближи крају и у којим сегментима живота треба да поставите нове границе, нове дисциплине или нови поредак. Затварате поглавље и треба вам времена за ову транзицију. Такође ће бити добар тренутак за преглед личне и породичне имовине.

ЗМАЈ (рођени 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2025)

Ова година Змаја може бити револуционарна за ваше ресурсе свих врста, почевши од финансија. То је добра прилика да процијените свој потенцијал и како управљате финансијама, стекнете нове вјештине или изворе прихода. Ваша потреба да постигнете више у овим областима мора бити добро усмјерена, без нагађања. И приходи и расходи могу бити изванредни. Биће од кључног значаја да обновите филозофију ваших укуса, потреба и скале вриједности. Од јуна биће посебно занимљиво вријеме за студије, путовања и све што је везано за комуникацију и пратеће уређаје. Односи уопште, а посебно пријатељства, могу имати посебан утицај у овим областима. Међутим, потребно је повезати се са новим интересовањима која могу замијенити досадашња. Ово није вријеме за стагнацију, радије усвојите „отпоран“ став јер ће вам свијет понудити нове могућности за раст. Што више можете да се ослободите застарелих структура, навика или идеја, више ћете напредовати. Искористите овај период да отворите нове везе и проширите своје контакте, али селективно.

ЗМИЈА (рођени 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2026)

Првих пет мјесеци у години може бити спектакуларно јер се налазите у времену изузетних догађаја, искустава и посебних околности. Живот те изненади, тјера те да направиш велики корак, урадиш нешто више, постигнеш више и усудиш се да размишљаш другачије. Како ћете приступити овом периоду зависи од вас, али можете га искористити да направите значајну обнову, повежете се са новим подстицајима и кренете на пут испуњења, уз авантуристичка прилагођавања која могу бити муњевита. Има толико занимљивих ствари које треба радити у животу. Од јуна па надаље, биће добро вријеме да направите искорак у свом професионалном и економском пољу. Тренутак за развијање вјештина и искориштавање могућности за проширење, можда кроз путовања. Међутим, важно је разликовати ваша интересовања од оних у кругу у којем се крећете или кругу ваших пријатеља. Сада је вријеме да преусмјерите своје финансије, дефинишући своје интересе што је прецизније могуће. Добар је период да се ослоните на своју интуицију и инвестирате, али у стварности чије функционисање нисте упознати.

КОЊ (рођени 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2028)

Пролазите кроз инспиративну фазу, па искористите тренутке самоће, медитације, одмора, размишљања и прочишћења, посебно у првих пет мјесеци. Вријеме је да се напусте одређене навике или склоности како би се подвргла моћној духовној, моралној, интелектуалној, емоционалној и физичкој обнови. Ово може бити неопходно јер занемаривање ових тренутака може довести до хроничних проблема у било којој области. Очекују вас занимљиви приједлози са којима можете да се повежете и који захтијевају интроспекцију. Мање опипљиви аспекти, као што су снови или машта, такође могу пружити вриједне увиде. Ово није вријеме да се ослањате само на разум. Ако ови задаци буду добро обављени, они ће вас подстицати од јуна па надаље, означавајући занимљив период за ваш лични развој и нове подстицаје. Овај период би могао да доведе до значајних путовања, студија, љубави и искустава која дефинишу „прије и послије“. Међутим, мораћете да радите на новој равнотежи између старог и новог, разумевајући како су нови снови и пројекти усклађени са стеченим или предстојећим обавезама. Вријеме је да поново изградите своје самопоуздање.

КОЗА (рођени 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2028)

Првих пет мјесеци у години поставиће сцену за посебну, чак и изненађујућу, динамику у друштвеним круговима, пријатељствима или групним активностима. Вријеме је да обновите завјете у личним односима, пронађете нове начине за дружење и доприносите другима. Издвајају се сарадња, састанци, заједничка улагања, активности које могу бити креативне. Ово вријеме доноси прилику да проширите свој свијет, превазиђете одређене рутине и уживате у новим каналима комуникације. Од јуна је боље да се ствари прихвате мирније, јер ће бити времена да се финализују ствари и договори који су можда остали да висе. Прво, због финансијских проблема; биће кључно да направите попис своје имовине и да се позабавите наслеђем, кредитима и сл. Интелектуална, па чак и духовна питања би такође могла доћи до изражаја. Неки аспекти ваших вјеровања или животне филозофије се могу промијенити јер сада имате приступ скривеном знању или раније нисте били свјесни одређених чињеница.

МАЈМУН (рођени 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2029)

То би могла бити година великих искустава, посебно у првих пет мјесеци. То је кључни период за ваше амбиције, будућа очекивања и професионални и друштвени живот, што може имати значајне импликације на ваше финансије. Ако ефикасно искористите овај период, то може бити вријеме креативности и отварања нових хоризоната. Ова година је одлична за напредак, чак и ако дође неочекивано или на изненађујуће начине. У сваком случају, немојте се ограничавати на познато. Вријеме је да истражујете, циљате више, улажете у своје образовање и циљате високо. Образовање, путовања и технологија могу послужити као полуге за ову јединствену фазу. Од јуна па надаље, један од кључних фокуса биће на умрежавању, могућности повезивања са другима, успостављања веза и напредовања у свом елементу, како вам одговара. Вријеме је да се поради на свему што се тиче сарадње са групама, а посебно на комуникацијским и тим билдинг вјештинама. Нове везе могу вам отворити важна врата, али то ће захтијевати посебну пажњу на ваше финансије, посебно на заједничке ресурсе.

ПИЈЕТАО (рођени 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Можда сте већ примијетили интересовање за нове теме, знања или промјену животне филозофије. Овај тренд ће се снажно наставити и у првих пет мјесеци ове године. Повољно је вријеме за дуготрајна путовања, учење, испите, публикације и, што је најважније, стицање нових и значајних знања. Ово је период који вас може довести до рушења баријера или неких самонаметнутих ограничења којих сте се до сада држали. То је одлична прилика да схватите колико можете да растете, чак и ако је потребна храброст да се ствари раде другачије. Дозволите животу да вас изненади, отворите се новим искуствима и проширите своје видике. Од јуна би се могли показати резултати овог периода интензивног проучавања и промјене у начину размишљања, али само ако сте га добро искористили. Вријеме је да обновите своје циљеве, планове и амбиције, посебно на професионалном и друштвеном плану. Без сумње, ово је узбудљива година пуна могућности за раст. Међутим, мораћете да радите на личним односима на другом нивоу, са другачијим скупом одговорности, гдје су потребне јаке везе

ПАС (рођени 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

То је време катарзе и трансформације, посебно у првих пет мјесеци у години. Вријеме је да погледате у себе и скупите храброст да спасете благо које је још увијек скривено у вама. Открића и везе се могу десити на емоционалном, менталном, па чак и физичком нивоу. Вријеме је да тестирате своје регенеративне или трансформативне способности, околности захтијевају од вас да освестите и продрете дубље да бисте јасно видјели процес. Ова фаза може имати користи од духовних читања, здравствених тема, психологије, астрологије и слично. Такође, фокус је на трансформацији финансија или ресурса, посебно заједничких, било на личном нивоу или у сарадњи са неким организацијама. Искористите прилику да ажурирате и боље искористите своје могућности. Од јуна отварају се значајне могућности за путовања, студије и нове пројекте. Вријеме посвећено новом знању и врсти учења која вас може подстаћи да преиспитате своје навике и обичаје. Учите из дана у дан без одлагања, али наставите да користите свој ум креативно.

СВИЊА (рођени 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Будите срећни, није вријеме за превише ретроспекције. Бар у првих пет мјесеци у години, лични односи ће бити изузетан катализатор, као подстицај или изазов. Пролазите кроз одлучујући период за љубавне везе, уговоре и партнерства. Не би било необично да се догоде изненађења или брзе промјене које захтијевају интелигентно прилагођавање. Можда ће бити потребни правни посредници. Ако се њима добро рукује, сви ови утицаји могу бити веома позитивни за раст са другима, чак и ако то захтијева превазилажење неких препрека. Кључно је да добро дефинишете ставове и договоре, јер ће од јуна у центру пажње бити оно што дијелите са другима. То се може односити на економске или материјалне аспекте, као и на емоционалне. Будите свјесни труда који улажете у ствари и онога што доприносите без игнорисања друге стране. Породично наслеђе или неријешени породични проблеми такође могу бити истакнути.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана