По чему је сваки знак хороскопа посебан

ГС
Foto: Илустрација

Сазнајте по чему се издвајају знакови зодијака.

Ован

Овај хороскопски знак воли да буде на првом мјесту, па не чуди да су и први знак зодијака. Одважни и амбициозни, Овнови се не плаше изазова.

Страствени су и мотивисани што их чини добрим вођама који граде заједницу својом одлучношћу. Директни су и не воле да компликују, па их често могу фрустрирати непотребни детаљи и захтјеви. Та одлучност може бити инспиративна, али исто тако налаже опрез – јер могу постати себични. Када обуздају свој експлозивни темперамент, позитивни су и живахни, те уживају у животу.

Бик

Бикови воле да се опуштају у природи окружени пријатним звуковима и укусима. Идеалан дан замишљају у топлој купки с есенцијалним уљима, али то не значи да зазиру од рада – амбициозни су, фокусирани и најбоље се осјећају када виде да штеде, а новац им се враћа.

Упорност и оданост им је на првом мјесту, па могу остати у лошим односима дуже него што би требало. Иако би неки њихову упорност могли перципирати као тврдоглавост, предани су пријатељи и партнери на које се можете ослонити.

Близанци

Да ли сте некада имали толико обавеза да пожелите да се клонирате? Управо такви су Близанци који имају толико интересовања да би требало да се клонирају.

Хиперактивни Близанци најбоље се осјећају када могу да ускакачу из једне у другу улогу, балансирају између посла, хобија и дружења. Воле да комуницирају порукама, твитовима и уживо, а понекад им је сам чин разговора важнији од онога шта се говори , па чак и ако им је језик бржи од памети, не замарају се тиме превише – једноставно наставе даље.

Рак

Баш као ракови који живе између мора и копна, Ракови добро балансирају између духовног и материјалног. Слушају своју интуицију и зато толико добро препознају каква енергија влада у свакој просторији у којој се нађу, али оне сопствене чувају иза чврстог оклопа.

Фокусирани су на дом и породицу, те се често брину за блиске особе, али треба да буду опрезни да не пређу границу између бриге за некога и контролисања.

Лав

Овај ватрени знак воли свој краљевски статус. Страствени су, помало театрални и врло живахни, па се увијек налазе у центру пажње, а одликује их храброст. Познати су по својој стабилности и вјерности, у романтичним односима и пријатељствима, а једино што може да наруши идеaлно је њихов его и љубомора.

Дјевица

Дјевице су практичне и систематичне перфекционистице које стално раде на себи и усавршавају своје вјештине. Владају пробавним систетом, па као такве посебно пазе на све састојке – у храни, али и свему другоме и оријентисане су на детаље.

Гомилу информација процесуирају попут компјутера и труде се да буду темељне у свему што раде али не би требало да дозволе да то преузме контролу над њима – тражећи увек идеал постављају себи немогуће циљеве. Стога требају да науче да понека несавршеност није непростива мана. Ипак, увек теже напредовању, марљиве су и посвећене, па су одличне као учитељи, доктори, уредници и музичари.

Вага

Као што сам знак приказује, Ваге траже баланс у свим сферама живота. Понекад су покретачи промјена, али и сагледавају сваку ситуацију из више углова, што је један од разлога њихове неодлучности, а требало би да се више ослањају на своју интуицију, а мање на туђе мишљење.

Везе су им изузетно важне. Воле да буду окружени лијепим предметима, па им од руке иду послови декоратера, дизајнера или стилиста.

Шкорпија

Иако је због своје страствености често мијешају с ватреним знаковима, Шкорпије су водени знак који своју снагу проналази у својим менталним и емоционалним сферама.

Знају шта желе и спремни су да иду на дуге стазе док не дођу до циља. Али, треба да припазе на свој его –могу због њега да штете сами себи.

Повезани су с пријатељима и љубавницима, а када стекнете њихово повјерење, Шкорпије ће показати дубину, преданост и емпатију.

Стријелац

Увијек у потрази за знањем, Стријелчеви слиједе географске, духовне и интелектуалне авантуре. Оно што их чини јединственима је мјешавина страсти, радозналости и прилагодљивости, они се усуде да иду тамо гдје други никада не би.

Ништа не доживљавају претјерано озбиљно, брутално су искрени што може довести до неразумијевања, а њихова вјечна потрага за знањем чини их креативцима.

Забавни су, али и филозофски расположени, а захваљујући свом духу могу постати стручњаци за шта год пожеле.

Јарац

Јарчеви добро иду кроз материјалне и емоционалне аспекте. Иако сна први поглед дјелују резервисано, па чак и конзервативни, њихови блиски људи знају да Јарчеви воле забаве, а с годинама постају све отворенији и позитивнији.

Добро знају да је живот кратак и зато се увијек труде да ураде што више, што прије, па успоравање за њих није опција. Постоји изрека – ако желите да се нешто ријеши, дајте то ужурбаној особи – а Јарчеви су управо такви. Чак и кад их притискају рокови, наћи ће времена да помогну пријатељима и колегама.

Водолија

Овај ваздушни знак је најхуманији, и најпрогресивнији, најбунтовнији и иновативан, али иза тог првог утиска крију се особе којима је потребна љубав и пажња.

Водолије воле тимски рад за веће добро, па се некад чинити као да заборављају на блиске људе.

Не воле трачеве, па ако желите да их заинтересјете, причајте с њима о својим плановима за заједницу и фокусирање пребаците са 'ја' на 'ми'.

Рибе

Између маште и стварности, Рибе су најемпатичнији и најосјећајнији знакови зодијака. С таквом осјетљивошћу често их могу прогутати емоције, али треба да запамте да кад наиђу на проблем, ријешење није само 'отпливати' даље.

Ипак, Рибе се добро прилагођавају новим ситуацијама, а везе с њима гарантују дубока духовна открића. Уживају у дијељењу искустава попут слушања музике које им подстиче машту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана