Плутон улази у Водолију: Од 20. јануара крећу драстичне промjене, од нас зависи да ли ће нас разорити или обновити

Г.С.
Плутон улази у Водолију: Од 20. јануара крећу драстичне промjене, од нас зависи да ли ће нас разорити или обновити

Важно је да спојите мозак и срце, као и намеру и емоције, и да се фокусирате на жељени исход.

Један од најзначајнијих догађаја ове године је улазак Плутона у знак Водолије 20. јануара. Ово је период који смо дуго чекали и који ће трајати 20 година, све до 2043. Плутон је планета која се најспорије креће и за пун круг му је потребно 248 година, што значи да је посљедњи пут био у Водолији од 1778. до 1796.

Тада је дошло до промјене равнотеже снага, оснивања Сједињених Америчких Држава, Француске револуције, почетка похода Наполеона Бонапарте, промјене у друштвеном поретку и јавним правима, укључујући ратификацију америчког устава, индустријску револуцију, просвјетитељство... Монархија је срушена у Француској, што је показало да се чак и најмоћније свјетске институције могу срушити пред Плутоном. Идеали Водолије о разуму, рационалности и моћи човјечанства да управља својом судбином подстакли су ову епоху и поставили темеље за демократске институције и људска права.

Изуми из овог доба су балон на врућ ваздух, машина за шивење, вакцина против малих богиња и падобран. А шта ће нам донијети у овом кругу, остаје да видимо. Немојте се изненадити ако се нешто ново појави на небу, па чак и ако то буду ванземаљци или неки НЛО. Ово је вријеме у ком се читаво човјечанство уздиже, али и човјек као појединац. Свако од нас сада ће имати прилику да започне своју еволуцију и закорачи у лепшу и сјајнију будућност. Доба Плутона у Водолији је доба јединства, повезивања, уједињења, заједништва, хуманости. Ово је доба науке која помјера границе и открива нам истину о свијету и нама самима. Водолија има поглед на велику слику, разматрајући етику, идеале и системе који су потребни да би се обезбједила правичност за све.

Које бенефите технологија може да донесе да би помогла човјечанству да еволуира набоље и да се уједини као јединствена свијест? Гдје ће се највише огледати напредак? Ово су питања која муче многе. У новим научним открићима, новим знањима и потпуној промјени свијета, а он је већ почео да се мијења и трансформише. Плутон је апсолутна и потпуна трансформација, преображај, а Водолија је промјена и садашњи тренутак. Зато је важно да будете отворени за све што је ново, било да се ради о вашем физичком тијелу, здрављу, односима, финансијама... или било чему другом што нас интересује. Човјечанство и овај свијет су још неистражени и никако не прихватајте да је ово што нам се тренутно дешава крајњи домен човјека. Напротив, још смо на почетку. Пошто Водолија влада електричном енергијом и технологијом, можда ћемо бити свједоци стварања обновљивих извора и можда ће технологија да користи свима, а не појединцима, који би да напуне џепове. Једно је сигурно, не можемо ни да замислимо шта ће све постојати. 

Зашто је битно да напредујемо? Да бисмо стварали, градили, развијали и мијењали свој живот брже и дјелотворније него раније, морамо да напредујемо и као друштво и као појединац. Често ћете чути од неких старијих људи да свијет није оно што је био и да иде у лошем правцу. То није баш тако, свијет се мијења и непрестано еволуира, само ми нисмо увијек спремни да прихватимо промјене. Када смо млађи, то иде далеко лакше, али када прођу неке године и усвојимо већ неке обрасце, тешко их пуштамо. Свијет увијек иде напред, само је питање колико смо ми спремни да га прихватимо.

У наредних 20 година еволуција ће ићи много брже него иначе. Плутоновска енергија је најјача и најмоћнија. То је атомска, нуклеарна сила која преводи енергију у материју и материју у енергију. Надамо се да ће бити искоришћена у добре сврхе, а не у оне негативне рушилачке и разорне. Све је до тога на шта ћемо се и на који начин фокусирати.

Кад се ствари промјене на ћелијском нивоу, ваше навике, стање вашег тијела, увјерења, промјена може бити толико јака! Потребно је "само" знати како изазвати, покренути та чуда. Зато је важно да спојите мозак и срце, намјеру и емоције и фокусирате се на жељени исход.
Ваша енергија је повезана с вашим осјећањима. Кад год се осјећате срећно, весело, радознало, оптимистично и кад сте захвални богу и божанској енергији на свему што имате - енергија вам је добра, вибрација вам је висока, а емоција узвишена. Тада привлачите само најбоље у свој живот, а све лоше ствари вас мимоилазе.

 

Плутон представља коначност и фаталност и, као владар Шкорпије, бави се кармичким животима, смрћу и поновним рођењем, па ће нешто морати да умре да би се поново родило.
Друштво чине појединци - попут вас! Али прво морате да промјените себе! Потребна нам је стварна унутрашња промјена ако желимо да преживимо послије средине овог вијека. Водолија је оријентисана на будућност и жели да друштво и планету учини бољим мјестом. Али прије него што то урадите, морате да разумијете ко сте и зашто сте овде. Вријеме је да схватимо шта значи бити човјек и како живјети заједно на овој планети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана