Ово су најважнији датуми у 2024. години

GS
Foto: Ilustracija

Током 2024. године биће присутно много космичких усклађивања који се фокусирају на принципе равнотеже.

Астрологија каже да можемо осјетити да нас силе привлаче и гурају на различите стране, а крајњи резултат је проналажење средине, преноси Форевер Kонсциоус. Технологија, финансије и односи ће бити велика тема 2024. године, а многи од нас ће осјетити снажну потребу за аутономијом и независношћу. И на крају, 2024. је година број 8 у нумерологији, а то је број који представља срећу, симетрију и бесконачност. Ми смо бесконачна бића, али наше вријеме овде на овој планети није бесконачно. Морамо максимално да искористиимо вријеме које имамо и да не одбацујемо утицај који имамо на друге и свијет око нас. Хајде да каква ће нам бити 2024. година и ко ће имати највише среће.

Главни астролошки догађаји током 2024. године

1. Сјеверни чвор у коњункцији са Хироном (јануар - април)

 Ово је енергија коју ћемо осјећати прва три до четири мјесеца у години, посебно око 11. фебруара и затим под Овновим помрачењем Сунца 8. априла. Хирон је астероид исцељења, а сјеверни чвор представља пут куда иде наша колективна свијест. Спајање ове две планетарне силе ствара снажну исцељујућу енергију која нам може помоћи да се издигнемо проблема свакодневице.

2. Јупитер у коњункцији са Ураном (март - мај)

 Ово је вјероватно најзначајније усклађивање 2024.! Сусрет Јупитера и Урана догађа се сваких 12 до 14 година, али сусрет Јупитера и Урана у знаку Бика је невјероватно редак. Уран је у Бику од 2018., а Јупитер је прешао у Бика 2023. Бик је обично повезан са финансијским темама и нашим осјећајем сопствене вриједности. Јупитер је планета обиља и експанзије, а Уран технологије и иновација. Ове теме могле би да се манифестују као главне вијести о глобалним финансијским тржиштима и дигиталним валутама.

3. Јупитер у знаку Близанаца (мај 2024. - јун 2025.)

 Јупитер прелази у Близанце 26. маја, први пут за 12 година, чинећи га својим новим домом до јуна 2025. Јупитер је планета експанзије, а Близанци представљају дуалност душе и тијела. Наша душа зна да смо ми љубав и да је живот једноставно низ лекција и искустава. Међутим, наше људско ЈА мора да живии по правилима 3Д света. Оно мора да се носи са патњом, реалношћу живота на Земљи и не осјећа увек љубав коју осјећа наша душа. Те две стране нашег бића морамо да уважимо, поштујемо и његујемо.

4. Квадрат Јупитера и Сатурна (јул - децембар)

 Јупитер и Сатурн доћи ће у директни квадрат (90 степени) један са другим 19. августа, у којем ће остати до 24. децембра. Њихову енергију почећемо да осјећамо већ у јулу, па све до самога краја године. Јупитер ће бити у Близанцима, а Сатурн у Рибама - ово је комбинација која може да створи трење и напетост јер Јупитер жели ширење, а Сатурн скупљање и фокусирање на границе.

5. Плутон у знаку Водолије (новембар 2024. - март 2043.)

 2024. је година у којој Плутон службено напушта знак Јарца и улази у Водолију у којој ће бити сљедеће две деценије. Плутон у Водолији је монументална промјена која се одвијала посљедњих неколико година. Како Плутон већ неко вријеме плеше на граници између Јарца и Водолије, већ смо почели да доживљавамо неке од тема које су предодређене. У Водолији, Плутон ради на свему што се тиче технологије, преноси СенсаМондо.

6. Ретроградни Марс (октобар 2024. - мај 2025.)

 Марс је ретроградан најређе од свих планета, па када се то догоди, то је нешто на шта желимо да обратимо пажњу! Марс је планета акције, мотивације и енергије. Када путује ретроградно, смањује нашу продуктивност, исцрпљује енергију и чини да осјећамо недостатак мотивације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана