Овна занима неосвојиво, а Водолија воли да манипулише.

Агенције
Овна занима неосвојиво, а Водолија воли да манипулише.

Сваки знак на свој начин прелази са ријечи на дјела.

Неки крећу у акцију одмах, довољан им је први утисак, неки имају касније паљење, неки никада не показују да су освојени..., пише Прва.

ОВАН

ОН – Кад он пређе са ријечи на дјела, ви сте већ “барени и реш печени”. Док сте се окренули, он је већ у свакој вашој мисли, сваком тренутку, дану и мјесецу. Ако тај број мјесеци уопште достигне двоцифрен број, сматрајте да сте задржале Овна, јер ако нисте, он је већ у новом освајачком походу, зато што је њему занимљиво само – неосвојиво. Докле год му измичете и тајанствено се смјешкате, радознали Ован ће трчати за вама.

ОНА – Она неће губити вријеме са вама, уколико схвати да нисте њен “калибар”. Али, ако јесте, спремите се да јој будете на располагању у свако доба дана и ноћи, јер “Овница” зна све да осмисли од доручка у кревету до романтичног викенда на мору. А при том не жели да чека ни минут, јер јој не пада на памет да губи вријеме са вама, ако нисте довољно мужевни, одлучни, шармантни и галантни. Па, ви сад видите…

Б И К

ОН – Кад би сви мушкарци били као Бикови, жене не би ни имале проблема у љубави. Колико год дуго да вас је освајао, неће вас тако лако пустити када једном постане његова. И само његова! Боље ни да не помишљате на краткорочна рјешења у виду флерта са неким другим, ако вас тренутно изнервира његова тврдоглавост: суочићете се са провалом бијеса равној вулканској ерупцији, уколико му је стало до вас.

ОНА – Када схвати да сте ви човјек њеног живота, употребиће све адуте женствености које има на располагању како би вас задржала: заводљив изглед, ненадмашно кулинарско умјеће и дамско понашање на којем би јој позавидјеле представнице свих других хороскопских знакова. Сексипилност, животна радост и поглед којим супарницама даје до знања да сте ви само “њен и Божији”, већину мушкараца задржава дуго или заувијек поред жене Бика.

БЛИЗАНЦИ

ОН – Зна он да вас је освојио, није му то ни био неки проблем када је мушкарцу Близанацу јасно да је у сваком друштву најзабавнији, најшармантнији и најсналажљивији. Али, шта даље, када он мора да се дружи, информише, путује, флертује и – бјежи. Ако имате довољно повјерења у њега, разумијевања за њега и потребу за непрестаним усавршавањем на свим животним пољима, скинуће вам звијезде са неба. И више од тога, запросиће вас преко мобилног телефона!

ОНА – Када је добила своју играчку, трофеј, како год да вас је у својој машти називала (док вас није освојила), жена Близанац ће наставити и даље да се игра, али са вама. Нема шансе да вам поред ње буде досадно ни у једном једином тренутку: имаћете личну куварицу (брза храна у свако доба дана и ноћи), личног возача (до било које тачке на Земљиној кугли) и вјечиту дјевојчицу поред себе на чијем ће вам младоликом или манекенском изгледу завидјети већина љубоморног мушког свијета.

РАК

ОН – Колико год је био упоран да вас заведе и освоји, толико ће се мушкарац Рак заинатити и да вас задржи. И послије безбројних раскида, помирења и обећања да ћете све почети испочетка, он ће настављати по своме: незадовољан статусом, мијењаће послове, свађати се са шефовима и нервирати вас што је такав инаџија. И тако све док не буде обезбиједио вас и вашу породицу онако како је он замислио: у великој кући са кућним љубимцима у дворишту у којем ће се играти ваша дјеца, а комшије свраћати на кафу. И “чашицу разговора”.

ОНА – Данима, мјесецима и годинама, она ће бити спремна да вас гледа, вреба, сусреће, заводи и осваја. Када у томе буде најзад успјела, потрудиће се да вам никада не ускрати укусан ручак, излазак у кафану са пријатељима и себе у топлој постељи. Пуштаће вас да живите у заблуди како можете да радите шта хоћете, с ким хоћете и кад год вам падне на памет, а када се једном будете превише опустили, све ће испричати дјеци. Или вашој мами, сестри, тетки или не дај Боже баки…а онда вас ниједно море неће опрати.

Л А В

ОН – Ништа није неосвојиво за тог галантног шармера који ће потрошити цијелу плату на 101 ружу само за вас (плус шампањац, бомбоњера и парфем за који поуздано зна да је ваш омиљен). Пошто му нисте одољели, он ће вас у друштву увијек третирати као краљицу, док ће код куће очекивати да ви угађате њему. Што прије то схватите, лакше ће вам бити да дијелите живот са мушкарцем Лавом који ће бити спреман да у пола ноћи, сједне у кола, воз или авион, како би као прави витез дошао по вас.

ОНА – Ако живите у заблуди да сте ви освојили њу, онда је боље да се освестите на вријеме: ви сте били њен циљ, жеља и потреба и није се смирила док није извојевала своју побједу – да вас има. А кад вас једном добије, жена Лавица учиниће све и да вас задржи: постаће зависна од вас (а ви срећни да јој се нађете кад год сте јој потребни), а ви ћете (и даље срећни) морати да слушате њене жеље, прохтјеве и наредбе који ће вам из њених уста звучати тако неодољиво и тако безусловно.

ДЈЕВИЦА

ОН – Пошто вас је задивио свим својим знањем из већине научних области и свакодневног живота, мушкарац Дјевица бираће прави тренутак да крене у акцију. И таман када сте помислили да га је одабрао, он ће због стидљивости или практичности – промијенити тактику. Ни у тренуцима највећег заноса, он неће престајати да вам прича или шапуће на уво све оно што ни у сну нисте сањали да ћете чути од њега, тако да ћете ви мало по мало почети да га подстичете. А њему више ни не треба!

ОНА – Сва њена уздржаност и стидљивост, обарање погледа и чистота израза којим зрачи, постају мање важни атрибути када схвати да сте постали њен мушкарац. Поред ње имаћете све што вам је потребно, од најеротичније љубавнице до најпожртвованије његоватељице, али ћете и ви морати да поштујете њена правила: слушаћете је када год осјети потребу да вам се изјада, опремићете кућу намирницама шест мјесеци унапред и – брисати купатило послије сваког туширања.

ВАГА

ОН – Лако је њему било док вам се удварао, љубио руку, флертовао, носио цвијеће и бомбоњере и поклањао вам омиљене парфеме. И све то уз звуке медитеранског евергрина у романтичном амбијенту неког ресторана. Само кад би тако могло да траје цијели живот са вама, он би био најсрећнији човјек на свијету, јер када већ дође до секса, мушкарац Вага полако губи интересовање (тако је заморно и предвидиво у односу на тренутке увек новог сјаја у вашим очима када вас обрадује поклоном). Зато ће се он трудити да бар на путовањима или излетима, макар на тренутак, оживи осјећај као када вам се први пут удварао.

ОНА – Не подноси да је запоставите ни на један тренутак, кад вам је већ поклонила своје срце на длану. Веза са њом је врло једноставна за одржавање, ма како размажена Вага захтјевно дјеловала: дијелите јој комплименте кад год дође од фризера или маникира, свакодневно изговарајте двије магичне ријечи “волим те” (може и путем СМС-а, поготово ако сте негдје на путу) и жена Вага ће вам јести из руке. Али, ако осјети да “гледате кроз њу” док вам мисли лутају, врло брзо ће потражити утјеху код другог мушкарца.

ШКОРПИЈА

ОН – Све и да покушате да му уђете у траг, када вас је једном освојио, нећете успјети. Губићете вријеме, нерве и самопуздање размишљајући гдје ли се скрива тај вјечити заводник, док ће вам се мушкарац Шкорпион тајанствено прикрасти с леђа и оборити вас с ногу једним додиром. И погледом. Никада неће дозволити ни да превише одмакнете у вашој “истрази” о његовом кретању, јер ћете већ бити у његовом сигурном загрљају којем најчешће нећете успјети да одолите.

ОНА – Све или ништа, њена је девиза за све у животу, а посебно у љубави. Ако вас је изабрала да будете њен човјек, онда то морате озбиљно схватити јер нема вам друге. Жена Шкорпија постављаће вам највише могуће стандарде, па ћете између трке за зарадом и њеног кревета, погубити конце и наћи се у Шкорпијиној мрежи. А она је управо то и чекала: заувијек са њом или никада више. Али ако вас жена Шкорпија жели, спремна је и на уцјене, само да останете са њом.

СТРИЈЕЛАЦ

ОН – Каква разлика измедју оног лежерног заводника који вас је шармирао својим осмјехом већ при првом сусрету и овог лицемера који помно прати шта комшилук прича о вама (док он и даље доказује своје освајачке способности на све млађим партнеркама). Али, ако сте се већ одлучили за мушкарца Стријелца, онда будите спремни да вјерујете само његовим очима и ушима, а никако својим. Он ће се, истина, потрудити да вам баш ништа не недостаје, осим њега и то врло често а комшије ће моћи само да вам завиде.

ОНА – Као што је била директна док вас је заводила и освајала, жена Стријелац је врло отворена у својим прохтјевима, жељама и потребама у сваком дану заједничког живота са вама. Пошто вас је одабрала као ријетку врсту мушкарца којем ће се безрезервно посветити (без обзира да ли се ради о вашем омиљеном специјалитету или жељи да посјетите Дизниленд), жена Стријелац неће дозволити да буде незадовољна. Ако осјети да постоји проблем, попричаће искрено са вама са подједнаким жаром, било да је ријеч о вашем сексуалном животу, обавезама према дјеци или бризи о вашем здрављу.

ЈАРАЦ

ОН – Е, код њега ћете се већ изненадити, ма колико вам смотано и стидљиво дјеловао тај практичан, уздржан мушкарац којем сте поклонили своје срце. Као и своје пријатеље и вас ће водити свуда гдје год буде ишао, свиђало се то вама или не. У ствари, неће ни бити разлога за ваше незадовољство, јер мушкарац Јарац никада неће дозволити да вам поред њега зафали длака с главе: чуваће вас, пазити и мазити до те мјере да ћете сваки пут све више жељети да се једном заувијек ушушкате у његовом чврстом загрљају.

ОНА – Кога пожели, она и добија: а када постанете њен избор, обично на дуже вријеме или за цијо живот, неће вам бити лако да удовољите свим прохтјевима жене Јарца. Уколико истовремено можете да будете маштовит љубавник, пожртвован отац, добар домаћин и, изнад свега, вјечита покретачка снага у свим њеним амбициозним плановима – тада сте положили испит код жене Јарца. Заузврат, она неће престајати да вас хвали, а временом и да се поноси вама на њен одмерен начин, са дивљењем које неће знати да сакрије.

ВОДОЛИЈА

ОН – Њему све полази за руком од тренутка када вас је освојио, јер мушкарац Водолија зна да задржи жену до које му је стало. Само му треба мало времена да процијени коју ће тактику на вама примјенити, јер је ненадмашан манипулатор. Таман када сте ријешили да се наљутите на њега, он ће вас разоружати позивом на одлазак на пут на грчко острво о којем сте сањали, новим аутомобилом као створеним за вас или вођењем љубави на неком тотално “откаченом” мјесту. Иако ноншалантно крије своју посесивност и љубомору, никада вас неће довести у непријатну ситуацију, чак и ако посумња у вас.

ОНА – Нема тога што неће урадити да вас задржи, када вас је једном освојила: изгледаће увек атрактивно у својој “фирмираној” гардероби, постаће најбоља другарица девојци којој сте покушали да се удварате на њене очи, препричаваће догађаје са ваших заједничких путовања у којима ће она бити главна звијезда, док ћете ви задивљено уживати у њеној причи и мирису најновијег парфема који сте јој ви купили. То што нико од ње неће моћи да дође до ријечи јер паметније од ње и нема, неће вам сметати, све док имате довољно јаке живце и довољно дебео новчаник.

РИБЕ

ОН – Како год (не)спретно да вас је заводио и на крају освојио, нећете успјети да му се тако лако измигољите када једном упаднете у мрежу мушкарца Рибе. Иако му живци нису јача страна, он ће код куће са вама, бити најстрпљивији и најуслужнији мушкарац на свијету: доручак ће вам доносити у кревет (са ружом међу зубима), кафу кувати и послуживати на тераси док ви опуштено ћаскате са гостима и ви ћете бити убеђени да је он само ваш. Све док не изађе из куће…а тада, отворите четворо очију!

ОНА – Све вјештине завођења, освајања и задржавања мушкарца до којег је њој стало, за жену Рибу су такорећи урођене. По њој, у љубави је све дозвољено, па она зато неће презати ни од једног начина, метода или тактике како би вас задржала: еротичност зрачи из ње чак и када сјецка поврће за вашу омиљену салату, а њен поглед обећава најмаштовитије уживање са вама, чим падне мрак… А када завлада ноћ, и она ће завладати вама. И свим вашим чулима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана