Ови знакови су рођени за позицију шефа или директора

GS
Foto: Ilustracija

Када говоримо о томе шта је потребно да бисте били невјероватан вођа, обично је то нека комбинација спремности на компромис, логике, а не емотивности, а ипак довољно емпатије према другим људима да не постанете робот вођен новцем.

Док сви имају потенцијал да буде сјајан лидер у правом окружењу и са правим људима, неки хороскопски знаци су рођени са више квалитета који су у складу са моћним вођством, у односу на друге.

1. Ован

Ован је рођен да води. Као први знак Зодијака, он је логичан, одлучан и напредује када помаже другима да функционишу оптимално.

Ован је један од хороскопских знакова који чини најбољег шефа јер "долази" из места сарадње, а не из ега, и способан је да извуче своје емоције из једначине и доноси пажљиве изборе.

Они су такође често креативни и иновативни генији (Леонардо да Винчи, Томас Џеферсон и Винсент Ван Гог су били Овнови). Ова комбинација их чини изузетно моћним јер су у стању да усаврше невероватне идеје уз практичну реализацију (наведена имена нису била само креативна, већ су била и плодоносна у свом послу), а исто важи и за већину Овнова.

Све у свему, они можда нису "најтоплији" лидери, али су најефикаснији.

2. Д‌јевица

Д‌јевице су сјајни шефови јер њихови интереси "не леже" само у развоју производа или успешности компаније. Не, Д‌јевице су превише уложене у људски интерес да би биле хладне и прорачунате. То је оно што их чини невјероватним за рад - скоро увијек имају на уму неку већу сврху или концепт.

Иако њихова склоност да често претјерано размишљају или брину о потенцијалним негативним исходима може да их учини помало опрезним и несклоним ризику, они су обично у стању да превазиђу своја оклијевања и да својом страшћу помогну другим људима да изграде животе на које ће бити поносни.

3. Стријелац

Стрелчеви су одлични шефови јер су најмање склони "микроуправљању". Они вјерују у креативност, самоистраживање и идеју да када свака особа испуњава свој потенцијал - група функционише оптимално.

Узмите, на примјер, чувеног Стријелца, Волта Дизнија и његов савјет да се према деци коју одгајате не понашате као према крхком цвијећу. Тај начин размишљања је управо начин на који Стријелчеви приступају свом послу као шефови. Они желе да научите сами, размишљате својом главом и пронађете независност.

Осим тога, најмање су склони да брину о туђим питањима, превише су заузети мислећи о себи, преноси "Yourtango".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана