Ован одлази због трзавица, Бик због несигурности, Лав због повријеђеног поноса...

Агенције
Ован одлази због трзавица, Бик због несигурности, Лав због повријеђеног поноса...

Сваки раскид је другачији, али звијезде могу да учине проблем мање непредвидивим

Сазнајте шта сваки знак може моментално да изнервира и отјера, ако желите самоћу. Као и шта не треба да радите у вези са свкаим од знакова Зодијака.

ОВАН

Разлог прекида су трзавице, па и оне безазлене, или досада. Немирни и знатижељни Овнови имају сталну потребу за освајањем и игрицама, брзо изгубе интерес за оне који им се до краја отворе, па своју пажњу често поклоне тајанственим, понекад и неискреним особама. Дража им је слобода него компромис, нарочито у младости, нису флексибилни и за прекид се одлуче нагло, често и без ријечи. На прекид их наводи ограничавање, надмудривање, неповјерење и контрола њихових поступака.

БИК

Бикови прекидају везу најчешће због несигурности ако је осјећају у вези, или страха да ће бити остављени. Имају велику урођену издржљивост, али када други у нечему пређу границу, догоди се експлозија коју ни сами Бикови нису очекивали. Одбија их љубомора (иако су сами љубоморни) и стављање пред свршен чин. Прекидају везу полако, са жаљењем и послије дужег размишљања. Када једном одлуче, нико их не може натјерати да се предомисле. Дакле, узрок је неповјерење, гашење емоција или недостатак разговора, тј. осјећаја блискости.

БЛИЗАНЦИ

Код њих разлози за прекид могу бити неутемељени другој страни, али Близанци знају тако да их образложе да ћете се сами себи чудити.

Прекидају из досаде, знатижеље, да виде шта ће се догодити, због потребе за слободом или ако су бацили око на неког другог.

Шарм их спашава од бијеса остављеног партнера који их се најчешће сјећају са извјесним симпатијама.

Ако се добро осјећају и не намјеравају да прекину везу, партнер може да им ради шта му је воља.

 

РАК

Спремни су да жртвују све да би задржали љубавну везу, чак и кад знају да је лоша и исцрпљујућа. Прекидају уз потоке суза и спремности на компромис.

Једино што може да их натјера да заувијек оду је партнеров лош однос са породицом или одбијање заједничког живота.

Када дође до краја, без обзира на љутњу и бол, у сјећању им остају само лијепе успомене. Ријетко се догађа да о својој вези пуно говоре, а ако нешто кажу, биће то само оно најбоље.

ЛАВ

Прекидају када им је повријеђен понос и его, често не допуштају могућност да буду остављени јер за њих то значи понижење и одбаченост.

За њих је важно да, када је веза на танком леду, први повуку коначан потез и ни у ком случају не показују осјећања.

Навикли су да буду у центру пажње и ниједан Лав неће допустити да коначно "збогом" прође незапажено. Ако је потребно, извешће цијелу представу зарад остављања дубоког и драматичног трага.

На прекид их наводи непоштовање њихових правила, неодобравање поступака и неспособност свакодневног ласкања.

ДЈЕВИЦА

Најчешће су управо Дјевице те које су остављене. Али када се одлуче на тај пресудни корак, то је због осјећаја инфериорности.

Ако се не догоди никаква траума, склони су мирном и разумном прекиду него сценама пред другима. Кад морају да изаберу између љубави и обавеза, увијек се одлуче за обвезе, будући да им је материјална сигурност на првом мјесту.

Прекидају хладно и искључиво, са неизоставном маском равнодушности на лицу као самообраном. У љубави су искрени, па настоје да буду такви и код прекида. Повућиће се без превише ријечи. На прекид их наводи стихијски и неорганизвани начин партнеровог живота, његова склоност ка драми и потенцијални проблеми.

ВАГА

Уобичајени разлози су престанак привлачности, неко нови, неслагање са Вагиним поступцима, несклад животног ритма.

Ипак, прије дефинитивног краја, Ваге често знају да пруже још једну шансу и покушају да изгладе неспоразуме. Највише зато да би партнер сам схватио да веза нема перспективе, па да се Ваге ослободе непријатне одговорности објашњавања.

Прекидају уљудно и тактично, како приличи њиховом знаку, уз ризик да то други неће доживјети као искреност већ извлачење.

На прекид их наводи сукоб у комуникацији, непоштовање договора, форсирање и претеривање у изражавању осјећања.

ШКОРПИЈА

Када прекидају уништавају све за собом. Разлог је и њихов деструктиван дух који је пресудан у проблематичним ситуацијама, па успијевају да разоре везу чак и када то није потребно.

Страхови и трауме из дјетињства, осјећај кривице и невјероватна способност да повриједе друге и себе у свакој, па и безазленој прилици, неизоставно их доводе до тачке када "пуца љубав".

А тада им је обичај да једноставно побјегну, јер њиховом карактеру не приличи да пристојно и трезвено разјасне цијелу ситуацију и растану се у миру. На прекид их наводи превара или измицање њиховој контроли.

СТРИЈЕЛАЦ

Прекидају због потребе да стално истражују и освајају нове територије. Тешко им је да се вежу за само једну особу на дуже вријеме, нарочито у младости. Себе сматрају космополитом и чине све како би били изнад свега што припада свакодневици.

Ако им партнер више није довољно интригантан и не стимулише на нове изазове, врло се лако одлуче да крену даље. Често импулсивно реагују, покупе своје ствари без пуно објашњења. Кад се ствар смири, њихова коректност ипак долази на видјело.

Враћају се на мјесто "злочина" и спремни су да разумно и сталожено разговарају. Они то чине врло шармантно и настоје задржати контакт, остављајући сва врата отворена понеком разгледницом или телефонским позивом из било којег дјела свијета. На прекид их наводи ситничавост, компликовање односа, форсирање везе и помањкање изазова.

ЈАРАЦ

Тешко доносе одлуке о прекиду једнако као што се тешко одлуче и за улазак у њу. Кад се једном нађу у озбиљној љубавној вези, сву своју снагу, стрпљење и осјећања улажу у њу.

Ипак, спремни су да одустану кад осјете да им је неопходна самоћа, али и када морају да се одлуче између љубави и каријере, која им је најважнија. Будући да по темпераменту нису склони отварању срца и признавању најдубљих осјећања, радије одлазе тихо и без објашњења.

То не значи да ће нестати у виду магле, већ ће своје намјере, којих понекад нису одмах ни свјесни, показивати индиректно кроз одсутност и нервозу. Кроз то вријеме искристалисаће им се и сама одлука која и не мора неминовно бити фатална по везу.

Најосјетљивији су на свој посао, па не толеришу уплитање приватног у професионални живот. Одбија их оговарање и извлачење прљавог рубља.

ВОДОЛИЈА

Не мора да постоји одређен разлог, довољно им је да се пробуде једног јутра и закључе да веза у којој се налазе нема више смисла. Али на то се одлуче тек када осјете притисак и терет обавеза на које нису спремни.

Прекидају обично директно, или прихватајући пословне понуде због којих ће морати да се одселе. Чак и када падну тешке ријечи, Водолије ће покушати разумно да објасне своје разлоге са намјером да одрже пријатељски контакт.

На прекид их наводи форсирање брака и обвеза, критиковање њихових пријатеља и родбине и непоштовање њихових снова и идеја. Идеалан прекид за њих је разговор послије ког ништа неће остати неразрјешено.

РИБЕ

Урођена склоност мазохизму наводи их да цјелу ситуацију доживе трагично и да пате чак и када не би требало.

Незадовољство у вези не знају разумно да прекину, радије пате све док их партнер не остави. Сваки раскид доживе као лични пораз. На почетку везе идеализују партнера, а послије разочарења остају без својих принципа и дуго грађене сигурности.

Без обзира каква је ситуација и који су разлози, неизбежни су потоци суза. Ма колико год патили, Рибе се врло брзо опораве за нове трауме са неком другом особом.

На прекид их наводи нетолеранција према њиховој склоности ка маштању и захтјеви да се спусте на земљу, као и гурање у други план осјећања који су за њих најважнија на свјету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана