Ован обожава рок и хаус, Вага краљица сплавова

Агенције
Ован обожава рок и хаус, Вага краљица сплавова

Ваш музички укус не зависи само од знака и подзнака у којем сте рођени, већ и од позиција Месеца и Венере који у астрологији, између осталог, симболизују инспирацију, машту, умјетност и музику.

ОВАН- Иако воли хард рок и техно, страствени Ован је и велики љубитељ класичне музике. Пошто ужива да диригује, обожава концерте у извођењу великих симфонијских оркестара, а од композитора воли Баха, Дебисија и Бородина.
Зна Ован да "диригује" и у кафани гдје кити музику и наручује омиљене пјесме, док начисто не изнури музиканте, преноси Прва.

БИК- Хедонистички Бик воли етно музику, трубаче, а срце му заигра и кад слуша севдалинке и староградске песме. Окупља музику око свог стола и не да им да иду, наручује пјесме и чашћава свираче, а узима и микрофон у руке, како би запјевао своју омиљену пјесму. За њега је трбушни плес прави музичко сценски доживљај у којем ужива, јер воли и оријентални звук.

БЛИЗАНЦИ- Близанци, углавном воле све што је ново, модеран ритам, поп и рок музику, рејв, хаус и техно, а у друштву знају да буде неодољиви, јер знају одлично да имитирају, пјевају, играју и забављају друге. Близанци су и љубитељи једног од најпопуларнијих композиција Бенџамина Бритна, дјечје опере "Мали димничар" и балета "Жар птица" Игора Стравинског.

РАК- Рак ужива у евергрин музици и аутентичном изворном народном мелосу, јер му прија опуштање уз чашицу разговора са пријатељима, кад може и да запјева и да заигра, и тако до раних јутарњих сати. Умије Раку срце да заигра уз "јецаје" виолине, баш као и док слуша виолински концерт, па су његови омиљени композитори Чајковски, Моцарт, Менделсон, Бетовен и Брамс.

ЛАВ- Лав воли сваку врсту музике која му омогућава да испразни своју огромну енергију, и то најчешће кроз плес или ђускање. И то онда када су сви погледи сигурно упрти у њега, кад је он на свом трону - плесном подијуму. Воли, такође, хард рок, техно, али и домаће поп баладе, а Бетовен је његов омиљени композитор.

ДЈЕВИЦА- Дјевица обожава филмску музику и баладе, а од композитора воли Шопена. Њено расположење у веселом друштву, уз свираче у њеној омиљеној кафани расте поготово, од оног тренутка кад сви други већ мало посустану – тад она ступа на сцену и уз звуке тамбуре и бећарце подиже ниво расположења. Нешто се тад у њој буди, па често заигра и на шанку или столу, свеједно, важно да је весело.

ВАГА- Чим уђе у кућу, пали радио, само да се музика ори на све стране, али она сентиш, углавном романтична, јер Вага воли поп и баладе. Ужива и у класичној музици, поготово бечким концертима, а омиљени композитори су јој Чајковски и Моцарт. Отмена и суздржана, Вага радо посјећује сплавове гдје постаје разуздана, кити музиканте и не да им се одмакну од њеног стола.

ШКОРПИЈА- Страствена и бучна, Шкорпија зна тотално да се опусти у боемској атмосфери свог омиљеног ресторана, као што, онако елегантна и магнетична зна да ужива у звуку оргуља и хорском пјевању. Воли инструменталну музику, али и поп, а од композитора Шумана, Бетовена и Мокрањца.

СТРИЈЕЛАЦ- Стријелац воли ритам који подсјећа на музику Далеког Истока, плесове афричких племена, узбуђује га звук бубња, али и техно музика. Иако је Бетовен негов омиљени композитор, иначе рођен у знаку Стријелца, не бежи Стријелац ни од кафанске музике, али неке у ресторану у централној градској зони где долазе познате «фаце».

ЈАРАЦ- Мада, наизглед уздржан и резервисан Јарац зна да се опусти у правом кафанском амбијенту уз црно вино и добру музику, гдје ће и да заигра и запјева са задовољством, ипак је класика «закон» за Јарца. Зато он воли клавирске концерте, али и дуете, а од композитора Шопена, Дебисија и Рахмањина.

ВОДОЛИЈА- Она спава дању, а лудује ноћу, јер највише воли диско ритам, па власници дискотека, сплавова и клубова могу бити захвални Водолијама које често знају да освану у њиховим објектима. Међутим, контроверзна и непредвидива Водолија воли и византијску музику, оргуље, гитару и Моцарта – композитора рођеног у њеном знаку.

РИБА- Баш њу брига колико је сати, кад јој је тако лијепо, као у неком другом свијету, јер Рибе воле да сањају, замишљају и маштају. Опера и балет су као измишљени за сензуалне и романтичне Рибе, па оне воле Вердија, Пучинија, Шопена, Глука ('Орфеј и Еуридика') и Мануела де Фаљу (балет 'Љубав чаробњака' и 'Тророги шешир'), композиције за клавир и оркестар ('Ноћ у шпанским вртовима').

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана