Ован носи пунђу, Девица боб, Рибе плетеницу...

Б92
Ован носи пунђу, Девица боб, Рибе плетеницу...

Хороскоп овог пута схватите више као забаву и добронамјеран предлог о томе која би вам фризура могла добро одговарати зависно од карактеристика вашег хороскопског знака.

Ован - углађена пунђа

С вашом спонтаном природом, активним начином живота и квалитетама особе која се труди да буде одлична у већини ствари – потребна вам је фризура која је једноставна, не тражи превише труда и која вам неће сметати у току дана. И док тако стално тражите нове авантуре, једноставна углађена пунђа помоћи ће вам да изгледате класично и отмено у озбиљнијим пословним тренуцима, али и спремни за спорт или вечерњи излазак, зависно до тога и у каквој се ситуацији нађете.

Бик – кратко и слатко

Као права припадница свог знака – ви и знате шта желите, како то добити и није вас страх бранити своја увјерења. Ваша снага и тврдоглавост испољавају се кроз хипнотички продоран поглед и снажну конструкцију костију. Немојте то прикривати или дозволити да вам коса сакрије лијепо лице. Ако ико зна да носи одважну кратку фризуру – то сте ви, па зашто не бисте овог љета скратили косу – ако ништа друго барем на паж.

Близанци – баците поглед на боје за косу

Ви сте Близанчица – разноврсност и разиграност оно су што вас усрећује. Зашто онда то не бисте испољили и на својој коси? Признајте, одувјек сте жељели да знате како бисте изгледали као плавуша, бринета или црвенокоса. Или идите корак даље и одлучите се за нетрадиционалну боју – тренутно су веома популарне пастелне боје (модро плава, ружичаста, љубичаста...). За Близанце најбоља опција су привремене боје и преливи који ће им дозволити да наставе с експериментисањем и уживањем у разноврсности – зависно од тога како им се који мјесец прохтије.

Рак – обавезно омбре

Ракове прати репутација контрадикторности – понекад су врући, понекад хладни. Вас дефинитивно није лако предвидјети, а ваше емоције могу у кратком року прећи цијели спектар од горког плакања до грохотног смијања. Ваша превртљива нарав и помало ексцентрични стил чине праву подлогу за омбре стил! Омбре је већ неколико сезона “хит” , па тако и ове. Зашто не бисте испробали овај начин бојења – који се као и ваша природа прелива из тамног до веома свијетлог.

Лав – високи реп

Иако би неко могао да помисли да ћемо вам сада препоручити бујну натапирану косу која имитира лавовску гриву, али то у ствари није оно што је најприкладније за овај хороскопски знак. Лавови су природни вође и знају како да се изборе за оно што желе, и притом им није потребна коса која их омета у томе. Покажите снагу свог духа и харизматичност која се огледа у вашем лицу и осмијеху. За ово вам је савршен реп – јер је коса везана, али се ваша бујна “грива” свеједно вијори. Ако већ желите волумен – онда натапирајте или наковрџајте реп и тако додатно порадите на бујности косе.

Дјевица – уредни боб

Дјевице су познати перфекционисти, а то се посебно одражава на њиховом изгледу. Оне итекако држе до себе и свог изгледа и, може се рећи, стреме томе да им, готово увијек (не укључујемо слободне тренутке), коса, одјећа и шминка буду беспријекорни. Оне више воле класичне фризуре, нешто што ће једнако добро изгледати у било којој прилици. А шта је боље од класичног боба? Без обзира на то ради ли се о кратком или дужем бобу, ова фризура је једноставна за одржавање, што значи да ћете имати више времена да све остало доведете у ред.

 

Вага – савршени љетњи валови

Ваге су у сталној потрази за хармонијом, стабилности и равнотежом, с тежњом према некомпликованом животу и душевном миру. Иако с времена на вријеме воле да изгледају гламурозно (и праве такве фризуре), оне преферирају класичне фризуре које не мијењају баш јако често. Дужа коса, женствене и романтичне фризуре савршене су за ове дарежљиве жене великог срца. Прије спавања косу уплетите у плетеницу, а ујутро је распустите и добићете благе љетње таласе – који савршено одражавају ваш знак који стално вага горе-доле, као по таласима.

Шкорпија – испробајте шишке

Заводљиве и интригантне Шкорпионке понекад воле да привлаче пажњу својим аутфитима и фризурама, док им у другим тренуцима више одговара да сједе у неком тамном ћошку и интензивно проматрају људе око себе. Кога год питате – један од најпрепознатљивијих знакова Шкорпије је њихов магнетски поглед који плијени пажњу. Зашто онда не бисте додатно привукли пажњу на очи уз помоћ дужих шишки? Поглед испод косе дјеловаће још мистериозније и интригантније. Када вам досаде лако их можете зачешљати у страну или подићи.

Стрелац - истакните природну љепоту своје косе

Стрелице су ведре, разигране и искрене особе слободног духа с одличним смислом за хумор. Оне не дозвољавају да буду спутане компликованим фризурама или оним које су тешке за одржавање. То им просто није у природи. Зато њима препоручујемо да његују своју природну љепоту – и коси дозволе да засија у свом природном сјају. Вратите се на своју природну боју косе. Ако имате коврџаву косу, додатно истакните своје коврџе, а исто важи и ако имате равну сјајну косу. Што се саме фризуре тиче, одаберите оно у чему се најудобније осјећате – кратко или дугачко, свеједно је – важно је да се добро осјећате.

Јарац – дуга и његована коса

Разумни, уравнотежени Јарац увек ће до краја “истјерати” оно што је испланирао и наумио. Нема баш сваки хороскопски знак стрпљења и дисциплине да пусти дугачку и уједно његовану косу. Али ако је ико за то способан – онда су то припаднице овог астролошког знака, које ће редовно одлазити на скраћивање врхова и његовати косу посебним препаратима. Своју дугачку косу ошишајте степенасто, тако ће још више добити на волумену и истакнути љепоту своје косе.

Водолија – шта год, главно да је одважно

Оригиналне и неконвенционалне, Водолије увијек кроз живот иду својим ритмом. Оне бирају сопствени пут, умјесто да прате друге. Помало тврдоглаве, али зато веома одане и пријатне – они су идеалисти, откачени идеалисти који су спремни да испробају све барем једном. Водолије није брига шта ће неко мислити или рећи, оне ће урдити по своме, па макар то и лоше испало – барем ће имати чему да се смију. Њихова необичност и одважност често се испољава кроз фризуре. Дакле – ако ико може да носи луде асиметричне фризуре у одважним бојама (и проклето добро у томе да изгледа) – то су жене Водолије.

Рибе – романтична плетеница

Овај хороскопски знак представља вјечност и духовни препород. Шармантне, интуитивне и осјетљиве, Рибе се лако саосјећају с другима. Ту користе своју природно развијену емпатију. Оне су и веома креативне. Иако изгледају срамежљиво, воле да експериментишу с фризурама. А воле и додатке за косу (траке, рајфове, украсне укоснице...). Рибама најбоље стоје “мекане”, таласасте фризуре. Испробајте лежерно исплетену (с покојим праменом који вири) плетеницу са стране. С њом ће ваша сањарска, романтична природа доћи до пуног изражаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана