Ован нема такта, Водолија је себична, а Бик тврдоглав

24sata.hr
Ован нема такта, Водолија је себична, а Бик тврдоглав

Астролози тврде да се мане повезују и са знаком, подзнаком и наталном картом, а нема никога ко је лишен мрачних страна карактера. Има ли истине у томе?

Ован је бруталан у увредама и најмање тактичан

Нема већих професионалаца у говорењу непромишљених, па и безобразних ствари у криво вријеме од припадника овог знака. Не знају значење ријечи суптилност, а ако им неко повриједи его склони су да се послуже и најгорим увредама. Такође, знају да буду претјерано наивни те уопште не размишљају о посљедицама својих дјела. Њихов кратки фитиљ је врло добро познат свима у околини.

Бик излуђује спорошћу и тврдоглавим ставом

Тежини карактера припадника овог знака може да конкурише једино њихова легендарна тврдоглавост. Такође, мана им је што су често превише концентрисани на материјалне ствари, као и своју корист. Будући да су изузетно приземни и практични, друштвене норме и конвенције су нешто на шта се врло мало обазиру, а њихову мегаломанску нарав открива склоност прекомјерном уживању у јелу и пићу.

Близанци су површни и брзоплети

Иако се каже како су Близанци знатижељни и способни да се прилагоде свему, те врлине произлазе из мана попут површности и недослиједности. Неспособни су да се концентришу на одређену ствар на дуже вријеме, а често ће се послужити и лажима како би дошли до свог циља. Веома им је важно да их други доживе као интелигентне и забавне појединце, а неријетко им недостаје емпатије.

Ракови су мамини мезимци

Припадницима овог знака околина често зна да каже нешто у стилу "ти си мамина маза", понајвише јер су преосјетљиви и тешко контролишу своја осјећања. То иритира њихове ближње јер стално морају мислити како да их не повреде. Често су незрели по животним питањима, а прве реакције на стресне догађаје исте су као и код дјеце. Носталгија их кочи у пуном уживању у животу.

Оклоп умишљености крије Лавове комплексе

Припадницима овог знака изузетно је важан утисак који остављају на друге, мада се силно труде да прикажу како то није тако. Оном ко их добро познаје постаје очигледно да је њихова стална жудња да буду изузетни и у центру пажње начин храњења њиховог ега и борбе с пуно комплекса које имају. Међу друге мане спадају и диктаторско понашање и завист.

Дјевице се увијек упоређују са другима

Припадници овог знака живот често доживљавају као конкуренцију, а конкуренција су им чак и ближњи, као и пријатељи. Од тога ко је успјешнији у послу, има бољи ауто или срећнију љубавну везу, покреће их мотив да буду бољи од свих других. Понизи ли их неко, у стању су да мрзе, а опсесија са уредношћу, детаљима и стална потреба за контролом иду на живце свима око њих.

Ваге су калкулатори са фобијом од усамљености

Вјечна потреба Вага да буду окружени људима није одраз велике друштвености, већ страха да не остану сами, чега се и највише боје. Сами не знају своју вриједност и потврђују се кроз друге, а због тога се боје разочарати, те вјечито угађају што их чини лицемерним. У сржи су интелектуални снобови, а у животу врло добро промишљени играчи.

Шкорпија је параноична и свуда види зло

Мало тога се може додати да би се погоршао углед овог знака, који се често проглашава злонамерним. Њихова агресивна нарав и охоли наступ оставља утисак огорчених и застрашујућих појединаца, но то је њихов одбрамбени механизам јер се осјећају невољено и све око себе доживљавају као пријетњу. Уживају у патњи својих непријатеља, а велики сексуални апетит дугују немогућности контроле својих нагона.

Стрјелчеви су напорни филозофи

Отворени и либерални погледи на живот само су дио наступа припадника овог знака којима желе да завиде публику. Њихова склоност филозофирању и дубока размишљања често су напорна свима око њих, а склони су да понављају све што су видјели и чули да би испали паметнији. Знају да изневјере своја обећања и претјерују у свему што раде како би испали марљиви и "жртве система".

Јарац нема морала код постизања цља

Ригорозни ставови припадника овог знака чине их прорачунатим роботима који суде и анализирају све око себе. Никад не заборављају на своју корист, а због дугорочних планова често заборављају да живе у садашњости и уживају у животу. Њихов песимизам у стању је да сваког учини депресивним, а најгори су ако се с неким такмиче, јер тада за њих вриједи она "циљ оправдава средство".

Водолија ексцентричношћу прикрива незаинтересованост за друге

Припадници овог знака уживају у томе да их други виде као бунтовнике и ексцентричне, но тај им углед само користи како би прикрили мањак занимања за све око њих, па чак и ближње. Иако тврде да им је пријатељство света ствар, мизерно се труде око њега, а још су гори у љубавним везама гдје на рачун своје слободе и индивидуалности вјечито наносе бол партнеру. Либерални су, али само у погледу оног што се њих не тиче, док у свему осталом мора бити по њиховом.

Рибе су индиферентне и не размишљају логички

Припадници овог знака нису досљедни и вјерни себи, јер често не знају сами шта су нити шта желе. Због тога дјелују нестабилно и опортунистички. Уживају у психодрамама и компликовању живота себи и ближњима, нарочито у љубави. Наивни су и тешко им је да кажу "не" и покажу став, а такође имају слабу моћ воље због чега их неко лако може наговорити на разне глупости.

извор: 24сата

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана