Откријте како да се изборите са сувишним килограмима

Aгенције
Откријте како да се изборите са сувишним килограмима

Астрологија обухвата сваки аспект наше личности и живота. Тако и онај везан за губитак килограма и очување добре форме. Њено знање о нашим склоностима у исхрани и вежбању може да послужи као добра препорука како да изгледамо што боље.

1) ОВАН

Ован је рођени спортиста. Такмичарски спортови му помажу  да испољи сву енергију коју посједује. Припадници овог знака радије се одлучују за вјежбање него за промјене у исхрани. Највише им одговарају бокс и борилачке вјештине које захтјевају велике напоре.

2) БИК

Бик сигурно неће одустати од дијете и вјежбања ако послије сваког изгубљеног килограма себе награди неким поклоном. По природни хедониста и неко ко ужива у материјалним стварима, не воли просијечно губљења килограма, али зато обожава његове резултате. Добро ријешење је да себи купи одјећу неколико бројева мању која ће послужити и као мотивација и као награда. Када бира вјежбање, најбоље је да одабере шетњу у природи или бициклизам.

 3) БЛИЗАНЦИ

Близанци воле разноликост, једнолично вјежбање им брзо досади. Зато је најбоље да у току недјеље комбинују разне вјежбе, попут тениса и пилатеса.  Читање о резултатима тренинга дјелује на њих као одличан подстицај да почну са неком физичком активношћу. Најлакше ће се изборити са дијетама које им дају довољно флексибилности.

 4) РАК

За Рака је најбоље тренирање код куће уз видео вежбе, без обзира да ли је у питању тае бо или пилатес. Он је један од ријетких зодијачких знакова којем одговарају услови кућног тренинга. Када је ријеч о дијети, од кључног је значаја да у њу буде  укључена породица Рака. Ако његови најближи не подржавају његове здраве навике у исхрани, тешко ће се изборити са сувишним килограмима.

 5) ЛАВ

Лав мора да се забавља током вјежбања. Да би вјежбе постале дио његове рутине, не смију да буду монотоне. Он се током недјеље без проблема придржава дијете, али се за викенд опусти и ослободи правила. Са таквим ритмом се лако избори, само је важно да  у кршењу правила буде умјерен.

6) ДЈЕВИЦА

Дјевице су веома дисциплиноване. Оне записују план вјежбања, све што поједу и циљеве које желе да постигну. Ангажовање личног тренера је добар савијет за њих јер ће тако бити сигурне да све раде исправно. Дијете које тачно одређују шта смије, а шта не смије да се једе идеалне су за Дјевице јер нико као оне не поштују правила.

7) ВАГА

Вага ће остати вјерна програму мршављења ако јој у томе помажу њени пријатељи. Тако ће се истовремено забављати и имати подршку драгих људи. Важно је да њена дијета не буде екстремна и да садржи што мање опција јер је Ваги  веома тешко да направи избор.  

8) ШКОРПИЈА

Шкорпија воли да тестира своје границе и да бира екстремне ситуације јер  само суочавање са њима види као напредак. Маратон и триалтон су идеални за њу, као и детокс дијете. Важно је само да не прибјегава изгладњивању и да у свему сачува мјеру.  

9) СТРИЈЕЛАЦ

Стријелчевима се препоручује брзо трчање и кик бокс. Њихова авантуристичка природа  захтијева различита вјежбања, па нека одлазе на тренирање у парку, на јахање или стреличарство. Када одлуче да промјене своје навике у исхрани, важно је да елиминишу шећер и кофеини који им наносе највише штете.

10) ЈАРАЦ

Јарац воли да себи постави циљ и да се на све начине труди да га оствари. Трчање и подизање тегова испуњавају његове захтјеве. У исхрани му  је важна умјереност, бира једноставне дијете са,  нимало изненађујуће, јасним циљем.

11) ВОДОЛИЈА

Љубитељ технологије, Водолија, свој укус не мијења ни на пољу вјежбања. Ужива у теретанама опремљеним најсавременијим уређајима за вјежбање. У исхрани слиједе своје инстикте. Срећом, веома је успјешна у процијенама  која храна јој одговара, а која не.

 12) РИБЕ

За Рибе су најидеалнији пливање, таи чи и јога. Ове вјежбе их њавише опуштају и на најлакши начин ослобађају сувишних килограма. Прерађене намирнице треба свако од нас да избјегава, али Рибама оне највише шкоде,  па морају да их елиминишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана