Одаберите кућног љубимца према хороскопу

GS
Foto: Instagram

Обзиром да неретко планирамо када је право вријеме за одређени пословни подухват према томе шта нам кажу звијезде или се питамо да ли нам партнер одговара, наш хороскопски знак нам може рећи и који би то кућни љубимац могао бити добар избор за нас.

Не одговара свакоме да има пса који ће можда остављати блатњаве шапе по кући, иако се сматра најбољим човјековим пријатељем. Није свако ни за тода има мачку. 

 Ко је најбољи за вас?

Ован (20. март – 19. април)

Овнови су друштвен и енергичан хороскопски знак па ће им одговарати и такав љубимац. Енергичан пас је најбољи избор за особе у знаку овна, али мора бити и неко ко може да се уклопи у његову дневну рутину са пуно кретања.

Овнови често доносе импулсивне одлуке па ће усвајање кућног љубимца вјероватно бити изненадно и уз брзу одлуку. Од њих не треба да чуди ни ако на пречац усвоје мачку или егзотичну животињу.

Бик (20. април – 20. мај)

Бикови имају донекле њежнију и блажу природу од овнова, по природи су много спорији са назнаком лијености па кућни љубимац који захтијева много активности и чишћења не долази у обзир. Њима ће мачка или патуљасти зец бити идеалан љубимац. Неће моћи да одоле британској-краткодлакој или руској плавој мачки.

Обзиром да су биковима дом и породица веома важни, уживаће и ако их употпуни вриједна и мирна раса пса, а могуће је и да ће своју љубав према природи преточити у занимање ветеринара, најчешће негдје на селу и међу домаћим животињама.

Близанци (21. мај – 20. јун)

Близанцима треба љубимац који није спор и по могућности неко ко може са њим да комуницира. Најбољи кућни љубимац за близанце је папагај или друга птица која може да се занима са њима сатима. Могуће је да ће размишљати и о необичној врсти змије или камелеону који мења боју. Можда би вам могла одговарати и мачка која ће пратити ваше промјене личности.

Рак (21. јун – 22. јул)

Рак је њежан и љубавни знак који жуди за тиме да има љубимца ком је потребна њега током 24 сата. Уз то му је дом велико упориште. Зато ће му одговарати мачка која неће напуштати кућу и уживаће да се мази или пар чувар који ће пружити заштиту и оданост њему и његовој породици. Одговарају им врсте породичних паса попут златних и лабрадора-ретривера.

Неки ракови ће можда имати рака пустињака у акваријуму, јер их асоцира на њихов хороскопски знак и рањивост.

Лав (23. јул – 22. август)

Лав има своју краљевску природу и воли да се покаже, па ће му одговарати љубимац који је неуобичајен, а има особине сличне вашим. Лав ће вјероватно посебне афинитете имати према мачкама и то бенгалској мачки или некој специфичној и посебној. Када су пси у питању, лавови преферирају оно које могу да уче триковима, а имају златну длаку – златне ретривере и кокер шпанијеле. Од птица најпре бирају какадуа или ару са својим раскошним перјем. Коњи су врста животиња која добро пристаје уз хороскопски знак лав.

Дјевица (23. август – 22. септембра)

Дјевица воли да јој све буде под конац, чисто и у савршеном реду. Пас и мачка због нереда могу да је узнемиравају. Рибице у акваријуму или хрчак би могли да буду најбољи љубимци за педантне дјевице.

Са друге стране, дјевица је и знак службе, па се неријетко догађа да усвоји кућног љубимца ком ће бити потребна помоћ. Најбоље ће вам одговарати пси који могу имати проблема са здрављем попут боксера или њемачког овчара, али пас попут Џек Расел теријера који је веома активан ће само нахранити вашу, већ изражену анксиозност. Избјегавајте псе попут померанаца и чивава, већ се одлучите за оног који ће вам бити предан пријатељ и сапутник.

Вага (23. септембар – 22. октобар)

Вага воли лијепо и естетику па ће се у ваш животни стил уклопити ћудљива персијска или сијамска мачка или акваријум испуњен егзотичним рибицама, као и ангорски зец.

Ваге су и неко ко воли мир и хармонију код куће, па ће темпераментни мачка или пас изазвати превише стреса за вас. Равнотежу у дому ће донијети само животиње које су лијепе, али и донекле мирне.

Шкорпија(23. октобар – 21. новембар)

Шкорпије су мистериозне и воле да гледају у мрачно више од других знакова, па ће можда бирати и змије или гуштере за свог љубимца. Није ријеткост да шкорпије у дому имају тераријум са пауком или шкорпијом. Сова би донијела радост њиховом срцу, алии обична мачка која је ћудљива и загонетна може бити прави љубимац за њих. Пас ће се лако повезати са вама, а посебно нека врста као што је њемачка дога.

Стрелац (22. новембар – 21. децембар)

Стрелац је највећи авантуриста у зодијаку и то отежава избор кућног љубимца. Не држи га мјесто, па чак и најједноставнији за одржавање љубимац можда може компликовати његов начин живота и склоност да је стално на путу и у покрету. Можда најбољи избор расног пса за њих је хаски или лабрадор ког могу да воде са собом гдје год да крену. Стријелчеви највише воле мјешанце и у њима ће препознати ту склоност ка авантури.

Јарац (22. децембар – 19. јануар)

Јарац је један од највриједнијих хороскопских знакова и ужива у послу, а већину времена проводи напољу и са клијентима. Због тога им треба љубимац ком не треба превише времена и његе. Они воле скупе ствари па ће вјероватно бирати животињу са педигреом која јој се допада, али и одговара јарчевом начину живота. Распитајте се о раси јер ће вас неваспитана животиња која захтијева много одржавања фрустрирати. Персијска мачка би за вас била добар избор да не подразумијева длаке на све стране и потребу да се оне чисте, што би вас фрустрирало. Стога ће бољи избор бити мачка која нема длаке уопште.

Водолија (20. јануар – 18. фебруар)

Водолија воли слободу више од било чега другог, па је изазов кућног љубимца увијек изазов. Са друге стране, водолија је велики љубитељ животиња, али могуће да ће бирати егзотичног гуштера или мачку која је независна и не захтијева превише пажње.

Није необично ни да видите водолију са егзотичним љубимцем као што је змија на рамену, пацов или свиња. Ако често идете ван куће, у потрази сте за новим авантурама, немојте узимати љубимца који захтјева сталну присутност и велико ангажовање.

Рибе (19. фебруар – 20. март)

Рибе су емотивне и бирају углавном животиње које им показују осјећања и којима се потребно да се о њима неко брине. Шенци у излогу или на улици могу заробити њихову љубав. Осјећаће се мирно и поред великог акваријума са рибицама, али и ако се буду играли и мазили са својим мачком. Најбоље им пристају рагдол и бирманска мачка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана