Нико не изиграва жртву боље од ова три хороскопска знака

ГС
Нико не изиграва жртву боље од ова три хороскопска знака

У људској природи лежи комплексан скуп емоција и понашања, а један од интригантних аспеката је склоност неких људи да глуме жртве. Ово понашање може бити посљедица различитих унутрашњих и спољних фактора па се често манифестује кроз константно преувеличавање сопствених проблема, осјећај неправде и тенденцију да се кривица  за личне неуспјехе пребацује на друге.

Овакво понашање није увијек свјесно, а може бити облик одбрамбеног механизма или начин привлачења пажње и емпатије.

Астролози сматрају да се у овим знаковима рађају људи који изигравају жртве.

Рак

Ракови су познати по својој емоционалности и сензибилности. Често се могу осјећати несхваћеним или одбаченим па се због тога повлаче у улогу жртве. Њихова емоционална дубина и склоност интроспекцији могу довести до тога да преувеличавају своје личне патње и проблеме.

Рибе

Рибе имају природну емпатију према другима, али такође имају тенденцију самосажаљења. Осјећају се преплављено свијетом око себе, због чега на себе гледају као на жртве околности које их окружују. Њихова маштовитост и склоност избјегавању суочавања с реалношћу додатно појачавају ову тенденцију.

Вага

Ваге теже хармонији и избјегавању сукоба, што их понекад може довести у позицију у којој се осјећају као жртве, посебно у међуљудским односима. Њихова жеља за одржавањем мира може резултовати потискивањем сопствених потреба, због чега се осјећају као да је свијет неправедан према њима, преноси Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана