Неко ће коначно смршати, а за некога ће 2024. бити година одмора: Eво шта кажу звијезде

Г.С.
Неко ће коначно смршати, а за некога ће 2024. бити година одмора: Eво шта кажу звијезде

Година која је тек почела наставља да нас учи како да се бринемо о себи, како да будемо присутнији у свом животу и да не радимо оно што идемо против себе јер то на крају може утицати на наше здравље.

Током 2024. године добро је више пажње посветити дисајним органима, стопалима, венама и горњем дијелу кичме.  

Ован

За најбољу могућу здравствену слику, његујте повлачење у мир и тишину. Послије напорних радних дана, научите да успорите и направите паузу, посебно током марта и августа. Јупитер ће вас од јуна позивати и на кретање, дуге шетње, вожњу бицикла и боравак на свјежем ваздуху. У септембру је добро урадити систематски преглед и видјети како можете побољшати своје здравље уз помоћ здравије исхране и вежбања.  

Од 30. априла до 9. јуна боравак Марса у вашем знаку подићи ће вам ниво енергије, па покушајте да овај период проведете активније, више се крећете и вјежбате. Будите мање нагли и импулсивни.

Бик

Какви год да су вас болови пратили током протекле године, сада можете да их отклоните како се не би поновили. Обратите посебну пажњу на оно што ће се десити око 25. априла, када се у вашем знаку сретну Јупитер и Уран. Одбаците старо и имате више храбрости за промјене које су неопходне за ваше здравље. Од јуна почињете нови животни циклус, дочекајте га психички и физички спремни.  

Од 29. априла до 23. маја кретање Венере у вашем знаку даје вам физичку привлачност и истиче ваше унутрашње врлине. Осјећаћете се сјајно и више ћете уживати у животу и привући срећније прилике.

Близанци

Сада је вријеме да мало успорите и кренете кроз живот у складу са својим могућностима. Евентуалне сметње које се појаве током марта могле би да вас подстакну да се више фокусирате на своје тијело и одустанете од лоших навика. Буђење и излечење долазе у јуну, а налет велике енергије и током августа. Пази на своја стопала и плућа. Вјежбајте смиривање ума кроз свесно и дубоко дисање.

 Од 1. јуна до 30. јуна је вријеме регенерације. Скините свој „борбени" капут и опустите се. Требало би да вам буде лакше и једноставније. Изазовни аспект Јупитера и Сатурна у августу позива вас да се дубоко одморите и ресетујете.  

Рак

Година за вас почиње веома динамично, на срећу са пуно енергије и лијепих жеља. Енергија у телу почиње да се мијења, тако да више нема толико умора и исцрпљености. Вода ће на вас дјеловати веома љековито, на пример купке обогаћене есенцијалним уљима, пливање или дуге шетње уз реку или море. Чини се да вас утицај Јупитера из јуна више повезује са собом кроз боравак у тишини и далеко од буке.  

Од 17. јуна до 11. јула утицај Меркура и Венере даће вам сјај у очима, позитивну енергију која вас обнавља и лечи. Ваше интуитивне антене ће беспријекорно примати сигнале универзума.

Лав

Можда осјећате да године пролазе, да полако старите, да се виде прве сиједе длачице или боре на лицу. То је вријеме када се суочавате са пролазношћу, али не на лош начин. Бићете мотивисани да унесете нове навике у свој свакодневни живот које ће више подржати вашу енергију и здравље. Не можете и не желите више да нападате вјетрењаче. Током марта и априла чувајте се вируса, обратите се љекару ако се појаве проблеми.  

Током друге половине јула Венера вас обасипа благодетима, па имате прилику да доживите нешто лијепо и окренете главу свјетлијој страни живота. Биће мелем за ваше здравље, али и физичку привлачност.

Дјевице

Пред вама је година у којој сте позвани да посветите више пажње бризи о себи и свом здрављу. Ако живите стресно и често сте у напетости, приметићете да немате снаге и да ће вас чешће хватати вируси. Код неких људи ће се појавити и безвољност. Желудац и систем за варење биће посебно осетљиви. Ако имате висок крвни притисак, успорите. Пијте што више течних и љековитих чајева. Ако осјећате бол у ногама, било би добро да се обратите љекару.  

Током јануара и октобра осјећаћете се одлично. Враћа вам се добро расположење и имате више енергије и ентузијазма. Можда постоји занимљива љубавна прича као врхунац.

Вага

Почетком године, посебно у јануару и првој половини фебруара, савјетује се више одмора и избегавање тешких физичких напора. Много умора се накупило у вашим костима и заиста вам је потребан одмор од свега. Март може бити значајан за доношење одлука у вези са здрављем и увођење здравих навика у ваш живот. А након што Јупитер уђе у знак Близанаца, улазите у вријеме потпуног опоравка и задовољства.

Сусрет Венере и Марса у знаку Водолије током друге половине фебруара и прве половине марта доноси ватромет уживања. Узмите све што вам живот нуди, излијечите се од прошлих искустава.  

Шкорпија

Готово да нема на шта да будете упозорени када је у питању ваше здравље. Ово би требало да буде добра и стабилна година на том пољу. Можда више пажње посветите хормонима, а током другог дијела године и респираторном систему. Пошто ћете много радити, немојте се ускраћивати стварима које вас радују, као што су ноћни изласци, због обавеза према послу и другима. Од априла избаците неке лоше навике из свог живота.

 Крајем септембра до 17. октобра Венера у вашем знаку даје вам харизму и продоран сјај у очима који магнетски привлачи пажњу других. Период је повољан за естетске подухвате и корекције.

Стријелац

Не дозволите да вам неки здравствени проблеми или емоционална стања прођу испод радара, односно узмите их здраво за готово. Сада више него икад треба да мислите на себе, зато тражите себе, научите да станете када сте уморни, реците „не" онима који се стално ослањају на вас. Обавезно то радите систематски, редовно се провјеравајте и пијте препарате за јачање имунитета, посебно витамин Ц.

Прољећни мај са Марсом у Овну биће за вас потпуно ослобађајући. За собом остављате велики проблем и сада сте поново пуни енергије, живи и спремни за нове авантуре.  

Јарац

Налазите се у астролошком периоду који подржава ваше здравље. У ствари, то вам може донијети велика побољшања на том мјесту. Такође је важно да сами покренете реализацију оних активности које ће вам помоћи да се осјећате боље и имате више енергије. Промјена исхране, редовно вјежбање, ослобађање од лоших навика – све то може не само да вас учини здравим већ и подмлади. Зато идите на боље!  

Јануар ће за вас бити веома интензиван мјесец, пуни сте енергије и виталности, а оно што ће почети да се дешава од јуна требало би да вам поправи форму, али и физички изглед, и уклони боре са лица.

Водолија

Планетарне околности указују на одређени просперитет у области здравља. Ви мијењате нешто радикално у свом животу, за почетак, начин на који се понашате према себи. Љето може бити пресудно у доношењу одлука за побољшање здравља и изгледа. Такође можете изгубити тежину ако желите и ако се осјећате боље у свом тијелу. Обратите више пажње на репродуктивне органе.

Током фебруара и марта дешава се велика трансформација у вашем физичком изгледу, али и у начину на који цијените себе. Ваша привлачност и духовитост ће бити приметне. Постајете сигурнији у себе.  

Риба

Још једна година у којој се Сатурн креће кроз ваш знак и подстиче вас на одговорнији однос према себи, а уједно и према сопственом здрављу. Ваша енергија можда није на завидном нивоу, можда ћете морати више да спавате и да дјелујете спорије или мање, али то је све у реду, онако како ће бити. У животу постоји вријеме сјетве, жетве, али и вријеме одмора. Нека вам ова година буде у знаку одмора.

Од 11. марта до 5. априла Венера се креће кроз ваш знак и даје вам љепоту. Унијећете позитивне промјене у свој изглед и бити поносни на постигнуте резултате. Можда вас љубав чини лепшим, пише 24сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана