Наредна година биће година дрвеног змаја - ево штa то значи

ГС
Наредна година биће година дрвеног змаја - ево штa то значи

Према кинеској астрологији, 2024, почевши од 4. фебруара биће година дрвеног змаја, врло енергичног, виталног и уједно тајанствено имагинарног бића.

То је пета животиња кинеског зодијака: посљедња година змаја прије 2024. била је 2012, а сљедећа ће се поновно догодити 2036, али у том случају имаћемо ватреног змаја.

Змај је уопштено амбициозан знак, визионарски вођа романтичне природе који жели успјех и не боји се да га постигне, чак ни у најтежим потхватима.

Воли изазове, има високе циљеве, такмичарски је расположен, подузетан, ентузијастичан, независан и великодушан, врло оријентисан на рад.

Змајеви су такође мудри и пустоловни, али понекад могу бити помало темпераментни и импулсивни. „Опремљени“ су великим осјећајем поштења, мрзе лицемјере, неустрашиви су, али понекад и препотентни и егоцентрични.

Ово су карактеристике које су заједничке различитим врстама змајева, а које се разликују овисно о елементима који су с њима повезани.

Дрвени змај истиче се, на примјер, својом изузетном интелигенцијом и популарношћу. Због свог ватреног карактера нема увијек среће у интимним односима, док се у послу богати импресивном брзином.

Дрвени змај повезан је са земљаним Јангом, од којег насљеђује неке од својих карактеристика укључујући искреност, поузданост, попустљивост, смиреност, постојаност, а такође је повезан с високим дрвећем и шумом.

Будући да је направљен од дрвета, његова је боја зелена: то објашњава зашто је 2024. дефинисана и као година зеленог змаја.

За оне који су рођени у овом знаку, 2024. не обећава да ће бити посебно позитивна ни на љубавном ни на професионалном плану, гдје ће змајеви морати бити стрпљиви и упорни, одолијевати неуспјесима и бројним поразима.

Здравље ће такође требати држати под контролом.

Уопштено, биће то година посвећена сарадњи, али и расту и напретку због елемента дрва повезаног с овим змајем, пише novilist.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана