Најбољи љубавни парови у астрологији су...

B92
Најбољи љубавни парови у астрологији су...

Чак и они који нису склони астрологији барем отприлике знају који се знакови у хороскопу добро слажу. То не значи да су остали заклети непријатељи.

Привлачне силе између жена и мушкараца није лако објаснити. Ако погледамо очима звијезда, ипак ћемо открити звјездане енергије које се здружују или одбијају попут природних сила ватре и воде, зрака и земље.


Прожимање енергија лакше је замислити помоћу елемената – воде, ватре, земље и ваздуха. По својој нарави и динамици ватра се најбоље слаже са ваздухом а земља с водом.

Ваш астролошки знак важан је али не и пресудан кад се поредите са партнером.

Ватра и ваздух: Вртлог страсти и маште

Ован, Лав и Стријелац одличног ће партнера за трајну љубавну везу пронаћи у Близанцима, Ваги и Водолији.

Ватра не може горјети без кисеоника а ваздушни партнер својим идејама и особеношћу распаљује визије, планове и жар срца свога ватреног партнера. Наизглед хладни ваздушни знаци живе у свијету разума и интелектуалних идеја. Уз ватреног партнера, његову спонтаност и храброст, опустиће се.

Ватрени знаци воле да добију потврду своје вриједности, а ваздушни ће увијек пронаћи праве ријечи којима ће похвалити и мотивисати ватру.

Комбинација тих енергија врло је динамична, покретљива, знатижељна и пуна планова. Одлично мотивишу једно друго на освајање живота. Понекад им мањка практичности, али им никад не мањка пријатеља, путовања, идеја и животне радости. Ови су парови попут вртлога страсти и маште, увијек пуни новости. Никад им није досадно, а проблеми настају тек ако један од њих посустане.

Ватра и земља: Строго контролисана жеља за животом

Динамична ватрена енергија Лава, Овна и Стријелца чини захтјеван пар са статичном земљом Јарца, Бика и Дјевице. Спонтаност ватре, која жуди за животом, у потрази за смислом, судара се с опрезом земљаног партнера, који са обе ноге стоји чврсто на земљи. За ватреног партнера рутина и обичан живот значе стагнацију, досадни су и депресивни.

За земљане знаке они су сигурност, а велики планови ватреног партнера само су губитак времена. Док ватра види живот какав би могао бити, земља види оно што јесте. Тешко их је помирити.

Земља може лако угасити ватру, поткопати њен оптимизам, подцијенити је и обесхрабрити. Ватра може спалити земљу, уздрмати сигурност коју налази у рутини. Али, ако земља прихвати визије будућности свог необузданог партнера, а ватра се ослони на практичност земље, заједно могу остварити велике замисли.

Ваздух и земља: Практичност у служби идеја

Премда нису идеалан спој енергија кад је ријеч о љубавном пару, Бик, Дјевица и Јарац могу остварити успјешну везу са Близанцима, Вагом и Водолијом. Разум и објективност ваздушног партнера добиће подршку у практичности земљаног.

Ипак, динамични ваздух може бити сувише брз, знатижељан и склон новоме за укус земљаног партнера. То га чини несигурним, каткад и љутим. Темељитост, промишљеност и опрез земљаног партнера могу изнервирати ваздушни знак.

Кад их љубав присили на компромисе, земља ће помоћи ваздуху да практично искористи своје комуникацијске вјештине и друштвену свест. Заједно ће градити друштвени статус и успињати се на лествици друштвеног успјеха. Идеализам и знање ваздушног знака могу разведрити и мотивисати земљане. Знаће да их остваре онако како то ваздушни знак сам не би знао.

Везе могу бити успјешне ако партнери успију да одреде заједнички циљ и раде на њему.

Земља и вода: Магични реализам

Бик, Дјевица, Јарац могу остварити врло стабилну и складну везу са Раком, Рибама и Шкорпијама. Вода у природи нема чврст облик, него се прилагођава неком спољашњем облику – попут флаше или ријечног корита. Земља води даје облик и стабилност. Попут земље коју натапа киша, а потом процвјета у плодна поља и мирисне ливаде, тако се надопуњавају земља и вода.

Водени партнер доноси живот, креативност и осјећања стабилној земљи. Земљани партнер одређује облик и циљ према којем ће усмјерити креативност и снагу осјећања свог воденог партнера.

Заједно стварају стабилан живот који има чврсте темеље и који је прожет дубоким осјећањима. То је једна врста продуховљене стварности која доноси емотивну и материјалну сигурност. Везе су одане и дуготрајне, без великих узбуђења и драме. Вода ће разведрити каткад тмурно расположење земљаног партнера, а повремене емотивне хировитости воде земља ће стрпљиво и сталожено приземљити.

Ватра и вода: Узаврела осјећања

Ватра и вода изазован су пар енергија које једна другу могу уништити. Вода може угасити ватру, а ватра може загрејавати воду док не испари. Астролошки парови Овна, Лава и Стрелца с Раком, Шкорпијом и Рибама нису лако спојиви.

Ипак, као кад ватра загрије воду у којој се може скувати храњиво јело, тако и овај пар може остварити успјешну везу. Ватрени партнер се чини као динамични предводник који покреће везу.

Особитост водених знакова је у њиховој способности да увијек пронађу пут, па ће суптилном манипулацијом осјећањима вешто обуздати наизглед доминантну ватру. Ватрени знаци врло су директни, каткад прегруби за водене типове.

Ватра својим визијама и динамичним темпом живота може исцрпити воду. Воденим знацима је повремено потребна самоћа, ћутљиви су и повлаче се у свој унутрашњи свијет. Екстровертна ватра то тешко подноси, то је оно што је гаси. Кад се узбуркају осјећања воде, ватра их може претјерано драматизовати па настају величанствене свађе с обиљем суза.

Ове везе су узбудљиве, пуне узаврелих осјећања. Одигравају се у сталној смијени љета и зима, увијек у помало драматичним расположењима.

Ваздух и вода: Разум и осећања

Разум и осјећања није једноставно ускладити. Близанци, Вага и Водолија као да су на једној страни клацкалице, а на другој су Рак, Шкорпија и Рибе. Равнотежу је могуће постићи уз промишљено и интуитивно тражење правих ријечи, правог начина, праве мјере у стварима.

Ваздушни знаци воле вербално изражавање и каткад не разумију осјећања и невербалне поруке свог воденог партнера. Водени партнер не може ријечима изразити богатство осјећаја унутрашњег свијета у којем живи, па се чуди неразумијевању свог партнера који живи у свијету идеја.

Ове парове ускладиће заједнички интереси у које дубоко вјерују, идеје којима ће се предати. Често су то умјетничке идеје или дубока вера у неки племенити идеал који чини окосницу везе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана