Мјесечни хороскоп за март 2023

ГС
Foto: Илустрација

Стиже март, мјесец са великим промјенама које се дешавају на небу, али и мјесец у ком отпочињемо циклус великих промјена које се дешавају унутар нас.

ОВАН

Љубав

Суштински, није лош период за ваше емотивне релације. Ваша веза је жива, пуна страсти и акције. Умијете и можете да подржите једно друго, умете и да донесете добро расположење једно другом. Ок, биће ту с времена на вријеме ситуација које могу донети нервозу и нестабилност, али све је ово краткотрајно. Оно што би евентуално могло да нашкоди неким везама јесу прикривања, полуистине и тајне. Јер, све што је сакривено имаће тенденцију да изађе и да вам на непријатан начин зачини живот. Или да пак вама доноси главобоље, бриге и страхове. Слободни Овнови – некога може забљеснути страст, неко може брзински "одлијепити" и заљубити се као никад до сада. Нуди овај мјесец гомилу интересантних дешавања са супротним полом, а нека од њих би чак могла да се развију у правцу снажне, али бурне љубавне приче.

Посао

Период промјена је отпочео – могуће су промјене, прелазак на друго радно мјесто, нова пословна ангажовања и активности, али и сарадње са иностранством, па и пословна путовања. Ваши планови, поготово они којима сте дуго били окупирани – сада јесу оствариви. Будите активни, ово јесте период за акцију, за амбиције и за доказивање. Бићете задовољни резултатима. Прва половина мјесеца ће вам донијети веће осцилације по питањима финансија као и појачане трошкове – али је зато други дио марта знатно стабилнији.

Здравље

Повремени проблеми са главобољама, синусима, очима. Старији припадници знака – потребне су чешће контроле.

БИК

Љубав

Отприлике до половине мјесеца, неке од вас, било да сте соло или у пару, може привлачити забрањено воће, тајне страсти, љубавне афере. Слободнима се ипак препоручује да сачекају други дио марта и улазак Венере у њихов знак – од тада већ можемо да причамо о стабилнијим љубавним приликама и односима који могу потрајати. То је за вас истовремено и период активнијег дружења, излазака и уживања у занимљивим дешавањима. Заузети Бикови могу у првом дијелу мјесеца осјећати одређено незадовољство, неки вид тежине и оптерећења – партнерова подршка ће добро доћи да се ово превазиђе. Други дио марта је стабилнији, ви се осјећате растерећеније и пред вама се отвара активнији период који ће пријати и вољеној особи и вама. Некима од вас слиједи врло пријатно изненађење од стране партнера на самом крају мјесеца.

Посао

Након двије и по године Сатурн ће изаћи из квадратног аспекта према вашем знаку и напустити ваше поље каријере, посла, позиције, надређених. Његов улазак у знак Риба већ ће током марта отворити појединим Биковима могућност да реализују своје планове, да почну да размишљају о промјени радног мјеста или да се покрену ка приватном послу. По питању финансија очекујте шарену ситуацију, повећане трошкове и забринутост – све у првој половини марта. Од другог дијела мјесеца слиједи вам побољшање.

Здравље

Здравствена ситуација полако иде ка стабилизацији. Водите рачуна о исхрани, више се крећите и од другог дијела марта се трудите да будете што више у природи и физички активни.

БЛИЗАНЦИ

Љубав

Прва половина мјесеца доноси нестабилна осећања и осцилације у функционисању са емотивним партнером (могуће због ваше преокупираности послом и обавезама). Биће ту лијепих дана, али биће и оних у којима ће ваша комуникација бити лоша и у којима ћете се тешко разумијети. Други дио марта је повољнији за оне парове који су стабилни – обоје сте у сличној енергији, жељни дешавања, акције, покрета, а страсти ће се лако будити. Неки од вас имаће у том периоду могућност за тајну авантуру – обзиром на то да сте од марта под “присмотром” од стране Сатурна са врха вашег неба – ово би било боље прескочити. Слободни Близанци – овде већ имамо шарениш, могуће су љубави преко пословног сегмента, могуће су тајне љубавне приче, имате јаке комуникације преко друштвених мрежа и много “акције” и дешавања са пријатељима.

Посао

Сатурн од 7-ог марта улази у ваше поље које се везује за пословне позиције, амбиције, пословна остварења. Ово је озбиљан транзит и исто га тако озбиљно требате схватити. Јер, ово јесте изузетно важан пословни период за вас у којем је потребно да покажете велику одговорност и кренете ка својим циљевима. Март је по вас врло добар јер ће вам донијети реализацију планова и ситуација које сте прилично дуго очекивали и надали им се. Много тога се током овог мјесеца намешта у вашу корист. Финансије – врло коректно.

Здравље

Нешто слабији имунитет у првој половини мјесеца. Остатак периода је доста повољнији, трудите се да будете више физички активни.

РАК

Љубав

Улазак Сатурна у знак Риба вама апсолутно одговара. Сатурн је планета која влада вашим партнерствима, а знак Риба је вама сродан, ваша водена сестра која носи исти тип емоција као што је и ваш. С друге стране – Марс који се налази вама иза леђа квариће емоције доносећи узбуркане мисли, несигурност и страхове посебно у првој половини месеца. Страхови постоје да би се побеђивали – битно је да емоције јачају и иду ка стабилности. Они односи који су суштински јаки, само ће додатно ојачати и напредовати. Слободни Ракови – ако ћемо тражити савршен моменат и прилику за улазак у љубавну причу онда је то посљедња недјеља марта. А шта ако љубав дође раније? Па ништа, пригрлите је јер дошла вам је онда када је то вашој души потребно. У овом ће мјесецу бити много шанси да се емотивно уздижете и уживате.

Посао

Март је повољан пословни период за вас, што не значи да у њему неће бити скоро па свакодневног стреса и великог притиска обавеза. Промјене су сада могуће и више него пожељне јер, вријеме за акцију и остваривање ваших планова јесте дошло. Актуелна су напредовања, нове пословне сарадње, промјене радног мјеста. Многи ће се Ракови активирати у сарадњама или пројектима везаним за иностранство, странце или државне и јавне институције. По питању финансија слиједи вам побољшање, посебно од другог дијела марта.

Здравље

И током овог мјесеца ће бити присутна осјетљивост, поготово синуса и респираторних органа. Могуће су и чешће главобоље. Старији нека провере очни притисак, а могућа је и корекција диоптрије.

ЛАВ

Љубав

Сатурн се склања из вашег партнерског поља у првој недјељи марта. Велико преиспитивање емотивних релација је завршено – ви сте већ од самог почетка мјесеца у другачијој енергији, што ће додатно бити активирано уласком Сунца које влада вашим знаком у Овна 20-ог марта. Лавовске емотивне релације хоће имати мање “багове” током марта, али суштински – вас двоје као пар сте добро. Биће прилика и за лијепа, подстицајна и занимљива дешавања која ће само побољшати ваш однос. Слободни Лавови – емотивне прилике чекају на вас. Неке ће ићи кроз путовања, дружења, изласке, неке ће се вртети око вашег пословног сегмента, а биће и оних које се активирају преко друштвених мрежа. Прошлост остаје иза вас, ви настављате даље – улазите у вишемјесечни врло повољан љубавни период. Вријеме да покренете важне емотивне приче.

Посао

Неке важне лекције о одговорности су научене, сада је време за лекције о финансијама и вриједностима. Баш по овом питању – ваше финансије неће бити ни мало лоше током марта. Једино нешто више пажње обратите на трошкове пошто је могуће да се мало распустите и потрошите више од планираног (поготово у првом дијелу марта). Генерално гледано – ово је пословно повољан период за вас. У доброј сте енергији, углавном ћете имати задовољавајућу комуникацију са сарадницима, а могу вам се отворити и нови послови.

Здравље

Нешто слабији имунитет у првој половини мјесеца. Код старијих су и на даље могуће активације хроничних тегоба, у првој половини марта.

ДЈЕВИЦА

Љубав

Улазак Сатурна у поље партнерстава и брака је озбиљан транзит који “тражи” посвећеност и одговорност према вољеној особи и емотивној релацији у којој сте, али истовремено и тестира снаге и слабости вашег односа. Јаке приче напредују, слабе остају иза вас. Прва половина марта није савршена – постоји доста збуњујуће комуникације, мањак заједничког времена, а могу се јавити и сумње у вјерност партнера. Уколико желите да једноставније прођете кроз овај период покушајте да што мање ствари остављате недореченим и трудите се да ваша комуникација буде јасна и отворена. Слободне Дјевице – дужи, озбиљан период је пред вама у којем ће се оформити исто тако озбиљне љубави које имају смисао и будућност. Од друге половине марта имамо почетак правих емотивних акција за вас. Стижу нове љубави у ваш живот.

Посао

Сатурн вам је донио тешке, али вриједне лекције које се везују за одговорност, однос са колегама и активност у пословној свакодневици. Многи од вас су успели да у претходним годинама направе велике пословне заокрете и “ударе” добре пословне темеље – сада је вријеме да жањете оно што сте посејале. Не журите нигде, не доносите импулсивне одлуке и нагле потезе, поготово у првој половини мјесеца. Пустите нека се пословне ситуације саме намијештају у вашу корист. Могућност јаких сарадњи са иностранством.

Здравље

Постојаће током марта и енергетски, али и падови имунитета. Потрудите се да у сваком дану пронађете мало одмора и релаксације за себе. Старији – одрадите редовне контроле.

ВАГА

Љубав

Дешавања у партнерским односима током марта ће ићи од врућег па до врелог (али оног непријатно врелог, што уме итекако да опече). Ово ће бити посебно актуелно у првој половини мјесеца, а још посебније у оним односима у којима нешто штрчи, смета, нервози се, није дефинисано или постоји неки вид сумње. Лако ћете партнер и ви упадати у вреле таласе расправа, али се још лакше враћати у вруће загрљаје. Тензије ће попустити уласком у други дио марта, али ће још увијек остати да тињају током цијелог периода. Што се тиче слободних – јесте вријеме за љубавне згоде и незгоде. Неке од њих ће проћи брзински, остављајући само ватрени траг у вама, а неке могу да се задрже у вашем животу И наставе да вам грију срце. Будите активни, дружите се, уживајте, упознајте нове људе. Никад се не зна гдје је срећа спремила засједу за вас.

Посао

Улазак Сатурна у поље пословне свакодневице, одговорности и обавеза није једноставан транзит – јер, много ћете се нарадити. Но, са друге стране пред вама је период у којем ћете много озбиљније “загристи” у пословне теме, проширити своје пословање и обезбиједити себи бољу финансијску ситуацију. Очекујте током марта велике пословне активности, али рачунајте да ћете морати да будете врло организовани, ажурни и фокусирани на оно што радите да бисте успели да постигнете све на време.

Здравље

Вријеме је за озбиљнији однос према менталном и физичком здрављу. Такође, вријеме је за промјену лоших навика и већу фокусираност на себе.

ШКОРПИЈА

Љубав

Послије двије и по године боравка у пољу које се везује за дом, чланове породице и прошлост – Сатурн се почетком марта сели у ваше поље уживања, љубави и дјеце и знак Риба који вам је емотивно и енергетски сродан. Да, Шкорпијама остаје Уран у пољу партнерстава – да настави да ведри и облачи и тестира ваше емотивне релације, да неке прекида а неке нове рађа. Током марта, ваш однос са партнером ће бити са успонима и падовима. Биће ту страсти и емоција, али биће и неразумијевања, сумње и мањка заједничког времена. Све у свему – потенцирајте на емоцијама, страсти и квалитетној комуникацији, а смањите доживљај за све остало. Слободни – можете се занијети очас посла, али се исто тако брзо можете и разочарати. За озбиљнија и трајнија љубавна дешавања “бирајте” другу половину марта, ако је то икако могуће.

Посао

Не брините, нарадићете се за све паре. Но, исто тако - тих пара хоће бити. Покушајте да у првој половини марта боље баратате са новцем, јер је могуће да потрошите и оно што нисте испланирали. Новац ће вам се више задржавати у рукама и новчанику у другом дијелу мјесеца. Генерално гледано – ово је врло активан пословни период за вас. Успјећете да ријешите битна пословна питања, развијете неке односе и сарадње, али и да отворите простор за нове договоре. Трудите се да будете организовани, јер ће обавеза бити доста.

Здравље

Рјешавајте се лоших навика и будите више у покрету, физички активни. Покушајте да пронађете довољно времена и за добар сан и релаксацију. Проблеми са здрављем хроничним болесницима.

СТРИЈЕЛАЦ

Љубав

Сатурн улази у ваше поље дома, породице, прошлости. Пред вама је дужи временски период у којем ћете сазрети, поставити важне животне темеље, скрасити се, решити имовинска питања. За оне који живе заједно или су у браку – ово је период својеврсног тестирања стабилности односа. Пошто Јупитер тренутно ради за вас пуном паром, мало је вјероватно да ће током марта доћи до неке веће проблематике у односу, напротив – ово јесте вријеме да се неке везе уозбиље, подигну на виши ниво, да се ради на приновама. Уколико буде повремених, мањих тензија – оне ће углавном брзо бити ријешене. Што се тиче слободних – јесте лијеп период за нова љубавна дешавања, за више уживања, акције, флертовања, интересантне особе у вашем животу, али је истовремено и период за бављење прошлошћу. Па како се коме заломи.

Посао

Комуникација са сарадницима неће бити баш савршена током прве половине марта. Нећете се разумијети, баратаћете непровјереним информацијама, функционисаћете у различитом ритму и могуће су тензије али и грешке. Трудите се да не журите и да будете фокусирани на оно што радите. Испливаћете ви из сваке ситуације на прави начин, али уз нешто појачано нервирање. Лакше пословне околности и коректније функционисање са сарадницима биће присутно у другој половини месеца. Финансије – коректно и поред јачих трошкова.

Здравље

Осјетљивост дисајних органа, посебно грла. Савјетује се чешће бављење физичком активношћу и боравак у природи. Хронични болесници нека не пропуштају редовне контроле.

ЈАРАЦ

Љубав

Улазак Сатурна, планете која влада вашим знаком у Рибе, ваше поље комуникације, активности – и истовремено поље које је у добром односу са партнерским пољем – донијеће фокус на комуникацију са вољеном особом и истовремено вама дати могућност да на другачији начин гледате на однос и понашате се у њему. До половине мјесеца може бити осцилација и тензије – поготово код оних који живе заједно, али зато други дио марта доноси јачање блискости. Такође, неки парови се од овог периода могу одлучити за озбиљније кораке и правити важне планове за будућност односа. Слободни Јарчеви – бићете активнији, бољег расположења и енергије. У другом дијелу мјесеца могу се покренути важна познанства, па и ући у емотивну причу која ће од самог почетка имати врло озбиљан и стабилан ток. Добар вам је период за љубав.

Посао

Ушли сте у период великих промјена на пословном плану. Године које су иза вас су вам донеле зрелост, мудрост и одговорност, промишљеност, а сада ћете то све моћи да употријебите и да стигнете до правих резултата. Ово је период остваривања значајних нових контаката, покретања договора и сарадњи, период учења нових знања и вештина које ћете моћи да примијените у послу, али и период лаганог побољшања у сектору финансија. Мањи папиролошки и административни проблеми у другом дијелу мјесеца.

Здравље

Код старијих може бити потешкоћа са зглобовима, ногама, венама. Млађи – алергије. Добар је период да се покренете и будете физички активнији.

ВОДОЛИЈА

Љубав

Водолије кажу „ма здраво, видимо се за три деценије“ Сатурну који излази из њиховог знака 7-ог марта. Овај је транзит донио тектонске поремећаје у свим сферама вашег живота, неке односе заувијек прекинуо и зауставио, али вам истовремено дао зрелост, мудрост и важне лекције које ћете моћи да примјењујете у будућности. Ситуација на небу тренутно вам иде на руку – однос са партнером је током цијелог марта врло солидан – има мањих осцилација, али је суштина више него добра. Неки парови могу направити велике промјене, па се чак одлучити и за озбиљније кораке и планирати заједничку будућност. Што се тиче слободних – повољан период за активности, дружења, изласке, више особа може привући вашу пажњу (и ви њихову). И током марта ће постојати утицај прошлости, посебно у другом дијелу могући су јачи контакти са бившим партнерима, али и појава особе која вам доноси сличну причу или вас подсјећа на оно кроз шта сте прошли.

Посао

Март доноси акцију, али и повољније финансијске прилике и могућност да додатно зарадите. Сатурн је ушао у ваш сектор новца и вриједности и његов утицај је током овог мјесеца врло повољан по вас у преводу пара ће бити, гледајте да их паметно искористите, а не само да их пропустите кроз руке. У овом ћете периоду бити посебно активни, комуникативни – могућа су нова пословна повезивања и сарадње. Покушајте да будете што ажурнији по питањима обавеза, јер ће их бити доста. Добро се организујте.

Здравље

Дошло је вријеме да рјешавате здравствене ставке које дуго одлажете или које сте запустили – посветите пажњу зубима, исхрани, мијењајте лоше навике.

РИБЕ

Љубав

Сатурн улази у ваш знак 7-ог марта – вријеме је да по многим животним питањима и ставкама одрастате, постанете зрелији, одговорнији, одлучнији. Наравно да се ово везује и за емотивни живот па су заузете Рибе ушле у вријеме преиспитивања онога што оне желе у емотивним релацијама – тако да су ускоро могући озбиљнији кораци, али исто тако и неки преломни моменти у везама и браковима који су нестабилни. Један од њих је већ прва половина марта мјесеца – када неке теме које су затрпаване могу изаћи на дневни ред. Трудите се да комуникација са партнером буде отворена, прикривања и тајне сада само могу донијети проблем. Други дио марта је стабилнији и мирнији, са више блискости и уживања. Слободне Рибе – Сатурн ће вам донијети озбиљне љубавне приче и односе који могу потрајати и постати важни за вас. Један од добрих периода за нове љубави јесте баш та друга половина марта мјесеца када можете пронаћи оно што давно у љубави тражите.

Посао

Повољан пословни мјесец је пред вама. Ваше финансије се хоће поправити током овог периода – јесте да ћете и даље имати доста непланираних трошкова, посебно оних који се везују за породицу, дом, укућане, али крајњим салдом ћете бити задовољни. Од уласка Сатурна у ваш знак ви се полако припремате да преузмете више одговорности и обавеза на себе, да кренете озбиљнијим пословним трасама. Овај вам мјесец доноси нове пословне контакте и могућност јаких сарадњи које могу потрајати у времену.

Здравље

Одговорност према себи, свом менталном и физичком здрављу треба да буде на првом мјесту. Покрените се физички, отклоните лоше навике, направите промјене које ће вам пријати, преноси Прва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана