Меркур у Шкорпији доноси период среће за четири знака

ГС
Меркур у Шкорпији доноси период среће за четири знака

Када су астролошки аспекти у питању, Меркур данас, 14. октобра улази у знак Шкорпије, гдје ће остати до 2. новембра 2024, што у преводу значи да ова планета у овом знаку неће оставити "камен на камену" уколико одлучите да се упустите у потрагу за скривеним одговорима, јер ће у овом периоду настати пренаглашена потреба у потрази за истином и сумњичава природа нашег бића.

Наша размишљања и комуникација биће дубоки, а Шкорпија је позната и као неумољива. Другим ријечима, нећемо одустајати док не сазнамо чињенице.

Комуникација ће бити директнија, снажнија, проницљивија, радознала и склона читању између редова, што може, али и не мора бити мудро.

Током овог времена, можете да искористите Шкорпионов перцептивни и прорачунати приступ да се сконцентришете и фокусирате на оно ка чему желите да усмјерите своју енергију, јер Шкорпија зна да буде ласерски фокусирана.

Током овог периода, имамо тенденцију да поприлично разматрамо идеје прије него што дођемо до коначног закључка, али пошто је Шкорпија фиксни знак, одлуке донијете у овом тренутку су обично неповратне.

Меркур у Шкорпији је страствен у говору и комуникацији, али морамо бити опрезни када другима држимо лекције, уколико се уједно не фокусирамо и на сопствено самоусавршавање. Јер у овом периоду и други ће бити подједнако страствени и доста тајни ће бити размијењено, због чега је најбоље да не прелазимо на терен "личног" и да не губимо објективност.

Уз то, Меркур у Шкорпији уводи и период велике среће за четири хороскопска знака.

Шкорпија

Меркур је у вашем знаку, тако да би требало да се осјећате сасвим у складу са његовом енергијом. Природно сте радознали и волите да дођете до "дна" ствари, па ће вам Меркур у вашем знаку добро пристајати и осјећаћете се прилично пријатно и више личити на себе. Немојте да се изненадите ако не будете довољно сигурнији у своје идеје, или будете превише радознали. Можда ће вам се чинити да је ваш ум преплављен свим врстама идеја. Ово је сјајно вријеме за учење и писање и можете очекивати да ћете имати веома занимљиве разговоре са пријатељима и колегама. Одличан је тренутак да се фокусирате на све личне навике које бисте жељели да промијените. Такођер бисте се могли мало више да усредсредите на своје здравље и ствари које можете да промијените ради његовог побољшања.

Рак

Шкорпија је водени знак као и Рак. Разлика је у томе што је Рак кардинални знак, што значи да је спреман да предузме акцију. Шкорпија је фиксни знак и има тенденцију да размишља о стварима више од других прије него што се одлучи о правцу акције. Једном када се одлуче, ријетко га мијењају. Неки људи ово могу да назову тврдоглавим, али ипак Рак ће јако добро да се усклади са Шкорпијом у овом тренутку и требало би све да осјећа "дубље" у овом тренутку.

Шкорпија ставља Меркур у пету кућу Рака која влада дјецом, пријатељима, забавом и љубављу. Можете ући у изазовне, али позитивне менталне активности, креативност и пријатељства. Ово је одлично вријеме за писање или бављење било којом другом менталном активношћу или разонодом. У овом тренутку можете да дотакнете своје „унутрашње дијете“. Пошто пета кућа влада љубављу, можете се усредсредити на упознавање са неким новим или на тренутну везу. Можда ће неко изазвати ваше интересовање, иако то није гаранција да ће се претворити у везу.

Рибе

Рибе су још један водени знак компатибилан са Шкорпијом, тако да би њима требала прилично лако да тече комуникација током овог периода. Разлика је у томе што су Рибе промјенљив знак што значи да се стално предомишљају и мијењају, а будући да је Шкорпија фиксна и да се не мијења толико, већ управо супротно - споро се креће и доноси одлуке - тако да ће и комуникација за Рибе да почне да се одвија на дубљем и садржајнијем нивоу који ће вам се допасти.

Шкорпија поставља Меркур у вашу девету кућу која влада путовањима, образовањем и погледом на свијет. Девета кућа је одлична за писање, објављивање и интернет. Могуће је да за то вријеме планирате или идете на путовање или одлучите да на неки начин повећате своје образовање или знање. Ово може бити формално неформално, као што је читање, похађање часа, разговор са другима или било који други начин на који можете да апсорбујете нове информације.

 

Бит ћете подстакнути да баците "ширу мрежу" у смислу нових идеја и мода ћете освијестити нове идеје и разумијевања живота, филозофије, духовности, политике, па чак и религије.

Ован

Ован је ватрени знак, за разлику од водене Шкорпије. Разлог због којег ћете се осјећати пријатно са Меркуром у Шкорпији је зато што, као и Шкорпијом, вама влада планета Марс. Као и Шкорпија, ви сте директни и покушавате да приступите стварима са позиције истине и поштења. Иако сте различити, ове ствари су вам заједничке, па би овај транзит Меркура требало да вам одговара.

Највећа разлика је у томе што је Ован кардинални знак, што значи да сте увијек спремни да предузмете акцију. Шкорпија као фиксни знак не предузима акцију тако брзо, али воли да размисли о стварима прије него што донесе коначну одлуку, а онда обично остаје на мјесту када се одлука донесе. Шкорпија сада поставља Меркур у вашу осму кућу која влада промјенама и трансформацијом, порезима, смрћу, зајмовима, наслијеђем и дуговима. То је сложена кућа, можда и најкомплекснија. Осма кућа је повезана са табу стварима као и загробним животом који би у овом тренутку могао привући вашу пажњу.

За то вријеме можете тражити зајам, платити порезе, добити хипотеку или неку врсту полисе осигурања. Ваше интересовање може бити усмјерено на новац и дуг или чак на повишицу. Могуће је да за то вријеме на неки начин добијете неку суму новца - алтернативно, можете потрошити више него што је нормално, пише Дневни аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана