Љубавни хороскоп за 2014. годину

мој астролог
Љубавни хороскоп за 2014. годину

Година пред нама за многе ће бити преломна по питању љубави и емотивних односа, што показује и слика неба на самом њеном почетку – у Нову, 2014-у улазимо са планетом љубави у ретроградном ходу, враћајући се и преиспитујући неке старе приче, и директном опозицијом Урана из Овна, природне куће личности и Марса из природне партнерске куће – Ваге.

 Ако напоменемо још да ће се оваква ситуација поновити и у априлу мјесецу, а да ће велики бенефик Јупитер ући у знак Лава, поље љубави, флерта и еротике, јасно нам је да ће ова година донијети буре и олује, велике преокрете на емотивном плану, неке љубави ће доживјети свој коначни крај, неке ће се уздићи из пепела, а оне које започну под владавином Јупитера из Лава имаће добре предиспозиције да трају и дубоко повезују партнере.

Ован

Оно што ће бити примарни задатак Овновима у овој години јесте вјежбање самоконтроле када су у питању емотивна партнерства. Ваш владар Марс ће се све до краја јула налазити у партнерском пољу – знаку Ваге, почетком године и у априлу мјесецу угрожен од Урана и Плутона, а чак два и по мјесеца у ретроградном ходу, што обећава прилично напете односе у већ постојећим везама и биће заиста тешко одржати статус кво. Очигледно је да у везама које трају нешто мора да се мијења – или ви или партнер, или сама природа везе, јер ће бити малтене немогуће наставити односе на постојећи начин. Промјена се не треба бојати, оне су природне и неминовне, и увијек служе томе да донесу нешто боље, иако их у првом тренутку ми јако тешко прихватамо. Док ће неки односи промјеном добити јачи и бољи статус и усталити се у заједничком животу или браку, други ће нестати да би направили простор нечем бољем што вас чека и што вам је намијењено. Слободни ће за то вријеме, наравно, мијењати партнере, вас већ очекују многобројна познанства, флертови и авантуре и биће тешко задржати се само са једном особом. Венера транзитира ваш знак током маја, просто је невјероватно да током тог периода може постојати особа која ће одољети вашим чарима. Од друге половине јула и уласка Јупитера у ваше астролошко поље љубави, Овнови ће ипак моћи да одахну. Марс крајем овог мјесеца прелази у Шкорпију, ваше поље страсти, а у августу се Венера придружује Јупитеру, и сада већ имамо слику задовољних и срећних припадника овог знака који уживају у испуњеним, страсним и срећним везама, а многи ће парови одредити баш овај јмјесец за веридбу или брак. У октобру формирају Велики ватрени тригон Уран у вашем знаку, Јупитер из Лава и Марс из Стријелца, немојте се изненадити ако се заљубите у неког из другог града или чак иностранства, а неки ће се Овнови повучени љубавним заносом одлучити да промјене мјесто боравка. Током децембра биће лако помјешати љубав и пријатељство, а лако је могуће да неки колегијални односи постану....па, прилично блиски....Ако треба да изаберемо период када је ваша љубавна срећа на врхунцу, онда је то свакако друга половина августа, транзит Венере кроз поље љубави и коњукција са Јупитером, која доноси нове почетке, као и пар дана касније коњукција са Лилит, црним Мјесецом, када ће ваше заводничке чари бити на врхунцу.

Бик

Док ће многи знаци бити оптерећени Великим крстом са којим улазимо у нову 2014. годину, и који ће се поновити и у априлу, Бикови могу да буду релативно безбрижни – ваше куће везане за љубав и емотивне односе остаће непогођене овим тешким енергетским аспектом, напротив – Плутон и Јупитер подржавају ваш знак, тако да би примарни задатак за вас био да што више разговарате са постојећим партнером и трудите се да кроз позитивне промене оснажите и обезбједите вашу везу. Ваш владар Венера је ретроградна и то у пољу планова, ширења и експанзије, па бисте требали да сумирате резултате и одвојите вријеме да се посветите ономе што сматрате да сте пропустили у односу са вољеном особом. Слободнима ови аспекти наговјештавају богатство нових контаката и прилика за љубав, немојте само да због Урана у пољу подсвијести будете нестрпљиви или чак несигурни у себе када су нови почеци у питању, ваши лични квалитети ће бити итекако видљиви. Сатурн у пољу партнерстава и брака у сарадњи са Јупитером који у другој половини године улази у кућу дома донијеће озбиљне приче које вреде и трају, а онима који су кроз године градили своје постојеће везе смијеши се коначно остварење кроз брак и формирање породице. Када у марту мјесецу Венера уђе у вашу кућу каријере и успијеха, немојте сједети кући – потрудите се да вас сви виде, јер ћете итекако имати шта да покажете, нарочито пошто у истом тренутку и Марс креће ретроградно у пољу свакодневних дешавања, па ће слободни моћи да обнове неке романтичне приче, неки људи ће се поново вратити у ваш живот, а ви ћете сада бити спремни да се борите за оно што желите. У априлу је ваш владар у кући жеља и надања и то у аспекту са Нептуном, неки снови се могу остварити, а ово је за вас изузетно романтичан и сензуалан период. У мају је активирано поље тајних веза и сусрета, и за слободне и за оне у вези упозорење – тајне знају бити слатке, али водите рачуна јер из таквих неких прича можете изаћи прилично незадовољни. Зато у јуну Венера у транзиту кроз ваш знак поново диже ваш оптимизам и враћа вам вјеру у себе, супротни пол вас обасипа пажњом а ви ћете уживати у многобројним сусретима и изласцима. У јулу, а нарочито у августу и септембру они у везама интензивно раде на договорима са партнером око заједничког живота, а тешко је да ће неки Бик из ових љетњих мјесеци изаћи незадовољан својим љубавним животом. У другом дијелу октобра и првом дијелу новембра Венера је у кући брака, а коњукција са озбиљним Сатурном некима доноси брак, а појединима интензивне романтичне сусрете са кармичком конотацијом, гдје ћете имати утисак да са особом коју сте тек упознали само настављате неку давну незавршену причу. Децембар је мјесец страсти, уживања и потпуног предавања вољеној особи.

Близанци

Велики крст почетком ове године и током априла мјесеца захвата ваше куће страсти, љубави, пријатељства и онога што сматрате својом личном својином, а ако је то у овом случају партнер – па свакако ћете морати да се потрудите да истог не отјерате својом опсесивном љубомором. Ову годину започињете страсно, можда и више него што би то било потребно, па ће за Близанце свакако бити савјет да покушају да нађу равнотежу и да током 2014-е озбиљно пораде на својим емотивно партнерским односима. У овом случају ви желите промјене, и то по сваку цијену и покушавате да партнера милом или силом убиједите у то да су једино ваше мишљење и ставови исправни и прихватљиви – много среће у томе, јер ако претјерате може се десити да се добар дио године чешкате по глави питајући се гдје испари вољена особа. Исто тако, љубомора је симпатична када је контролисана, ако то не умијете да изведете партнер се може озбиљно наљутити вашим чачкањем по његовом телефону и сталним провјеравањем. Све до марта мјесеца они у везама су на озбиљним љубавним мукама, док слободни шврљају убијеђујући себе да траже оног правог, а у ствари немају ни потребу ни жељу да се смире. Када у марту, током априла и у првом дијелу маја Марс буде ишао ретроградно у пољу љубави, неки од вас ће покушавати да надокнаде прилике за емотивну везу коју су пропустили, док ће поједини припадници знака упорно јурити за неким кога су у претходном периоду одбили или повредили, а сада се кају због тога. У мају немојте бити изненађени ако се одједном појаве варнице између вас и некога кога сматрате пријатељем, нека пријатељства се сада лако могу претворити у сексуалне везе, али је мало вјероватно да од цијеле ове ватрене приче може испасти нешто озбиљније, поготово што је у јуну планета љубави у пољу тајни, па ви нисте спремни да ово изнесете у јавност. У јулу Јупитер улази у ваше поље околине, кратких контаката и сусрета, Венера је у пољу личности, лијепи сте и пожељни и врло свијесни тога, па ћете са задовољством јурцати около трудећи се да заведете све неопрезне. Половином августа можете доживјети непријатно изненађење када вас она особа за коју сте били убијеђени да је већ „печена“ и ваша одбије без имало пардона, сматрајући да сте сувише непоуздани и нестални за неку озбиљнију везу. Зато је октобар право вријеме за освајање, Венера је у пољу љубави, а Марс у пољу партнерстава и брака, ето прилике за оне у вези да нађу компромис и заједнички језик са вољеном особом, а за слободне нема непремостивих препрека – ако неког зацртате као своју мету, неће имати великог избора сем да се преда вашим чарима. Другу половину новембра и прву половину децембра Венера је у кући брака, и оне нове и оне старе везе функционишу без проблема, а крај године опет дочекујете интензивно и страсно.

Рак

Због почетне слике ове године и Великог крста који захвата кућу личности, партнера, дома и онога што ви сматрате својим највећим успјехом, а који се понавља и током априла, Раковима прва половина 2014-е може бити прилично џомбаста на емотивном плану. Нарочито ће бити погођени они који су у браковима и дужим везама, јер ће у ова два периода њихови односи бити на озбиљним испитима, и лако можете доћи до закључка да је особа коју сте сматрали неодвојивим дијелом своје личности уствари потпуно погрешна за вас. Наравно, не треба вући преурањене потезе већ добро размислити, Јупитер у вашем пољу личности ипак неће донети промјене које су лоше по вас, без обзира на то што се неке ствари могу показати као јако турбулентне по ваше живце, ипак ће крајњи резултат бити баш оно што вам је потребно – или тотално промијењен однос који је сада на поузданим и чврстим темељима или слобода да пронађете неку своју нову срећу која вас тек чека. Док је јануар и за везе и за тражење нових прилика слободнима прилично лош, ипак у фебруару Венера креће директно и све ово ублажава, дајући шансу Раковима да ипак уживају у љубави. У марту је у вашем пољу страсти, заузети се мало свађају, мало у кревету мире, а слободни уживају у неспутаним и слободним везама, не размишљајући много о томе шта будућност носи. Ако у априлу идете на одмор или пут, будите сигурни да ћете пронаћи занимацију, а овај мјесец би заузети могли да искористе и отпутују заједно и на тај начин ублаже негативне утицаје на своју везу. У мају је Венера у пољу каријере, па лако можете спојити лијепо и корисно, нарочито када дође до коњукције са Ураном која може донијети изненадно започињање везе са неким преко посла или чак особом која вам је надређена, што ће наравно да се догађа да нико не види, обзиром да је у јуну у пољу тајних веза. Е, драги Ракови, што је било лоше и наврат-нанос до сада, ипак се преокреће током јула мјесеца, јер Венера улази у ваш знак, а Јупитер у поље личне својине, па пошто ви вољене особе сматрате „својима“ можемо да вам гарантујемо невјероватно љето, јер је све до септембра и Марс у пољу љубави, уживајте и надокнадите све оно што сте евентуално пропустили. У новембру је планета љубави у кући љубави, Марс у пољу партнерских односа и када половином мјесеца дође до фамозне коњукције Венере и Сатурна у Шкорпији, неки Ракови ће просто бити „одувани“ појавом особе која ће тотално промјенити ваш начин гледања на емотивне односе. Схватићете да су оне везе које сте имали ништавне у поређењу са овим, па ето прилике да окушате срећу у својим судбинским љубавима. Крај ове турбулентне године дочекујете испуњени и срећни.

Лав

Ето зачкољице за Лавове, јер се почетком године и у априлу мјесецу Велики крст формира у вашим кућама подсвијести, свакодневних дешавања, контаката и планова......они који су у везама упорно ће се питати – „да ли сам са правом особом и да ли је ово оно што желим?“ и покушавати да анализирају да ли је оно што осјећају довољно за планирање будућности. Слободни већ неће имати таквих брига, њих ће више морити то што се ништа специјално не дешава, а оне особе које су заинтересоване за вас једноставно нису потпуно по вашем укусу. Нешто је боља ситуација од марта када Венера улази у поље партнерстава и брака, заузети су спремнији да се посвете и нађу компромис са вољеном особом, али не лези враже – Марс у исто вријеме креће ретроградно кроз поље комуникације, па може да се деси да сада партнер „зеза кризу“ , тако да ћете се вјероватно само вртјети у круг а код оваквих ситуација је најбоље избројати до десет прије него што бурно одреагујете и зарежите на вољеног. Слободни су се у том мјесецу већ дигли из мртвих и користе сваку прилику да забаце удицу и упецају плијен који ништа не сумња. У априлу имамо страсти на претек, само је проблематично то што нећете имати ама баш ни мало намјере да се смирите и посветите само једној особи....У мају вас неки лијепи странац или неко из другог града може на брзину залудити и завести, само је проблем што ће нестати исто тако брзо као што се и појавио – а шта да се ради, не можете баш све и баш сваки пут ви потчинити или оставити. Ако се у јуну у вашем пословном окружењу појави нови колега, биће куван и печен у року од пар дана, можете започети везу која ће у почетку бити тајна, али има великих шанси да се претвори у нешто добро и озбиљно, поготово што у другом дијелу јула Јупитер улази у ваш знак, а врло брзо ће га током августа пратити и Венера, тако да је лако могуће да оно што сте сакривали од очију јавности постане нешто чиме се поносите и у чему уживате да сви виде. И за заузете је август добар мјесец, јер су љубавне бриге које су их мориле сада ријешене, а партнерски односи теку лагано и без тешкоћа. У септембру и октобру Марс транзитира кроз поље љубави, еротике и забаве, и ето још једне прилике да они који нису пронашли „оног правог“ сада то и учине, или да макар уживају у потрази, поготово што ће Венера бити у пољу контаката и комуникације па ћете лако и слаткоречиво шармирати све око себе. Други деио новембра и први дио децембра искористите да се заиста повежете са оним ко вам се допада и да покренете вашу љубавну причу, да не бисте у другом дијелу децембра жалили за пропуштеним приликама.

Дјевица

Куће љубави, личне својине, нада и жеља као и кућа страсти, промјена и криза на тапету су почетком ове године, као и у априлу мјесецу активацијом Великог крста. За наше драге Дјевице ово показује да ће ипак, хтјеле не хтјеле морати нешто да промијене на пољу љубави, без обзира на то што то упорно избјегавају и понашају се као да проблем не постоји, у нади да ће ако окрећу главу од њега, он сам од себе нестати. Али, на жалост у овој години немате могућности да се правите да је све у реду, што је нарочито актуелно онима који су у дужим везама – морате прихватити да између вас двоје постоје покушаји доминације, контроле и мијењања на силу, па прво добро размислите и онда сједите да попричате са вољеном особом. Без обзира на турбулентност вашег разговора промјене увијек доносе преокрет на боље, без обзира на то да ли ћете из ове приче изаћи сами или у пару. Венера у пољу љубави креће директно у фебруару па ће слободни припадници знака имати добре прилике за почетке веза, што је у јануару било малтене немогуће. У марту Марс у пољу подсвијести и тајни креће ретроградно, ово су још једни аспекти преиспитивања односа са партнером, а слободнима наравно шанса да поврате неку изгубљену љубав. Венера је у априлу у кући партнерстава и брака, слободни лако могу да се уплету у изузетно романтичну, али у исто вријеме бурну везу, која ће им тањити живце и изазивати несаницу. За заузете је ово још један период да покушају да рашчисте оно што се рашчистити мора. У мају, јуну и јулу лако можете бити увучени у вртлог страсти, нарочито преко посла, али једном се живи – па изволите. Добро обратите пажњу на другу половину маја мјесеца и особу која ће се тада појавити, јер ће вам показати да нисте толико хладни и неприступачни као што то себе и друге убјеђујете. У другој половини јула Јупитер улази у знак Лава и ваше поље тајни, духовности и подсвијести, Венера је у пољу пријатеља и забаве – мени ово мирише на неке ваше скривене жеље према једном од пријатеља, и то жеље које могу бити остварене, јер у другом дијелу августа долази до спајања ове двије планете, али ћете то врло добро крити од своје околине јер подсвијесно осјећате да бар у овом тренутку то не би било добро прихваћено. За парове који живе заједно септембар и први дио октобра ће бити напети мјесеци, јер је Марс у пољу дома и породице, али је слободнима због уласка Венере у поље личности ово период када су изузетно атрактивни и привлаче супротни пол, ваш сексуални магнетизам је јак, а удварачи ће се ројити око вашег дома. Други дио октобра и цио новембар Марс транзитира кроз поље љубави па и заузетима и слободнима гарантујемо много страсних тренутака и правих прилика за озбиљне почетке. Крај године оне везе које су преживеле процесе промјена дочекују у миру и задовољству, а оним Дјевицама које су којим случајем остале саме до сада предлажемо да у периоду пред Нову годину мало више пажње обрате на људе око себе – Венера је поново у пољу љубави и чека да је примјетите.

Вага

Кућа личности, партнерска кућа, дом и породица и каријера – ето преломних тачака за наше драге Ваге током ове године, нарочито на њеном почетку и током априла мјесеца када се у овим пољима формира Велики крст. За вас је кључно да током ових годину дана остварите неки свој статус, првенствено на емотивном плану, да рашчистите партнерске односе и да научите да се вежете и обавежете – није ни чудо да ће се многи припадници овог знака у току 2014-е одлучити да се коначно скрасе, смире и створе своју сопствену породицу. Многи би рекли – и ред би био – али ће сви сигурно бити збуњени вашим понашањем током јануара, навикли су да лудујете и скитате, а ви сте се, као и ваш владар Венера који иде ретроградно, устоличили у свом дому и не показујете неке жестоке намјере да се одатле макнете. Почеће да вас „сврбе стопала“ када иста ова планета крене директно током фебруара мјесеца, а када у марту уђе у ваше поље љубави, еротике и забаве ето вас на старим позицијама, опет лудујете и шврљате, поготово што тада и Марс у вашем знаку креће ретроградно, па се лако враћате старим стазама и старим причама. У дужим везама партнер опомиње, а ви не хајете много....хм..хм...ово лако може да вам се обије о главу. Може да се деси да вољена особа током априла дигне руке од вас и демонстративно вас напусти, што нећете узети баш за озбиљно све до маја мјесеца када ће вас ухватити паника – Венера је ушла у ваше поље брака и партнерстава, вама је потребна подршка и љубав а партнер вас не зарезује два посто. Не паничите, други дио маја искористите да повратите пољуљано повјерење и вежете нераскидивим везама своју вољену особу. Сада су вам јасне реченице са почетка текста – на жалост, док не схватите колико боли губитак некога, нећете ни знати да сте спремни да се истој особи у потпуности посветите. Па добро, неки морају да науче на тежи начин.....У јуну је ваш владар венера у пољу страсти, а Марс у вашем знаку, везе пуцају од варница и љубави, а слободни стријелци пуцају на све стране и углавном успијевају да погоде онога кога су намјерили. У другом дијелу јула Јупитер улази у поље пријатеља, нада и жеља, и морамо да признамо да Вагама заиста креће период када се могу остварити на свим плановима, не само на пољу љубави. У августу и септембру ће неки рећи то судбоносно „да“ и започети заједнички живот са партнером, а све до краја године слободни неће моћи да се пожале да немају довољно прилика за оно што желе – било да је то улазак у озбиљну везу или само бескрајне ноћи испуњене проводом, лудовањем и авантурама. Нарочито обратите пажњу на октобар када је Венера у вашем знаку и на децембар када је Марс у пољу љубави.

Шкорпија

Велики крст се почетком ове године и у априлу мјесецу формира у вашим кућама комуникације, свакодневних дешавања, планирања и подсвијести и на први поглед не изгледа као да су неке ваше емотивне вриједности угрожене. На први поглед. У ствари ови аспекти говоре слиједеће – за оне везе које су се усталиле у неком дужем временском периоду наилазе турбулентни тренуци, јер оно што ви и партнер остварујете у неким свакодневним контактима није у складу са оним како ви лично замишљате вашу будућност као пара. Одређено незадовољство ту постоји, и било би најпоштеније да преиспитате да ли је партнер оно што ви желите или вам је потребан неко сасвим нов. Исто тако, уколико сте у вези коју скривате од очију јавности из неких својих разлога, мораћете да размислите да ли вам је оно што добијате од партнера довољно или желите особу са којом ћете моћи да дијелите свакодневицу. Јануар је нарочито погодан за разговоре са самим собом, јер Венера иде ретроградно кроз кућу комуникације. У фебруару креће директно, слободнима је ово прилика да кроз бројне и лијепе контакте пронађу неку своју нову срећу. У марту је планета љубави у пољу дома, у партнерским везама би сада све требало да штима, да није ретроградног кретања вашег владара Марса кроз поље подсвијести, и ви вољеној особи показујете насмијано лице, а у дубини душе се питате.....Април је невјероватно романтичан мјесец за слободне и за оне који су тек отпочели своје везе, јер је Венера у пољу љубави у коњукцији са Нептуном, па су Шкорпије на седмом небу и пуцају од среће. И они у дужим везама имају своје моменте усхићења, само да није тог Марса који и даље иде ретроградно и не дозвољава вам да будете мирни у потпуности...У јуну је Венера у кући брака и партнерстава, Марс иде директно, додуше још увијек кроз поље подсвијести, али Шкорпије сада већ лакше дишу јер су неке ствари ријешене, а и онима које нису се назире скори крај. У другом дијелу јула се догађа више ствари – Јупитер улази у вашу кућу успјеха, Марс коначно закорачује у поље личности, а Венера у поље планова и експанзије...оно што је сметало и бољело нестаје, Шкорпије су одједном постале невјероватно јаке спремне да по кратком поступку рјешавају баш све оно што им смета у постојећим везама, а слободним припадницима знака креће период када су физички, психички и сексуално најактивнији, наоружани таквим магнетизмом да им се не може рећи „не“. Други дио љета и рану јесен ове године остварићете у емотивним везама оно што ви будете жељели – ако желите брак, добићете га, ако желите прекид и нов почетак – то ће се десити, ако желите да прекинете своју усамљеност – просто ћете призвати и дозвати праву особу, у сваком случају срећа и љубав ће вас пратити. Ту, око ваших рођендана, и Венера улази у поље личности, тако да и соларни хороскопи Шкорпијама обећавају период испуњен срећом и задовољством. Посљедњих пар мјесеци у овој години нећете моћи да будете мирни, прво ваш владар Марс, а недуго потом и Венера улазе у поље кратких путева и комуникације, ко је до овог тренутка остао сам, неће моћи да се избори са брдом удварача.

Стријелац

Ухххх...ваш владар Јупитер заробљен у Великом крсту, и то под највећим утицајем током јануара и априла ове године...да ситуације буде запетљанија – крст се формира у кућама личне својине, љубави, кризе и страсти и кући нада, жеља и очекивања. Хм...шта препоручити Стијелчевима, сем оно стандардно – држте се добро и надајте се најбољем. Добро де, ситуација и није толико лоша као што то изгледа на први поглед, на Урана у кући љубави као и на Плутона у кући личне својине сте се већ навикли, јер су ту годинама, сада се само треба изборити са Марсом који транзитира кроз поље нада, жеља и очекивања и са тиме што ваш владар Јупитер кризира у пољу криза....што све значи да ћете ипак морати да преиспитате неке личне и емотивне односе, па ком обојци, ком опанци. Венера у пољу личне својине вам неће бити од неке користи, све док у марту не пређе у поље комуникација, контаката и краћих путева, јер ће тада слободнима донијети могућност да на тај начин дођу до особе коју желе, можда ћете у превозу сусрести љубав свог живота, или кроз дуге приче са неким схватити да сте на истим таласним дужинама. Марс вас све до половине маја кочи јер иде ретроградним ходом, па је могуће да ћете тешко успијети у потпуности да успоставите онакве односе какве желите, или ће између вас и партнера често сијевати варнице, али и те исте варнице се неки пут могу искористити на занимљиве начине. Ето Венере у пољу љубави током маја мјесеца, а нарочито ће бити занимљива њена коњукција са непредвидивим Ураном, у овом моменту се могу догодити неке тотално неочекиване љубавне приче, револуционарни и нови почеци, у сваком случају период екстатичних и узбурканих осећања. Други дио јуна и први дио јула мјесеца Венера је у кући брака и партнерских односа, а када у другом дијелу јула Јупитер закорачи у поље експанзије, планова, ширења, али и странаца – ето прилике за заузете да промјене начин гледања на постојећу везу и дубље се посвете партнеру, а слободни лако могу да се заљубе на путу или у некога ко се тек доселио у ваш град. Ако сте се одлучили за брак, закажите вјенчање у августу или у септембру, а ви слободни – прекините да заводите колеге на послу...и не уплићите се у тајне везе током октобра. У другом дијелу новембра и првом дијелу децембра, блистава Венера је у транзиту кроз ваш знак, а ви плијените околину својим шармом и ентузијазмом. Они који су остали сами до друге половине децембра, нека не буду забринути, Марс је у вашем пољу контаката и комуникације, припадници супротног пола чезну за разговором и сусретима са вама.

Јарац

Да ли да се везујем или да прво средим своју каријеру? Да ли је ово прави партнер за мене? Ако је прави, зашто ме пожурује када види да сам до гуше у проблемима са послом? Да ли је потребно да се промијеним или треба да мијењам партнера? Да, да, све ово су питања која муче Јарчеве...Велики крст пада у поље личности, поље партнерства, поље дома и породице и поље каријере, обиљежава сам почетак ове године, и удара још једном у априлу мјесецу. Вама је можда и теже него осталим знацима јер је ваш владар Сатурн у знаку Шкорпије, а Венера ретроградна у пољу личности. Али, драги моји Јарчеви, бар ви сте довољно јаки да можете да се изборите са овим хммм ситницама...Јупитер је у пољу брака и просто вас тјера да се обавежете, али због осталих проблема нисте сигурни да ли је то најпаметније, и за вас важи она крилатица овом приликом – само полако, и пустите да вријеме одради своје. У фебруару Венера креће директно кроз ваш знак, неке ствари су они у везама рашчистили са самим собом, а слободни припадници знака имају лијепу подршку све до марта да освоје онога кога желе. Ако у марту пожелите да се вратите неком бившем....размислите ипак два пута. Април може донијети на краћем путовању невјероватно снажну, али на жалост краткотрајну љубавну причу...неки пут је непотребно размишљати да ли нешто има шансе за будућност или не, довољно је само уживати и пустити да се ствари дешавају саме од себе. У мају су породични односи и дуже везе поново на тапету, с тим што сада имате подршку Венере у пољу дома, па ћете лакше изаћи на крај са својим проблемима са вољеном особом. У јуну заиста уживајте у љубави док је Венера у кући забаве, емоција и еротике, гурните мало посао са стране и препустите се добрим вибрацијама. У другом дијелу јула Јупитер је ушао у поље промјена, криза и страсти, а Венера транзитира кроз поље брака, неки ће се Јарчеви заиста у овом тренутку одлучити на потпуну посвећеност партнеру и планирати заједничку будућност, а слободнима креће период страсти и лакшег улажења у везе, што ће бити присутно и током цијелог августа мјесеца. У октобру је Венера у пољу каријере а Марс у пољу тајни, све мирише на неку слатку али неваљалу аферицу на послу. У вашем пољу личности ће боравити планета акције и воље, Марс, од почетка новембра па све до половине децембра, оног кога желите можете освојити без проблема, али ако сте заузети, потрудите се да будете добри да не бисте доживјели љубоморну сцену од вољене особе. У другом дијелу децембра слична слика као на почетку ове године – Венера је у вашем пољу личности, али сте ви у овом тренутку задовољни и самим собом и оним што сте постигли у ових претходних годину дана. Нисмо ни сумњали у вас.

Водолија

Нико не зна колико је мени тешко.....размишљају Водолије улазећи у ову нову 2014. годину, оптерећене Великим крстом у пољима комуникације, свакодневних дешавања, планова и подсвести. Да се не лажемо, вјероватно вам и јесте тешко. На страну овај Велики крст, још је и Венера у пољу подсвијести и то ретроградна. Убише вас размишљања, и то углавном црна. Најрадије бисте се склонили негдје и тихо плакали над својом судбином, јер вас нико не разумије. Ха, можда би ово и прошло да је неки други знак у питању, али ви сте ипак неко ко је данас у дауну, а сутра опет ведрог расположења, тако да не сумњамо да ћете успијети да се изборите и са овим тешкоћама. Све до марта ће вас мучити размишљања о љубави, или о неким бившим везама или о неком осјећању које кришом носите у срцу, а уколико сте у вези нећете моћи на прави начин да се посветите свом партнеру. у том тренутку, почетком марта Венера улази у ваш знак и ево коначно ведрог расположења и ентузијазма за наше Водолије. Слободни могу да се баце у освајања, а заузети ће коначно моћи да се отворе вољеној особи и кажу шта им је све сметало и кочило их у претходном периоду. У априлу Венера улази у поље посла и прави коњукцију са Нептуном, па не би било лоше да не „одлијепите“ за новим колегом, јер ће се врло вјероватно то показати као хитац у празно – мало романтичних дешавања, мало страсти и онда – крај. У мају доживљавате још један удар – преко вашег владара Урана у пољу комуникације и кратких путева прелази планета љубави – ово може бити екстра позитиван шок и сусрет који диже у небеса, али опет упозорење – Уран доноси експлозивне, али краткотрајне ствари, па немојте превише маштати, о Водолије. У јуну се увалите и уживајте у мирном породичном окружењу, нарочито ви који сте у везама, а ви слободни – одморите мало од шок ситуација из претходног периода и спремите се за нове експлозије. У другом дијелу јула Јупитер улази у поље партнерства и брака, гдје ће боравити наредних годину дана, и шта да вам кажем – некима је дошло вријеме за удају, а у сваком случају – вријеме је дефинитивно за неке озбиљне емотивне приче. У августу мјесецу долази до коњукције Јупитера и Венере у пољу брака, ваша вољена особа може да вас погоди право у чело понудом за брак, а ви сад видите шта ћете. Кукали сте на почетку године, сада сте коначно добили шта сте хтјели....или можда нисте хтјели баш ово....? док септембар и октобар лагано клизе, заузете Водолије уживају у својим везама, а слободни припадници знака су на седмом небу – јер више нису слободни, већ на почецима веза које су врло електричне, страсне и обећавају много, али овог пута са правом. У новембру је Венера у пољу успјеха, али се Марс завукао у поље тајни, па немојте да шврљате много ако сте заузети, јер иако мислите да сте покупили сву памет овог свјета и да вас нико не може провалити, партнер је много проницљивији него што мислите. У другом дијелу децембра тај исти Марс улази у ваше поље личности, али га сада у пољу тајни смијењује Венера, исто као на почетку године, с тим што овај пут ону љубав коју носите у срцу и мислима можете без икакве бојазни подијелити са вољеном особом.

Рибе

Пошто је планета Јупитер сувладар вашег знака, морамо посебну пажњу обратити и на његове позиције почетком ове године када се формира слика неба за наредну 2014. Јупитер је стегнут Великим крстом у пољу љубави, а активирана су и поља пријатеља, нада и очекивања, као и поља кризе и страсти и личне својине. Шта би ово могло да представља, какву поруку за 2014-у за припаднике знака Риба? Неки лични, емотивни, али и пријатељски односи су у поступку промјена које су прилично неизбјежне и треба им се прилагодити. Неке љубави могу постати пријатељства, и обрнуто – нека дугогодишња дружења могу прерасти у љубав. Али, због транзита вашег владара Нептуна кроз поље личности, које ће трајати више година, ви ћете морати да будете та особа која ће све ове поступке промјена изнети преко својих леђа. Годину започињете и са ретроградном Венером у пољу пријатељства, нада, жеља и очекивања, некога не можете никако да избришете из главе или не можете лако да се отресете емоција које осјећате према особи коју сматрате другом. Када ова иста Венера у марту мјесецу пређе у знак Водолије, ваше поље подсвијести и тајни, и у исто вријеме Марс крене ретроградно у пољу страсти, неке баријере више нећете моћи да одржавате – оне ће славно пући и ви ћете се упустити у везу не желећи да размишљате о могућим посљедицама. У априлу је планета љубави у вашем знаку, Јупитер иде директно кроз кућу која се везује за љубав, еротику, забаву и уживање, ово би заиста ове године могао бити један од нестварно лијепих периода за вас. Искористите позитивне љубавне транзите, јер вас Јупитер подржава до половине јула, Марс до почетка августа, а Венера до његове друге половине. Од тог тренутка за вас иду много мирнија емотивна дешавања, везе које су биле у поступку промјена су се усталиле, а они који су сами неће више имати жељу за скитањем и проводом, већ за неким ко би могао озбиљно да ушета у њихов живот. Венера је у пољу брака током септембра мјесеца, за дуже односе ово је идеално вријеме за планирање будућности, а Рибе су генерално склоне да у том моменту теже складним емотивним односима. Марс је у октобру у пољу каријере а Венера у пољу страсти, лако вас може привући особа коју пословно познајете и тешко је да ћете моћи да одолите једно другом. Новембар и децембар су погодни за емотивне односе, сем друге половине, јер у том моменту Марс улази у поље подсвијести и тајни, врло често ће вам падати на памет неке особе са којима сте мислили да сте завршили и окончали све односе а који сада покушавају да се врате у ваш живот.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана