Љетовање: Бик воли да љенчари, а Ваги је важно само да није сама

Агенције
Љетовање: Бик воли да љенчари, а Ваги је важно само да није сама

Да ли сте испланирали годишњи одмор? Ево астро савјета који вам у томе могу помоћи!

Ован

Овај велики активиста Зодијака тешко да може дићи све четири у зрак.

Не постоји традиционални одмор за њега.

Он једноставно не зна и не може да мирује, јер га то дословце убија и досадно му је. Одмор за њега значи дан испуњен рекреативним активностима или истраживањима природе – од јутра до мрака.

Све врсте планинарских егзибиција, рафтинг или бар три-четри тренинга дневно – спортски стил одмора или истраживање дивљих и егзотичних предјела – то је нешто што ће га сасвим задовољити.

Бик

Љенчарење је његов стил одмора. Још ако успије фа приушти ког помоћника који ће га стално дворити, и нико срећнији од њега! Љето, сунце, море и плажа, али обавезно и близина хлада, јер ништа не сме бити пренапорно. Тако ни плажа не смије бити далеко од смјештаја, јер би се његове ноге брзо умориле. Уз све то, обавезна је врло богата и разрађена трпеза, најбооље шведски сто или роштиљ, који му мора бити доступан 24 сата. Након таквог одмора обично добије неколико килограма вишка, али душа му је задовољена.

Близанци

Код овог знака најважнији критеријум је могућност излазака и упознавања разних контаката, као и лагани рекреативни догађаји забавног карактера. Не може да замисли одмор у осами. Важно му је да се креће у кругу занимљивих људи, па је за њега идеалан одмор онај гдје може сваку ноћ да плеше до зоре, забавља се, а онда и на плажи од јутра наставити истим темпом.

Нису искључени ни боравци у другим урбаним срединама, посјете неким изложбама, концертима и сличном. Радо ће се тако и када је најтоплије упутити на кружно путовање по метрополама.

Рак

Ово је типичан морски тип који би најрадије побјегао на пусто острво. Највећи дио дана на одмору провешће на плажи, а опуштаће га и понека умјетничка дјелатност – најрадије слободно сликање морских пејзажа или израда љетњег накита. Без воде не може, па ако није у могућности да оде на море, добро ће се провести и на неком мирном језеру, а ако тамо има викендицу, радо ће испробавати нека фина или егзотична јела, као прави кувар. Најбоље ће се одморити ако је у интимном друштву, без велике буке.

Лав

Позорница и само позорница! Ако нема неког важног догађаја у мјесту у које одлази на одмор, тешко да ће тамо отићи. Важан му је сјај, као и могућност да буде запажен – значи мјесто гдје се свакако може доста излазити, но и гдје се одвија неки важан догађај, било културни, забавни, па и спортски. Ту ће свакако показати своју гламоурозну гардеробу, можда и неке спортске вјештине, а ако се све одвија под сунцем без којег не може - биће то пун погодак.

Дјевица

Овим људима одговара неко префињено и тихо мјесто, гдје могу на миру да проведу одмор испуњен складом између здравог живота и квалитетне исхране (ова два елемента за њих су главни критеријиуми)...

Вага

Најважније им је да нису сами, него да је с њима - њима драга особа. Прави су голупчићи који воле одмор да проведу у пару. Није важно гдје, важно је да су у друштву и да је мјесто на које иду пристојно, фино, отмјено. То може бити и неки фин град (Беч је одличан примјер) или хотел на мору, гдје има низ кутака за романтичне шетње удвоје. Не одмору ће се понашати умјерено, што значи да се неће нити пренапрезати далеким пливањем, нити пак љенчарити, него ће бити активни – таман колико треба.

Шкорпија

Важно је да мјесто гдје које иду буде што изазовније, ако је могуће и што опасније или да су у њему загарантовани жестоки ноћни проводи – игре без граница на страствен начин! На одмор могу у свим комбинацијама – било сами или у мањем или већем друштву, но оно што никако неће поднијети то је – досада.

Или истражују пределе пуне змија или скачу наглавачке кроз неки опасан спорт или, ако су на класичном морском љетовању, траже највеће изазове у завођењу супротног спола и проводу без граница. Река пуна брзака је такође мјесто гдје се осјећају као код куће.

Стрелац

Битно им је да отпутују што даље, најбоље на Мјесец! Како им је то тешко оствариво, задовољиће се и туристичким аранжманом који води у егзотичне земље и пределе, а радо путују на иста мјеста и у сопственој режији. Тад се претварају у правог Индиана Џонеса, те доносе с путовања необичне предмете или трофеје. Читав свијет им одговара, прави су пустолови и радо одлазе, а кад оду, понекад и не знају да се врате... Тада годишњи одмор зна да потраје и по неколико година.

Јарац

Постоји двије врсте Јарчева на одмору. Први тип иде на брижно испланиран одмор, гдје се тачно зна колико дана, гдје, какав је план и распоред сваког дана. Сваки тренутак треба да има сврху и треба да је испуњен неком конструктивном активношћу – садржаји могу бити разни: учење, спорт, читање, пливање.

Други тип је свестан да се као прави радохоличар изморио и одмор проводи у друкчијој крајности – што више се распушта, ради све супротно – значи дане на одмору проводи у комбинацији љенчарења на плажи и интересантних излазака, без неког реда и плана. На тај начин жели да поништи рутину радне свкодневнице и заборави на посао. Јасно, постоје и они Јарчеви који по десетак година уопште не иду на годишњи одмор јер – раде.

Водолија

На одмор креће у двије варијанте: или потпуно сам или у кругу пријатеља. Најчешће нема никакав одређени план, него се све своди на импровизацију и реакцију у тренутку. Вријеме аутостопирања готово да је пало у заборав, но још увијек постоји понека карта уз чију помоћ се обиђу многе земље, а спавање у хостелима Водолије ће сасвим задовољити. За оне времешније није искључено камповање или крстарење, но обавезно слободно, ако може у сопственом бродићу. Ништа строго планирано ни круто им не одговара. За њих је одмор слобода и "скитање" уз истраживање живота и људске природе.

Рибе

Они се, логично, најбоље осећају крај или у мору. Прави су рибари и морнари, па осим љетовања на обалама, одмор могу провести и на неком занимљивом крстарењу. Све врсте бродова, као и све врсте плажа им сасвим одговарају, а понеке Рибе можемо наћи и у језерима. На одмору љенчаре или сањају. Не дај Боже да нешто морају да кувају, јер то је пренапорно за њих на одмору. Увече излазе само ако им се прохтије, а ако не, вече проводе уз фину храну и вино у загрљају своје боље половине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана