Крвна група одређује ваш карактер?

Агенције
Крвна група одређује ваш карактер?

Чудан наслов и још чудније питање, али ако за одговор питате Јапанце, одговор ће гласити - да! Наиме, за становнике земље излазећег сунца, карактер има везе с крвном групом! Барем тако говоре.

Јапанци вјерују како карактер неке особе има директне везе с крвном групом, тј. како има велики утицај на живот, посао и емоционално стање. О томе су већ написане и књиге, а и дневна штампа у овој азијској земљи често објављује хороскопе засноване на крвним групама.

Рецимо, људи с крвном групом А су обично перфекционисти, али су и претјерано нервозни. С друге стране, они с крвном групом Б су весели, ексцентрични, наглашене индивидуалности, али и себични.

Они с најређом крвном групом, АБ су најчешће мистериозни и непредвидиви, а помало и умјетничке душе. Крвној групи која је универзални даватељ, 0, припадају радознале, великодушне и племените особе, али и - тврдоглаве.

Научници, наравно, не признају оваква вјеровања, али су у Јапану она и даље веома популарна. Грађани некад претјерају па крвну групу спомињу и у свијету јапанске политике, придајући политичарима добре или лоше особине због крвне групе.

Ако вас је све ово заинтересовало и вјерујете да у крвним групама нешто има, пронађите и себе у томе!

А
+ Одговорни, креативни, осетљиви
- Тврдоглави, напети, нервозни

Б
+ Самостални, активни, креативни
- Себични, непредвидиви, неодговорни

АБ
+ Смирени, рационални
- Неодлучни, заборавни

0
+ Друштвени, племенити, несебични
- Љубоморни, тврдоглави, арогантни

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана