Која је ваша најбоља, а која најгора особина према звијездама?

osobnhoroskop.com
Која је ваша најбоља, а која најгора особина према звијездама?

Сваки хороскопски знак има позитивне и негативне особине које га описују и чине јединственим. Сазнајте које су врлине и мане вашег хороскопског знака...

 

Ован

Врлина: храброст

Оно што је код Овна најизраженија особина јесте његова храброст. Ован одважно крочи кроз живот и увијек настоји да га искористи до максимума, што често даје фантастичне резултате. Мало који други знак се може похвалити вјером у себе и неустрашивошћу, стога није ни чудно да су ови људи вође и пионири који се знају снаћи у свакој ситуацији.

Мана: импулсивност

Овнове њихова урођена нестрпљивост и импулсивност често скупо коштају. Људи овог знака не знају шта значи стрпљивост, они желе све и то одмах, но у животу тако не иде. Често због своје нагле природе кажу или направе нешто због чега брзо зажале, но повратка нема. Кад би се само мало више научили стрпљењу, не би им било границе.

Бик

Врлина: стрпљивост

Нико није толико стрпљив као што је Бик. Људи рођени у овом знаку познати су по спорости и промишљености, због којих никад не одустају од циља. Премда их је тешко покренути, једном кад нешто одлуче, то ће сигурно и урадити. Осим тога, врло су упорни, рационални и стабилни, па се на њих увијек можете ослонити. Поуздани су као партнери и пријатељи.

Мана: тврдоглавост

Ови људи су толико тврдоглави да често раде против себе. Немогуће им је доказати да нису у праву, а чак и ако сами то спознају, никад неће попустити. Њихове везе и односи с другима највише пате управо због тврдоглавости, будући да је некад с њима тешко разговарати и натјерати их да сагледају све аспекте неке приче. Тврдоглавост их омета и у напредовању, па ће често одбити многе примамљиве понуде, само због тога што не воле промјене и инзистирају да све остане како је било.

Близанци

Врлина: интелигенција

Овај знак је синоним за интелигенцију и сналажљивост. Често су сјајни математичари, који имају изражену логику и с лакоћом могу савладати сваки проблем. Врло су забавни и духовити, а неријетко су и познаваоци опште културе, који знају одговор на свако питање. Воле да читају, истражују, њихов је ум увијек активан, но за разлику од неких других знакова, Близанци се задржавају на општим информацијама, будући да за дубље проучавање неких тема немају времена ни концентрације. У сваком случају, ово су изузетно интелигентни људи који с лакоћом уче, пишу и изражавају се.

Мана: превртљивост

Ова се мана најчешће приписује Близанцима. Уистину, ови људи толико често мијењају мишљење да околина има осјећај да нису дослиједни. У њихову одбрану, Близанци имају активан ум који никад не мирује, увијек их привлаче нове ствари и због тога један дан мисле једно, а други друго. Ова особина их приказује као особу на коју се не може ослонити, јер је превртљива и непоуздана, но Близанци знају бити уз људе које воле, на неки свој начин.

Рак

Врлина: брижност

Ови нежни људи за свакога имају топлу ријеч и добар савет. Кад вам је тешко, Рак ће вам пружити раме за плакање, направиће све што је у његовој моћи да вам помогне. Ракови у себи имају снажну потребу да се брину за друге, па могу готово интуитивно предосјетити кад је неко у проблемима. Њихова великодушност и спремност да буду на услузи уистину су фасцинантне, но некад их могу учинити магнетом за несређене особе које желе било чију пажњу.

Мана: преосјетљивост

Колико су брижни, толико су осјетљиви. Ове људе може дубоко повриједити нечији добронамјерни коментар, конструктивна критика, али и крива ријеч или мрки поглед. Врло су њежни и склони промјенама расположења, па ако имају један од лошијих дана, све што кажете има посебну тежину, а једна погрешна ријеч навешће их да грцају у сузама и с вама не причају док их не замолите за опрост. Ракови су свијесни да су превише осјетљиви и да мијењају расположење често колико Близанци мишљење, но то не могу промјенити. Ово је особина која иде с њима у пакету, но уз све остале њихове предности, ближњи науче да живе с њом.

Лав

Врлина: великодушност

Лавови су људи доброг срца, који ближње несебично даривају и ускачу им у помоћ кад је то потребно. Воле живот и знају у њему уживати, а у то радо укључују и друге. Лав ће вам увијек позајмити новац, купити највећи поклон, код њега ћете бити увијек добродошли и добро почашћени. Позитивна је и оптимистична особа која воли људе и у чијем се друштву сви осјећају пријатно.

Мана: сујета

Никоме се не препоручује да на икакав начин увреди Лава, јер ће вам ови људи то дубоко замјерити и никад вам неће опростити. Његова сујета често га кошта добрих односа с ближњима, јер је неспособан да прими критику на свој рачун. Уколико га на неки начин омаловажите или понизите, избрисаће вас из живота. Нико се не смије зезати с краљем Зодијака.

Дјевица

Врлина: марљивост

Дјевице су невјероватон марљиве и педантне особе којима се може повјерити сваки задатак. Озбиљно схватају своје дужности и одговорности па нема никакве шансе да ће вас изневјерити. Спремне су да напорно и марљиво раде, у чему им је водиља њихова лична жеља за перфекцијом. У њима постоји тежња да све што направе буде до детаља разрађено, што је уједно и њихова најбоља особина. Врло су прецизне, педантне и поуздане, а кад нешто обећају, то ће и остварити.

Мана: склоност критиковању

Тежња за савршенством код ових се људи може показати и најгором особином, јер их чини захтјевним и склоним критиковању. Дјевице нису злобне и није им намјера да некога повреде, но њихове критике и савјети често код других изазивају незадовољство и отпор. Дјевицама је тешко упутити похвалу, јер увијек сматрају да може боље. Оне само желе да помогну и буду корисне. Временом могу научити да ублаже своју потребу за критиковањем због мира у кући. Ипак, дубоко у њима и даље постоји жеља да вам укажу у чему сте погрешили, стога је потребно много самоконтроле да се одупру том пориву и похвале вас за уложени труд.

Вага

Врлина: приступачност

Ваге имају много љепих особина, но њихова дружељубивост и углађеност засигурно су међу најистакнутијима. Врло су љубазне, шармантне и пријатељски настројене, а други могу од њих учити како се треба понашати у друштву. Ови људи на рачун своје пријатне личности имају много познаника и пријатеља, који ће им радо ускочити у помоћ и тиме олакшати пословни напредак.

Мана: лицемјерност

Вагама је битно да су са свима у добрим односима. Настоје под сваку цијену избјегну свађе и сукобе, због чега често иду линијом мањег отпора. Осим тога, способне су да сагледају сваку страну приче и са сваком се донекле сложе, што околина тумачи као лицемерје. Ипак, Ваге нису толико лицемерне, колико се свакоме желе свидјети, а на крају се испоставља да је управо то њихова највећа мана. Наиме, други људи често сматрају да Вагама недостаје досљедност и карактер, што је далеко од истине.

Шкорпија

Врлина: оданост

Ако имате Шкорпију на својој страни, можете бити мирни јер вас он никад неће издати. Било да сте му љубавник, партнер или пријатељ, он ће вас увијек чувати и штитити, а чак и ако вам направи нешто нажао, побринуће се да никад не сазнате како вас не би повредило. Шкорпију је добро имати да вам чува леђа, јер ће ова особа уистину ставити руку у ватру за људе које воли и цијени.

Мана: осветољубивост

Овај мрачни знак има неколико негативних особина па је било тешко издвојити једну, но ни љубомора ни посесивност нису толико штетне за њега и околину колико његова осветољубивост. Кад је угрожена или повређена, Шкорпија заборавља на све остало и препушта жељи за осветом да потпуно преузме контролу. Осветољубивост је јача од ње, а у жељи да некоме врати мило за драго и покаже да је погрешио што се с њоме играо, Шкорпија је спремна да много тога жртвујем а на том путу неретко уништи и себе. Ипак, то је јаче од ње и свака права Шкорпија, колико год еволуирала, има у себи ову црту која је често скупо кошта.

Стријелац

Врлина: оптимизам

Ако имате нову идеју и треба вам неча подршка, обратите се Стријелцу. Овај ће сангвиник одушевљено реаговати на сваку вашу замисао, што ће вас испунити самопоуздањем и позитивном енергијом. Стријелац је увијек отворен за нове ствари и нова искуства, стога га је добро имати уз себе. Овај весељак се не брине превише око проблема и искрено вјерује да ће се све ријешити на најбољи могући начин, што је дивна особина, а њега чини особом коју људи воле.

Мана: губитак интереса

Колико се лако занесе неком новом идејом, толико се брзо и охлади. Стријелац је познат по томе да ентузијастично приступа новим стварима, но брзо губи интерес, па многе његове идеје никад не буду до краја остварене. То је права штета јер он заиста има занимљиве замисли, стога би било добро да буде мало упорнији и да не одустане лако од свега чим осјети замор и досаду.

Јарац

Врлина: упорност

Јарац је синоним за особу која је до успјеха дошла уз много труда и одрицања. Ови људи не вјерују у успех преко ноћи па још од малена улажу у себе и у своје знање. Најбољи су у разреду, уписују жељени факултет и лако се запошљавају у фирми у којој почињу са дна, а за пар година постају шефови, директори, а некад и власници. Јарци су врло амбициозни и спремни на многе жртве како би постигли успјех и осјећали се вриједнима. Њихова упорност је заиста фасцинантна и показује како се уз много труда и воље може остварити сваки циљ.

Мана: емоционална хладноћа

Овим људима је изузетно тешко да покажу своја осјећања, јер то сматрају слабошћу. За њих је нормално да емоције држе под контролом па их никад нећете видјети како се свађају пред другима, подижу глас или исказују љутњу. Колико год у себи били фрустрирани, бијесни или разочарани, Јарци ће наизглед остати смирени и ничим неће показати да су повређени, никоме неће пружити то задовољство. Ово често води до потиснутих емоција, фрустрација, психосоматских тегоба па и депресије, а у интимним односима доноси проблеме јер се партнер може осјетити невољеним или занемареним. Од Јарца нећете добијати сталне изливе нежности, но ријетки тренуци у којима дозволи да падне његова хладна маска биће вриједни чекања.

Водолија

Врлина: либералност

Међу Водолијама тешко да ћете пронаћи некога ко је задрт или пун предрасуда према другима. Водолија воли људе свих боја, раса, величина и народности и њему није у природи да било кога по томе оцијењује. Важније му је колико је неко занимљив и интелигентан, него којој религији или националности припада. Исто је и на личном нивоу. Водолија вам никад неће судити за неку грешку, неће вас спутавати да свој живот живите по туђим правилима те ће вас охрабривати да будете оно што јесте. Њихови слободни ставови некад нису у складу с онима у околини, но с временом науче коегзистирати.

Мана: потреба за оригиналношћу

Највећа мана ових људи је њихова потреба да у свему увијек буду другачији, што није увијек позитивно. Некад се превише труде оставити утисак да их није за ништа брига и да се не уклапају у оквире, што ствара контра ефекат. Увијек желе да буду другачији, воле да се о њима прича и да остављају утисак, а посебно су срећни ако могу некога шокирати својим изгледом, понашањем или идејама. Требали би више пажње да обраћају на садржај, а не форму.

Рибе

Врлина: саосјећајност

Недан знак не посједује толику дозу емпатије као Рибе, што их чини изузетно пожељним пријатељима и партнерима. Они ће се искрено саосјећати с вама кад сте у проблемима те ће урадити све што могу како би вам помогли. Никад не осуђују и могу разумијети нече грешке и пропусте, што је невјероватан квалитет који их издиже од осталих знакова. Ови топли људи све што раде раде са срцем, а ако вас воле, није им тешко и да се жртвују за вас.

Мана: потреба за бијегом од стварности

Свакој правој Риби је потребан некакав бијег од сурове и хладне стварности. Неке то раде читањем, сликањем, свирањем или гледањем филмова и сапуница, но њихова потреба за бијегом може бити проблем уколико га потраже у алкохолу или разним опијатима. Ови људи воле да одлутају у свој свијет маште, а због нерационалности често могу да донесу погрешне одлуке или раде морално упитне ствари које се у њиховој глави не чине тако страшним, а друге људе могу повриједити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана