Келтски хороскоп: Пронађите своје дрво и сазнајте шта говори о вама

ГС
Келтски хороскоп: Пронађите своје дрво и сазнајте шта говори о вама

Стари Келти вјеровали су да вријеме у којем се родимо, а које подразумијева владавину одређене врсте дрвећа, одређује наше особине.

У дрвећу су видјели саму срж свемира и вјеровали да су она извор бескрајне мудрости. Њихов хороскоп према врстама дрвећа подијељен је у 13 група.

Број 13 повезан је с мијенама Мјесеца, за које су Келти вјеровали да их има управо 13.

Бреза (24. децембра – 20. јануара)

Особе рођене у овом периоду увијек су покретачи акција, а врло често и друге мотивирају на исто. Увијек желе више и боље, те читав живот теже вишем циљу. Осим тога, толерантни су према другима, а увијек о сваком сљедећем кораку размисле хладне главе. Када ситуација захтијева водство, одмах ће се ухватити посла, чинећи то на учинковит, но ненаметљив начин.

Оскоруша (21. јануар – 17. фебруар)

Дрво оскоруше међу Келтима је увијек било симбол филозофских размишљања. Они који су рођени под енергијом оскоруше, често се сматрају визионарима. Њихове су идеје толико оригиналне и креативне да се други често питају одакле оне долазе. Но понекад избјегавају интеракције с другима, бојећи се да нитко не разумије њихове иновативне идеје. У сваку своју идеју улажу изнимно много страсти и управо је то оно што их покреће кроз живот.

Јасен ( 18. фебруар– 17. март)

Рођени у владавини јасена врло су отвореног ума, интуитивни и умјетнички надарени. Свијет око себе проматрају у бојама израженије од других, а у свему што чине инспирирани су природом. Вјечито су у контакту са својом „унутарњом музом". Писање, умјетност и знаност посебно привлаче ове знакове. Не замарају се тиме што други мисле о њима, важно је да су они задовољни постигнутим.

Јоха (18. март – 14. април)

Сви припадници дрвета јохе врло лако проналазе свој пут. Притом су врло шармантни, због чега их други знакови воле, а и они сами се без проблема слажу са свима осталима. Врло су самоувјерени, а та је њихова особина помало заразна за људе у њиховој непосредној близини. Управо им је вријеме проведено с ближњима од велике важности, а оно што никако не подносе је губитак времена на непотребне ствари.

Врба (15. април – 12. мај)

Рођенима у владавини врбе влада Мјесец, па је њихова особност често врло тајновита, баш попут самог Мјесеца. Врло су интелигентни, а показују посебно разумијевање за промјене. Свјесни су тога да за све постоји мјесто и вријеме, као и то да ништа не траје вјечно. За њих свакако вриједи разумијевање оне познате „Само мијена стална јест." Зато су много стрпљивији од других знакова, свјесни тога да се све догађа с разлогом.

Глог (13. мај – 9. јуни)

Рођени у овом периоду често нису онакви каквима се чине. Прави су доказ тога да књигу никада не треба судити према корицама. Наоко сасвим обични људи који воде сасвим обичне животе, у себи крију ватрену снагу, страст. Врло су знатижељни, имају смисао за хумор, иако га не показују често, те врло добро разумију иронију. Понекад су и превише скромни па си не желе признати заслуге које су итекако зарадили.

Храст (10. јуни – 7. јули)

Нитко није снажнији од припадника овог знака, како тјелесно, тако и психички. Врло често штите оне који се сами не могу заштитити и оне који немају глас. Увијек су спремни помоћи другима те чврсто вјерују у то да свака ситуација, колико се год чинила тешком, на крају може позитивно завршити. Воле имати контролу над својим животом, а управо им вјера у добар исход помаже да увијек буду јаки.

Божиковина (8. јула – 4. августа)  

Божиковина карактеризира људе који су племенити, отворена ума те који уједно лаку преузимају водство. Изазове који им се нађу на путу прелазе као од шале. Напросто уложе двострук напор у оно што желе постићи. Због тога их се понекад сматра арогантнима, но они су само чврсто увјерени у своје способности. Знају што могу и неће пристати ни на што мање.

Љеска (5. августа – 1. септембра) 

Рођене под енергијом љеске карактеризира организираност, више него иједан други знак. Врло добро знају распоредити своје вријеме, воле јасна правила, располажу информацијама које су им потребне за остварење обавеза и имају невјеројатно око за детаље. То се другима понекад чини као да се воле хвалити својим знањем и вјештинама

Винова лоза (2. септембра – 29.септембра) 

Рођенима у вријеме јесенског еквиноција нису стране честе промјене у понашају. Врло често су пуни супротности, но то се догађа зато што увијек воле знати обје стране сваке приче. Ипак, када је ријеч о умјетности те доброј храни и вину, итекако знају што желе. Није им страно ни уживање у луксузу, но чак и у ситуацијама када немају много, знају од тога направити онолико колико им је потребно за уживање.

Бршљан (30. септембра – 27. октобра)

Октобар је мјесец у којем сунчеве зраке постају све слабије, па је зато живот рођенима у знаку бршљана често врло тежак. То им се често чини неправедним, посебно када узму о обзир све оне око себе којима све иде као по шпаги. Но сваку недаћу могу надићи, иако им за то понекад треба много времена. Познати су по томе што руше све предрасуде и баш када други помисле да се неће опоравити, они се издижу из пепела попут феникса, јачи него икада прије.

Трска (28. октобра – 24. новембра)

Келти су рођене у владавини трске сматрали одличним чуварима тајне. То су особе које се врло лако заинтересирају за туђе приче, због чега често посежу за занимањима попут новинара, археолога или детектива, но добро чувају тајне других. Воле добру причу, али никада неће никога одати ако нису сигурни да су сви детаљи приче истинити. Људи с њима врло лако успостављају контакт и излажу им своју причу.

Зова (25. новембра – 23. децембра)

Посљедњи знак келтског зодијака другим се знаковима понекад чини превише дивљи. У млађим данима вјеројатно су живјели брзим, узбудљивим животом и хватали сваку прилику за добру забаву. Прави су екстроверти, те су у свом контакту с људима врло искрени, што понекад другима тешко пада.

Посљедњи знак келтског зодијака другим се знаковима понекад чини превише дивљи. У млађим данима вјеројатно су живјели брзим, узбудљивим животом и хватали сваку прилику за добру забаву. Прави су екстроверти, те су у свом контакту с људима врло искрени, што понекад другима тешко пада, преноси Zadovoljna.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана