Какви су родитељи овнови, рибе, јарци ...

мондо.рс
Какви су родитељи овнови, рибе, јарци ...

Ован је строг али правичан родитељ, Бик ће стално бринути да свега има у кући, Близанци не досађују својој дјеци, Ракови су савјетодавци...

Ован

Ован као родитељ је строг, али правичан. Генерално напорно дјелује дјетету, али би требало даг а послуша јер он је готовоувек у праву. Од дјетета тражи да буде упорно, да постиже најбоље резултате. Понекад престрого васпитава дјецу, али их у исто вријеме тјера да буду индивидуалци. Родитељ у знаку Овна не смеиј превише да се нервира, да не захтјева превише од дјеце, јер његове амбиције нису амбиције дјетета. Требало би да буду мало пажљивији, да би били савршени родитељи.

Бик

Родитељ рођен у знаку Бика ће стално страховати да дјете није гладно, жедно, да му нешто не фали. Уколико у каснијим годинама дјете не оствари материјалну сигурност, родитељ Бик ће му стално помагати, на све начине. Или ће му наћи посао. Никада неће дозволити да породица нешто нема и да живи у немаштини, сем ако није порочна личност.

Близанци

Близанци као родитељи су занимљиви, добри и весели. Само, некад се не зна ко је дјетињастији - родитељ или дјете. Близанци ће се некад одрећи дјеце, неће ни улазити у брачну заједницу јер су свјесни колико су неозбиљни. Увијек ће имати времена да попричају са својом дјецом, ма колико да су заузети. Инсистираће на образовању дјеце.

Рак

Родитељ Рак, један од најосјетљивих знакова, стално брине. Да ли је дјете гладно, да ли му је хладно? Да ли има све што му је потребно? Чак и кад је све у реду, он брине. Највише пажње ће обраћати на дјететова осјећања, интересовања, као и на то да је све у реду у кући у којој живи. Па и сутрадан кад се дјете пресели, кад одрасте. Увијек је ту да помогне, али и да да добар савјет.

Лав

Родитељ Лав ће бити најбољи друг свом дјетету, али и најбоља подршка. Дјете Лава ће увијек бити свјесно својих квалитета, својих могућност, а Лав ће распиривати ту енергију и ојачавати дјететов карактер похвалама. Он не ,"излази на крај" са дјететом, него га ,"бруси" да направи доброг човјека. Родитељ Лав никад не показује своја осјећања ријечима, већ више гестовима и поклонима.

Дjевица

Родитељ Дјевица је јако компликован. Све мора да буде савршено, а његово дјете је непогрешиво и најбоље. Уколико се деси да се не слаже са дјететом он ће демонстративно отићи, али ће се чудити како његово дјете није онакво каквим га је он замислио. Уколико сте Ви родитељ Дјевица, немојте превише притискати дјецу да уче и да раде. Свако има свој живот и свој свијет. Дајте савјет, али не претјерујте.

Вага

Родитељ Вага ће се највише бринути о манирима и лијепом понашању његовог дјетета. Родтељ Вага неће дозволити непристојно понашање, нити такво облачење. Но, он ће се највише бринути за будућност дјетета, највише око тога да ли је у вези и да ли ће остварити брачну заједницу. Јер Вага сматра да је то најбитније. Научиће своју дјецу толеранцији, прихватању различитости других.

Шкорпија

Родитељ Шкорпија све види и све зна. Нико не може да сакрије од њега ништа, јер он ће увек све питати, провјерити, док не буде сигуран да све зна. Он не дозвољава да дјете врда и да се не понаша како треба, али је заувијек напоран. Дјете нема период одрастања, период када оно има дјецу, него то заувијек остаје његов дјете и он увијек мотри. Најбитније му је да дјете буде обезбјеђено.

Стријелац

Родитељ Стријелац ће допуштати свом дјетету највећу слободу, а дјете ће због тога поштовати и вољети овог родитеља. Без забрана, са највећим испуњавањем жеља, родитељ у овом знаку је весео увијек и води дјецу на путовања и свуда са собом. Факултет ће бити јако битан за ове родитеље, па ће образовање бити јако битно за дјецу. Као и спорт и разне активности.

Јарац

Да не буде да увијек да је Јарац најстрожи знак и да је то лоше, у овом случају је добро. Зна да се постави, да у право вријеме све постави на своје мјесто, да има ауторитет, а то је најбитније за дјете. Увијек добар савјетник и не мјеша се у све, сем кад дјете од њега затражи. Тражи дисциплину и одговорност.

Водолија

Најбољи пријатељ је Водолија родитељ. За разлику од родитеља Стријелца, Водолија неће попустити дјетету. Биће ригорозна и хладна и неће повлађивати дјетету. Свакако, уколико види да дјете ништа не слуша ту су санкције, али овог родитеља брзо прође љутња и попусти послије неког времена, али мења правила понашања. Дјете мора да постави себи циљеве и да их испуњава.

Рибе

Родитељ Рибе се увијек прави да ништа не види, али види све. Осјећа потребе дјетета и не притиска га него га пушта да буде оно што јесте, што може довести до или савршеног васпитања, али и до сасвим супротног ефекта. Углавном ће дјете бити усмјерено на неке активности, али и ако се ничим не бави код куће, нема никакав хоби, неће бити битно. Сем да је мир у кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана