Kакве филмове воли ваш хороскопски знак?

sensaklub.hr
Kакве филмове воли ваш хороскопски знак?

Колико сте се пута тражећи сигурност и утjеху завукли у скровити кутак уз омиљену књигу или филм?

Чаробно путовање у измишљени свијет прича храни срце и осјећања и помаже да се осјећамо добро. Прочитајте који филм највише одговара вашем хороскопском знаку.

Рак, Шкорпија, Рибе

Чезнете да пронађете праву љубав, сродну душу са којом ћете бити заувијек. Од својих имагинарних јунака очекујете снажна али притајена осјећања која ће вам измамити сузе. Судбинска повезаност душа које се воле одувијек и заувијек идеалан је почетак приче која ће испунити ваша очекивања. Љубав и повезаност која брише границе простора и времена оно је што дубоко разумијете и што ће вас дирнути. Уживате у меланхоличној атмосфери, лирском изразу и судбоносним везама.

Приче о породичним вриједностима које треба поштовати изнад свега и жртвовати љубав чак и ако је она права погодиће у срце Рака (нпр. Мостови округа Медисон).

Сумрак сага - прича о сродним душама за идеалистичне водене знакове успјешно је екранизирана књига у којој главна јунакиња жртвује изненадно откривену љубав да би сачувала свој породични живот. Рибе ће се дивити пожртвовности јунакиње и уживати у магичним елементима приче.

Шкорпија је склона интензивнијим осјећајима попут оних у "Орканским висовима". Прича о опсесивној љубави и страшној освети осваја готичком атмосфером. Кад љубав поприми мрачне тонове и постане неумољива, вртлог судбине повући ће према дну несрећне љубавнике.

"Дух" је филм од ког ће заплакати сви припадници водених знакова. Снага љубави која не признаје границе, па ни смрт, није непремостива препрека у тражењу истине и коначног опроштаја. Увијек добродошао дашак окултног, освете и казне ствара посебан шкорпионски угођај.

"Енглески пацијент" још је једна успјешно екранизирана књига коју ће посебно вољети Рибе и Шкорпија. Тајна љубав, трагично изгубљена у пустињи, лирски описује ликове изгубљене у рату.

Волећете и Касабланку, Другу Боленову кћи, Анђелову игру.

Бик, Дјевица, Јарац

У стварности сте врло одговорни, одлично организирани и прибрани, али ваша романтична душа је увијек спремна за добру причу. Добра књига или филм зачин су вашем уредном животу и противтежа вашем урођеном опрезу. У свијету маште, преко замишљених ликова и ситуација, можете проживјети много тога што се сами никада не би усудили да пробате. Не бојте се да се препустите причи и да пустите неку сузу.

Волите приче о обичним људима који су се нашли у необичним ситуацијама. А једна од таквих прича је"Чоколада". Успавани градић и његови становници доживе дубоку промјену кад их пробуди чоколада као раскошни симбол је љепоте живљења. Уз њену слатку подршку стварају се пријатељства, крше правила, рађају љубави. Успјешно екранизована књига подједнако ће освојити Бикове и Дјевице.

Бикови ће посебно уживати у филму "Julie & Julia" јер се њихова романтична душа зна препустити свему што испуњава чула радошћу живљења, посебно када је ријеч о храни. Било да читате књигу или гледате филм, уживаћете у кувању и храни која је смисао живота јунака ове очаравајуће животне приче.

Јарци ће уживати у озбиљнијим причама. Филм "Непристојна понуда" прича је о сукобу стварности и снова кад се ликови заплету у дубоку животну дилему: вриједи ли жртвовати праву љубав за остварење амбиција и материјалну сигурност?

"Сто година самоће" је роман који је посебно драг Јарцима који уживају у успонима и падовима амбициозне породице и чудесном граду који су саградили. Мистични догађаји, необични ликови и љубави одличан су зачин овој епској причи.

"Notting Hill " маштовита је филмска прича о славној глумици која љубавну срећу проналази са скромним и збуњеним власником књижаре. Овај филм развеселиће све земљане знакове, а највише Дjевицу.

Волићете и Мајстора и Маргариту, Љубав у доба колере, P.S. волим те, Amelie,

Oван, Лав и Стрелац

Oд добре љубавне приче очекујете драму, романтично расположење, ватрене страсти и, наравно, препреке са којима се треба борити. Вашу машту ће узбуркати ликови који су самостални и поносни, бунтовни и самосвjесни, дрски и изазовни. Љубав је вреднија ако се за њу треба борити, а дашак патње и чежње која ће се на крају претворити у љубавну срећу неизоставни је дио добре приче.

"Понос и предрасуде" класична је прича која поносне и тврдоглаве јунаке доводи у тешка искушења и љубавне боли. Лавови добро разумију храброст и понос, право на властито мишљење и слободне одабире.

Једна од новијих успјешних филмова је "Једи, моли, воли" - духовна је потрага за испуњењем и миром, за правим вредностима. Храброст да се сигурност замјени неизвјесношћу и бескомпромисни пут према истини који је на крају награђен љубављу, теме су у којима ће се препознати сви припадници ватрених знакова, посебно Стријелчеви.

Ватрени дух одражава се у филму "Титаник", који Лавовима нуди драму и снажна осјећања, Овновима дрскост и незаустављивост јунака у борби за властити живот, а Стријелчевима неуништиву жеђ за животом као непрекидном пустоловином.

"Алхемичар" је типично Стријелчево егзотично духовно путовање, велика животна пустоловина у којој покушава да на што једноставнији начин разумије разлог постојања.

Волићете и Ану Карењину, Гричку вештицу, Прљави плес, Мулан руж.

Близанци, Вага, Водолија

Ваша знатижеља и отвореност према свијету и људима чини вас великим љубитељем прича. Волите да читате, расправљате о књигама и филмовима. Имагинарни јунаци могу за вас да буду једнако стварни попут правих особа. Размјена идеја и отворена комуникација важна вам је у љубави, па волите драме које разрађују односе међу људима као и интелигентне комедије.

Двије филмске комедије одлично одражавају заиграни, друштвени дух ваздушних знакова. "Четири вјенчања и сахрана" шармантна је комедија о друштвеним ритуалима, склапању веза и доношењу важних животних одлука, и као да је створена само за Ваге.

Близанцима ће су свидјети неодговоран али неодољив главни лик склон оговарању. Али још више ће им одговарати филм "Неки то воле вруће", урнебесна комедија која врви гангстерима и музичарима, прерушавањима и лажима, а изнад свега потрагом за правом љубави. Врцава, неозбиљна прича пуна преокрета одлично одражава близаначку заиграност, а довољно је ексцентрична да се свиди и Водолијама.

Причу о "Доктор Живагу" воле Водолије које ће у тој причи дубоко проживјети одвојеност љубавника, док ће Ваге уживати у богатом опису друштвених слојевитости и преврата који ће ликове доводити у занимљиве односе моћи.

"Слика Доријана Греја", прича о декадентном животу јунака вођеног егоистичном таштином, приказује лепезу друштвених слојева и вјечно балансирање између зла и добра.

Ваге дубоко разумију потребу за друштвеним угледом, а Близанце привлачи наглашена симболика двоструке нарави лика и његове слике. Ипак склонији ведријим темама, Близанци и Водолије лудо се забављају са "Водичем за аутостопере кроз галаксију". Ексцентрична свемирска прича духовито пропиткује смисао живота славећи толеранцију, отвореност према новоме и изнад свега љубав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана