Како што лакше поднијети карантин према хороскопском знаку

ГС
Како што лакше поднијети карантин према хороскопском знаку

На боравак у затвореном простору не реагирају сви исто. Зато вам ваш хороскопски знак може дати идеју како се носити с досадом, нервозом или узнемиреношћу током карантин.

Када је ријеч о боравку у затвореном простору, неки имају јачу склоност према томе, а неки слабију. У ужурбаном свијету у које живимо, често осјећамо као да постоји безброј ствари које нисмо завршили, а вријеме проведено унутар наших домова некоме може донијети олакшање, а некоме још већу бригу. Ипак, када сте присиљени остати у кући због временских неприлика, болести или непредвиђених околности, смишљање начина за попуњавање додатног слободног времене може с временом постати преокупација.

Наши хороскопски знакови могу дати неке идеје како се носити с досадом или немиром, у вријеме када смо присиљени остати код куће.

Водолија (20. 1 - 18. 2.): Водите рачуна о задацима које сте одгодили

Код Водолија мисли увијек негдје лутају.

Зато, сада, док сте код куће можете искористити вријеме да се бавите оним стварима које сте до сада запостављали. Обично одгађате обављање свакодневних (али и даље важних) задатака јер увијек проналазите нешто што вам се чини да је вредније ваше пажње и менталних способности. Ако сте сада стално код куће, ствари које вам одвлаче пажњу постат ће даље него иначе и моћи ћете постићи све што сте пропустили.

Рибе (19. 2 – 20. 3.): Претворите своју креативну енергију у нешто опипљиво

Рибе располажу великом енергијом. То не значи нужно физичку енергију коју треба избацити, већ менталну и креативну коју треба употријебити.

Окружење често од вас тражи да му посветите више времена него што бисте жељели и зато ово вријеме можете искористити да своју креативност претворите у нешто опипљиво. Било да се ради о компоновању пјесме или неком другом креативном “направи сам” пројекту који сте намјеравали направити, али никада нисте стигли. Ово је добар тренутак да то направите, као и било који други.

Ован (21. 3 - 19. 4.): Очистите своје дом до савршенства

Овновима изолација у кући тешко пада, али то не значи да вријеме које проведу у кући треба бити испуњено досадом.

Ако не можете изаћи и радити ствари у којима обично уживате, можете искористити ово вријеме да темељито очистите свој дом. Можда другима недостаје начин да пронађу забаву, али ви знате како унијети узбуђење у све што одаберете радити. Осим тога, ваша одлучност и жеља да под сваку цијену избјегнете досаду значи да ћете направити све што би требало бити направљено, умјесто да се служите изговорима.

Бик (20. 4 – 20. 5.): Опустите се на најбољи могући начин

За Бикове остати код куће је остварење сна. Не треба им пуно да би се забавили; све док имају добру књигу, удобну фотељу или се приказује омиљена телевизијска серија, они су задовољни.

Зато, искористите вријеме да себи приуштите све опуштајуће активности које сте жељели, али нисте имали времена провести их у дјело.

Близанци (21. 5 - 20. 6.): Вријеме је за ултимативни филмски маратон

Близанци увијек трагају за свјежим и новим погледима о ономе што знају. Они имају способност показати све нијансе не ствари, коју други људи виде једнодимензионално.

Ваше жеље за дружењем могу бити ограничене ако сте цијели дан затворени у кући, али зато можете организирати филмски маратон омиљених филмова, а након што га завршите можете писати пријатељима о најновијим запажањима која сте раније пропустили. Ако су и ваши пријатељи у самоизолацији или карантину код куће, можете имати виртуелни филмски маратон. Можете одредити почетак и путем друштвених мрежа или различитих апликација да разговарате с пријатељима како бисте имали друштвену интеракцију без потребе за изласком из куће.

Рак (од 21. 6 - 22. 7.): Одвојите мало времена да се бринете о себи

Ракови стално воде рачуна о другима како би се увјерили да су добро и да би видјели могу ли нешто направити за њих.

Ипак, ако сада морате провести неко вријеме боравећи у затвореном простору, онда одвојите вријеме да се препустите активностима које често не радите за себе. Вријеме је да се мало посветите себи и угодите себи. Можете скухати омиљене оброке, гледати омиљене серије и покушати се не стресирати превише.

Лав (23. 7 - 22. 8.): Размазите себе

Лавови воле бити окружени људима, а остајање код куће може дјеловати на њих узнемирујуће и неугодно.

Ипак, умјесто да се буните због тога, можете покушати размазити себе на кратко, оним што имате на располагању. Посветите пажњу себи импровизираним спа даном или направите нову серију својих слика. Бити заглављен у кући може бити исцрпљујуће, али вам нису потребни други да бисте знали колико вриједите или да бисте се лијепо осјећали.

Дјевица (23. 8 - 22. 9.): Покрените нови пројект

Иако ће неко искористи ово вријеме за чишћење куће или рад на себи, та рјешења нису погодна за вас. Ви увијек те ствари радите, без обзира јесте ли у кући или изван ње. Умјесто да се живцирате и будете под стресом због смањене просјечне продуктивности, потрудите се пронаћи нови пројект или хоби. ЈуТјуб видеозаписи и друге странице нуде безброј “направи сам” пројеката, а сада сте у прилици да прихватите нови изазов.

Вага (23. 9 - 22. 10.): Останите повезани с вољеним особама путем друштвених мрежа

Ако не можете бити са својим пријатељима и породицом, сљедећа најбоља опција је комуникација с њима путем друштвених мрежа. Можете објављивати занимљиве и смијешне објаве или снимати забавне селфиеје са смијешним натписима. Можете преузимати друге друштвене апликације које не користите и откривати како оне функционирају. Све док се осјећате повезано с вањским свијетом, вријеме које проводите у затвореном не изгледа страшно.

Шкорпион (23. 10 - 21. 11.): Избаците вишак физичке енергије

Многи могу претпоставити да вам не смета пуно што сте изоловани у кући јер радије волите бити сами. Међутим, поента је у томе да волите бити сами под вашим увјетима, а не зато што немате другу опцију. Најбољи начин да одвратите мисли од тога је да пронађете начин да избаците вишак физичке енергије из себе јер се не волите осјећати ограничено и заробљено. Без обзира одаберете ли нову рутину у коју ћете укључити интензивне вјежбе или сте себе окупирали новим задацима, морате проактивно радити нешто како бисте могли заборавити да нисте ви одабрали ову изолацију.

Стријелац (22. 11 - 21. 12.): Погледајте видеозаписе о путовањима или документарне филмове

Бити заробљен у својој кући није угодно, али то вријеме може се паметно искористити. Ако не можете бити вани, можете свијет довести у кућу. Можете гледати ЈуТјуб видеозаписе о путовањима и истраживањима мјеста на која бисте вољели ићи. Можда будете мало љубоморни, али ће вам дати идеју што све можете истражити и заокупит ће вам пажњу. Све своје мисли и запажања можете записати како не бисте заборавили. Може вас изненадити што све можете открити када одвојите мало времена, застанете и размислите.

Јарац (22. 12 - 19. 1.): Испланирајте мале задатке да бисте били заузети

Иако вам не смета да радите сами, обично радите ствари како иду по распореду. Ако боравак код куће није био дио вашег плана, то може бити узнемирујуће и може вас помало изненадити чекање док се ствари не врате у нормалу. Да бисте себи олакшали боравак у кући, покушајте направити што више малих задатака како бисте се осјећали продуктивним. Увијек можете пронаћи нови пројект, али након што то учините, одвојите мало времена за одмор. У реду је направити паузу, а ако већ имате времена да се опустите, онда би то вријеме требало и искористити.

(Klix)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана