Како хороскопски знакови граде каријеру?

Conopljanews.com
Како хороскопски знакови граде каријеру?

Овнови увијек желе више, Бик не воли ауторитет, док Близанци не знају шта ће прије. Сазнајте како и други хороскопски знакови граде свој пут ка пословном успјеху.

Ован

ОН – Он отворено ставља до знања колико је каријера важна за њега и стално напредује ка врху. Обожава да се такмичи, па су отежавајуће околности на путу ка успјеху, само подстрек за мушкарца Овна. Иако поштује ауторитете и хијерархију, често не бира средства како би стигао до циља. Сматра да нико не умије тако добро да га похвали као он самог себе.

ОНА – Она ужива у дивљењу и признањима, па пословни успјех за њу много значи. Убијеђена је да су жене бољи радници, али им мушкарци не допуштају да дођу до изражаја. Обично скрива огромну амбицију, а као шеф искоришћава мушкарце у послу, да би остварила оно што је наумила. Често задрта, жена Ован тешко прихвата ствари које јој не иду у прилог, па тјера мак на конац, само да буде по њеном.

Бик

ОН – Бик све ради натенане, дјелује да никуд не жури, али све што започне - заврши. Подређене хвата на шарм, а надређене тешко подноси, мада то не показује. Често се бави мутним пословима, али умије да плива и у таквим водама. Кад освоји жељену позицију, тешко да ће га неко одатле скинути. Рођен за трговину и послове са странцима, а често има двоструке или тајне приходе.

ОНА – Пошто обожава новац, жена Бик радиће и посао који не воли, ако јој доноси удобност, зараду и статус. Увијек љубазна и спремна да помогне сарадницима, али до границе коју она поставља. Боље се слаже са шефовима супротног пола, а њен урођени „њух" за бизнис често је доводи у ситуацију да буде предводник нове идеје коју је она смислила.

Близанци

ОН – Он је рођен да ради више послова истовремено јер воли разноврсност. Ниједан посао није испод његовог нивоа, ако може брзо или тајно да дође до новца. Дружи се са сарадницима, посебно супротног пола, па преноси информације шефовима који га зато често остављају на миру и када забрља. Леже му послови у којима може стално да буде у покрету и увијек на извору информација.

ОНА – Она је бистра и сналажљива, па ће увијек наћи излаз из било које, наизглед, нерјешиве ситуације. Зато је колеге поштују, а надређени јој радо повјеравају „немогуће мисије". Нервни систем жене Близанаца је пренапрегнут, па јој одговарају послови у којима њена пажња може бити расута на више ствари истовремено, а практичност доћи до пуног изражаја (новинар, модни дизајнер, преводилац).

Рак

ОН – Он је рођен за приватни бизнис, поготово угоститељство, али одлично се сналази и у било ком виду трговине. На послу, привлачи симпатије супротног пола, па лако осваја поене и код колега и код шефова, посебно шефица. Тешко га је надмудрити, ако се заинати да буде по његовом, зна да убаци црв сумње међу сараднике, па да онда из прикрајка посматра како ко реагује.

ОНА – Она је једна од опаснијих противница, ако јој се замјерите на послу: оговараће вас на сваком кораку, а истовремено ће и даље извлачити информације од вас које ће бити њено тајно оружје. Користиће га у свакој прилици (на вашу штету, а у своју корист) јер Рачица је идеална доушница (што њеном шефу одговара), па обично далеко догура, поготово у пословима гдје има много жена.

Лав

ОН – Он са лакоћом организује себе и своје обавезе, баш као и сараднике којима његов начин опхођења, у суштини, импонује. Лав влада послом тако природно, да су подређени најчешће поласкани кад им укаже повјерење. Лав ћутке учи и „краде" занат, све док не досегне положај који жели, а онда све око себе изненади кад ускочи као шеф. Мушкарац Лав је као радник веома упоран, а као шеф - великодушан.

ОНА – Она је рођена да буде на врху у било којој професији коју изабере, а у супротном – постаје завидна и незадовољна. Умије брзо да донесе праву одлуку, да пронађе рјешење и прејсече кад треба, па је сарадници поштују. Мирна, досљедна и чак деспотски настројена према нерадницима, Лавица улива поштовање колегама јер је правична. Који год посао да ради, најчешће се ради о високим положајима.

Дјевица

ОН – Он је идеалан радник у кризним ситуацијама јер је прибран кад се други успаниче и нуди практично рјешење. Често подмеће леђа и тамо гдје није неопходно јер зна да ће тако побрати симпатије шефова који увијек рачунају на њега. Као радник лојалан и поуздан, а као надређен радо подучава друге, понављајући им безброј пута шта, како и зашто треба да се уради.

ОНА – Пријатан амбијент и лојални сарадници су изузетно важни за жену Дјевицу. Пошто ужива у јавним похвалама, она воли да изненађује шефове необичним идејама и предлозима које они углавном радо прихватају. Увијек игра на сигурну карту, и обично зна кад, шта и коме треба да каже јер више воли врапца у руци, него голуба на грани. Као шеф, врло правична, а одговарају јој интелектуални послови и тимски рад.

Вага

ОН – Он је неодољива врдалама, па са урођеном лежерношћу рјешава проблеме у ходу, углавном користећи бројне везе и протекције. Све док се не докопа жељене позиције у послу, подносиће чак и неправду на радном мјесту, али ће зато као шеф испољити своју деспотску црту. Радо преноси трачеве надређенима који га зато остављају на миру, а кад загусти - побјегне на боловање.

ОНА – Жена Вага, како год се окрене, мора да буде у центру пажње на послу, иначе ће се разбољети - на нервној бази. Умије да се приближи колегама јер дјелује повјерљиво и отворено. Њен начин опхођења импонује шефовима који јој често повјеравају послове који управо и захтјевају стални контакт са сарадницима. Као шеф није нимало слатка као што изгледа, па се у њој често крије вук у јагњећој кожи.

Шкорпија

ОН – Мајстор сваког посла којег се дохвати, мушкарац Шкорпија не признаје пораз: хладнокрван кад се сви успаниче, а продоран и несаломив када други узмичу пред проблемима. Он увијек влада ситуацијом, јер његова моћ је у - (само)контроли. Као радник вредан, поуздан и изузетно лојалан (и на своју штету), а као шефу нема му премца. Леже му послови у вези са финансијама, осигурањем, шпедицијом, војском и полицијом.

ОНА – Изузетна пословна жена, често улијеће у ризик и у мутним пословима јер њена девиза је „без ризика, нема профита". Жена Шкорпија бави се пословима на више страна јер сматра да „ко хоће да се обогати мора да лови рибу у три ријеке истовремено". Она је највећи професионалац у хороскопу, без обзира да ли је радник или шеф који од сарадника очекује исто, па им не пружа другу шансу, кад једном погреше.

Стрелац

ОН – Сваки посао који подразумијева путовања и непрестани контакт са особама које долазе из најразличитијих средина, одговара мушкарцу Стрелцу. Сарадници цијене његово самопоуздање, способности и познанства са особама на положају захваљујући којима завршава већину послова. Увијек се улагује вишима од себе, а као шеф зна да буде пристрасан.

ОНА – Урадиће и немогуће, најчешће захваљујући сопственом угледу и репутацији јер жена Стрелац је непревазиђен мајстор свог посла, ма чиме да се бави. Одговарају јој дјелатности у вези са туризмом, маркетингом и некретнинама. Болећива је према проблемима сарадника, али с друге стране од њих очекује највећи могућ степен лојалности и одговорности у послу.

Јарац

ОН – Иако надарен, вриједан и креативан, он ће дуго чекати на својих пет минута на послу. Несебично шири знање, радо помаже колегама и сарадницима и не размишљајући хоће ли му неко од њих уопште узвратити на прави начин. Као шеф стреми највишем положају у свом звању, а леже му послови у вези са политиком, и медијима.

ОНА – Њена потреба да превазиђе урођену несигурност је њена звијезда водиља у послу којим се бави, а чега год да се лати, жена Јарац мора да успије. Зато јој се њена преданост, посвећеност и упорност у послу, увијек исплати, ако не у финансијском, онда свакако у друштвеном смислу. Према сарадницима захтјевна до граница (њихове) издржљивости, а као шеф се у послу може мерити једино са Шкорпијом.

Водолија

ОН – Велики пливач у свим водама, он обожава да шокира околину способношћу да се бави пословима који немају баш много везе један с другим. Али, у томе и јесте чар којом он себи убризгава адреналинске дозе ентузијазма, тако да може да надмаши потенцијалног конкурента. Као подређен воли посао у којем има пуну слободу кретања, а као шеф –пуну слободу одлучивања.

ОНА – Да њен нервни систем није толико осјетљив, жена Водолија била би готово савршена у послу којим се бави, а најбоље јој одговарају они који имају везе са музиком, модом, архитектуром, филмом и фотографијом. Одлично барата са новцем и умије дугорочно да инвестира. Као подређена у послу је врло лојална, а као шеф врло захтјевна, мада слаба на породичне проблеме својих сарадника.

Рибе

ОН – Он је права ајкула на послу, па са непогрешивом интуицијом осјећа сваки наредни корак свог конкурента. Према сарадницима је врло прилагодљив, а као радник изузетно вјешт и способан да препозна шта доноси зараду у послу. Као шеф умије да се улагује сарадницима, па све од њих добија, а као подређен све уредно 'откуцава' – шефу, па за њега нема зиме.

ОНА – Ако је мушкарац Риба ајкула, онда је жена Риба - пирана у послу: тешко ко може да је превари, а често се претвара као да није примјетила подвалу, али када се најмање буде надао, њен противник ће надрљати. Сараднике држи близу себе како би од њих добијала информације, а према надређенима се понаша довољно мудро, да они мисле како је наивна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана