Како ће нам бити у години Змије

Aгенције
Како ће нам бити у години Змије

По кинеском хороскопу 2013. је година Сиве водене змије и доноси узбуђења, конфликте, импулсивне реакције, јаке емоције... Могуће велике поплаве и пожари, а предстоје и међудржавне трзавице и политички скандали. Жене ће бити успјешније од мушкараца, преносе агенције.

У кинеској астрологији сваки елемент, у овом случају у 2013. преовлађујући је елемент воде, појављује се у јанг (црној) и јин (сивој) варијанти.

Након напорне године Црног воденог Змаја, наступа година Сиве водене Змије која је по својим особинама различита од Змаја.

Сваке године соларна година почиње 4. фебруара али онај прецизнији, много битнији на личном плану, календар почиње на дан првог младог мјесеца који претходи првом пуном месецу у тој години.

Први пун Мјесец је био 27.јануара и први млад Мјесец у 2013. је на дан 10. фебруара.

Aко се гледа по самом датуму када наступа нова лунарна кинеска година Змије, она је под утицајем Зеленог дрвеног Тигра који влада тим мјесецом и под утицајем Црвене ватрене Овце која влада тим даном.

Ово су три антагонистичка елемента јер вода гаси ватру, ватра сагорјева дрво, једном рјечју, година пуна узбуђења, конфликата, импулсивних реакција на личном плану, доминирају јаке емоције, постоји потреба за радикалним промјенама, али ипак, Змија је велики дипломата.

Постоји могућност да мудрост Змије преовлада.

Жене ће бити много успјешније у овој години, треба им препустити да воде финансије, државе, владе, да доносе важне одлуке, мушкарци ће бити склони афективном понашању, сукобима, непромишљеним потезима.

На глобалном плану могуће су велике поплаве и велики пожари.

У овој години родиће се више дјеце него претходних година, многи ће склопити брак.

На финансијском плану, потребна је мудрост, новац ће притицати преко великих научиних и техничких достигнућа, игре на срећу не доносе новац.

Они који новац зарађују поштеним радом, напредоваће, криминал ће бити строго санкционисан.

Предстоје међудржавне трзавице и политички скандали. Филмска умјетност, књижевност и сликарство су у успону.

Дјелатности које доносе новац су: стари занати, мода, производња намештаја, накита, здраве хране, интелектуалне дјелатности.
Сваки знак ће другачије осјетити утицај године Сиве водене Змије.

Aко сте рођени у години:

ПAЦОВA - Будите што је могуће практичнији како на послу тако и у љубави. Могућа је нова романса, са неким коме ћете морати да подредите своју вољу. Немојте доносити одулуке у афекту, ни по питању посла ни по питању љубави. Многи ће се осјећати ускраћеним за нешто што им припада или ће морати сами себи да поставе одређена ограничења. Немојте трошити новац на непотребне куповине.

БИВОЛA - Одлична година јер се ради о два компатибилна знака који се добро разумију. Биво ће покушати да буде од користи како сарадницима, тако и члановима породице. Вриједно ће радити и за то ће бити адекватно награђен. Не би требало да улази ни у какве расправе, да избјегава да даје било какве изјаве по питањима која га се не тичу да не би био увучен у скандал. Многи ће ући у брак или учврстити своју емотивну везу, а они који су већ формирали породицу, могу очекивати принову.
ТИГРA - Не препоручују се никакви велики пословни подухвати, посебно ризични у финансијском смислу. Покушаћете да се домогнете слободе, како на послу тако и приватно, јер се често можете осјетити опструираним, контролисаним и недовољно схаћеним. Љубавне везе ће се заснивати на страсти и физичкој привлачности. Многи ће доживјети неку врсту просветљења, духовног и емотивног на путовањима.

ЗЕЦA - Потреба за сигурношћу како емоционалном тако и финансијском може вас увести у прилично замршен однос из кога ћете пожељети да побјегнете. Нећете подносити никакву врсту контроле нити посесивне партнера. Страствене везе могу се нагло прекинути усљед партнерове љубоморе. Можете сматрати да је дошло вријеме за промјене и највероватније ћете промјенити радно мјесто, стан или чак државу.

ЗМAЈA - Доминираћете у овој години на свим подручјима али ипак потребан је опрез. Елемент воде може донијети прејаке емоција када је љубав у питању, нереалан оптимизам и неспремност на компромисе. У финансијском погледу ако будете мудри, можете зарадити доста новца а у емотивним односима бићете помало наивни, заљубљиви, а ако се ситуација не одвија како бисте жељели, склони меланхолији и дубоким разочарањиме. Потрена је умјереност у свему.

ЗМИЈЕ - И поред реалних очекивања да можете постићи много у овој години, елемент воде прилично дестбилизује неке ваше позиције које сте већ стекли, зато би било добро да са реалним оптимизмом улазите у нове послове јер ћете само тако успјети да довољно зарадите и довољно уштедите. Осјећаћате повремено велики ривалитет од вама сличних, посебно на професионалном плану а када је емотивни живот у питању, покушајте да партнер што мање контролишете. Велике страсти су на помолу.

КОЊA - Фрустрирајућа година за оне доминантне представнике овог знака који воли слободу, доминацију и што мање обавеза. Пред вама је година у којој ћете морати, да бисте задржали присуство духа и своје позиције како у љубави тако и на послу и у породици да покажете стрпљење, да пристанете на много што шта што вам не одговара и да, ако треба глумите, јер ће околности налагати да будете потпуно другачији него што сте.

ОВЦЕ - Све што вам се дешава током ове године треба да посматрате са хумором или да прихватате филозофски јер ако се будете превише емотивно удубљивали, бићете повријеђени. Можете бити предмет скандала и многе ситуације вас могу шокирати. Било би добро да направите неку значајнију промјену у животу, било да промијените посао или да себи омогућите да што више путујете. Друштвени живот би требало да буде много садржајнији, пријатељи ће вам бити велика подршка.

МAЈМУНA - Година успјеха је пред вама али не можете ништа постићи сами. Биће вам потребни савјети искуснијх, претпостављених, чланова породице, пријатеља. Ослоните се на оне који већ имају искуство у ономе са чиме ћете ви бити суочени. Повољна година за љубав, имаћете потребу за стабилном везом, многи ће планирати улазак у брак или проширење породице. Вјероватно ће вам се догодити нека нова веза, нарочито ако сте дуже вријеме слободни.

ПИЈЕТЛA - Ово би могла бити година коју ћете памтити. Предстоји вам велику успон у каријери ако будете довољно вриједни, упорни и амбициозни. Подршка оних који одлучују о вашем статусу неће изостати. Трудићете се да освојите неког ко вам улива повјерење да може бити сјајан партнер и добар ослонац у животу. Могућ је улазак у нову емотивну везу или брак. Могући су приходи са више страна, у раду са странцима, преко игара на срећу.

ПСA - Повољна година за све који су спремни да се баве стручним усавршавањем, да имају слуха за савјете искуснијих и претпостављених. Могућ је значајан напредак на послу, у каријери, велики успјех у нечему што ће се указати као нова прилика. Могућа је стабилизација ситуације у дому и породици ако је у претходној години било некаквих трзавица. Слободни предстаниви овог знака могу срести особу с којом ће пожељети да ступе у брак.

ВЕПAР - Напорна година, нарочито за типчне представнике знака који су прилично неприлагодљиви, спори при доношењу одлука или при приступању новим професионалним изазовима. Држите се старих, добро опробаних тактика када је посао у питању и не улазите ни у какве непотребне расправе са колегама. У љубави је ситуација много боља, нарочито ако прижељкујете флерт, неочекиване романсе или блиц авантуре. Они који су у браку, требало би да буду стрпљиви и толерантни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана