Изненађујући знак открива да ли сте у срећној вези

Агенције
Изненађујући знак открива да ли сте у срећној вези

Међусобно поштовање, разумијевање, подршка, спремност на компромисе неки су од фактора који чине срећну љубавну везу. А ново истраживање потврдило је да постоји још један показатељ да сте у срећној вези, а о чему је ријеч неке ће изненадити.

Особе у озбиљној вези навикле су да деле све – или готово све. Док већина парова нема проблема с дељењем хране, купатила и рачуна, с дељењем најинтимнијих мисли многи су пуно суздржанији. Али, ново истраживање објављено у часопису "The Journal of Sex Research" дошло је до закључка да могућност да с партнером разговарате потпуно искрено о апсолутно свему јако пуно говори о квалитету везе.


У студији су учествовали парови који су у везама били у просjеку двије и по године. Испитаници су морали да одговарају на питања колико добру комуникацију имају с партнером, колико су задовољни својим сексуалним животом, колико с парнтером разговрају о сексу, о чему све разговарају с партнером и да ли су спремни да разговарају о мање пријатним темама.

Истраживање је долазало да су парови који су одговорили да партнеру откривају и своје најнтимније мисли били најсрећнији у везама, најзадовољнији својим сексуалним животом, те да су сматрали да имају јаку повезаност с партнером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана