Хороскоп за 2015. годину: Бикови опрезно са храном, Ракове чека успјех

Агенције
Хороскоп за 2015. годину: Бикови опрезно са храном, Ракове чека успјех

Неминовно је питање каква година је пред нама, онда, када увелико закорачимо у децембар и одбројавамо до Нове године. Вишегодишње тенденције квадрата трансцеденталних планета Урана и Плутона обиљежава и ову годину, али Сатурн излази из тешког инкоњукцијског аспекта (повезаног са судбином, чак и кармом) са Ураном и прелази на најбенефичнији аспект, тригон, јер из Шкорпије, 23. децембра 2014. прелази у Стријелца.

То је оно свјетло на крају тунела, само да под утицајем доминације ватрених знакова, обзиром на Јупитер у Лаву, до 12. августа, не постанемо нестрпљиви, јер можемо пренаглити на многим пољима. Нептун ће направити квадрат, са Сатурном и преиспитаће нашу савјест, морал и више циљеве, али и вјеру у себе и исправност пута којим ходамо.

Венера ће правити друштво Јупитеру и бити необично дуго у Лаву, тражећи да у љубави и удобности прихватимо ништа мање од оног што је за нас најбоље, а Меркур, гласник богова ће се ретроградно враћати у ваздушне знаке, који му и јесу најудобнији, тражећи превласт разума и интелекта.

Гдје је ту свако од нас? Понашамо са као они који ће „дијету држати сутра", сачекати да се усклади све прије него што се запосле, ожене, удају, добију дијете… А нема смисла оклијевати и чекати. Ова година поручује „све што се почне, мора се и завршити". Храбрости нам неће недостајати, а вољу јачају племенити циљеви, па да кренемо, јер време не чека на нас, оно неумитно тече. Сљедећих 365 дана 2015. године проведимо у чињењу, побољшању и љубави.

Ован

Улазак у Нову годину дочекаћете са врло подјељеним аспектима, колико год добробити да доноси Јупитер у пријатељском знаку Лава, он је у тригону са Ураном, који већ четири године борави у вашем знаку и чини да све добре прилике дођу изненада. То може бити оптерећујуће, јер ћете на свје морати реаговати брзо, прекидајући оно што сте радили до тада. Од вас небо као да тражи да живите астролошку природу свога знака, јер ако је иједан знак обдарен храброшћу и иницијативом, онда сте то ви. Не чекајте прилике, крените им у сусрет, просто их стварајте, чак и када вам се буде чинило да су прилично далеке и немогуће.

Јануар доноси неку врсту дилеме око ваших вечитих жеља и нових прилика које су другачије, али и много извесније. Многи припадници знака се баш тада могу одлучити за прекид рада за друге и започињање самосталног посла. Мјесец у вашем пољу новца и то у растућој фази, 1. јануара, доста обећава и нуди могућност да ваши напори буду адекватно награђени. Кочнице и конкуренција неће бити за потцјењивање, а ли то свакако не треба да умањи ваше напоре. Напротив, тек тада треба да дате свој максимум и да покажете колико сте дорасли тако коренитој промени каква вас очекује ове године. Овогодишње кретање планета и боравак Сунца, Марса, Младог Мјесеца и Урана тачно на дан почетак владавине вашег знака, 21. марта, даје ветар у леђа свакој корисној замисли.

Ако заиста доносите исправне одлуке, осјећаћете се као да вам се дешавају чуда. За вас ће важити речи чувеног писца Паула Коеља: „Кад чојвек нешто цијелом душом искрено пожели, цијела се Васељена завјери да му у томе помогне". Слободно желите, храбро се надајте и радите на томе да се самоостварите. Ваше највеће искушење ове године бићете ви сами себи уколико будете пасивни и спори. Не срљајте када се крећете, можете имати повреду руке, или главе. Љепо кажу људи, ко иде спорије, брже стигне.

Бик

2015. година за вас има двојако значење и изгледаће као два потпуно различита раздобља, а преломни датум је 12. август. Као је Јупитер у вашој кући породице, дома и родитеља, треба да се посветите овим сферама живота и окончавању проблема у вези са њима. Овај аспект не значи нужно куповину куће, или стана, али значи усклађивање односа унутар породице, превазилажење неких свакодневних размимоилажења и опраштање ако смо погрешили. Аспект квадрата је изазован и тежак, али довољно упорности увијек доноси очекивани резултат. Венера започиње да вас буди и гријје појачаним, топлим емоцијама током марта, а већ 18. улази у ваш знак и доноси заљубљивање, макар и по ко зна који пут, у особу која вам је обиљежила живот.

Млади ће први пут пожелети трајнију везу, старији осјећања као на почетку љубави, а најстарији да не буду сами и да им се макар делић љубави коју су пружали, врати пажњом и дугим разговорима. Све се то наставља и до краја владавине вашег знака, читава два мјесеца. Ово је доба године када треба обавити све важне послове и потрудити се да добијемо очекивану моралну и материјалну сатисфакцију.

Венера ипак није само планета љубави, већ и владар који пружа удобност и пријатност свакодневном животу. Када Јупитер 12. августа уђе у пријатељски и земљани знак Дјевице, за вас ће то значити остварење реалних прилика и очекивања. Бићете ефикаснији, све ћете обављати с лакоћом и бићете задовољни својим радом. Тада можете очекивати убирање плодова свега онога што сте радили током претходне, за вас нимало лаке године. Иако су у вашем непосредном окружењу могући откази и реорганизација, вас то уопште неће дотаћи, штавише, можда ћете чак и напредовати. Дакле, пословно и финансијски веома значајна година, у којој ћете остварити оно што вам је заиста важно у будућности. Припазите да се не угојите, једите мале, а здраве оброке и избјегните јело због чистог уживања у храни.

Близанци

Година у којој доминира тригон Јупитера са Ураном у вашем природном трећем и једанаестом пољу, и то у пријатељском елементу ватре, доноси вам много тога новог и доброг. Исто тако, учи вас одлучности и бољем коришћењу прилика које вам се могу створити ове године. Није вријеме за страх, јер он доноси неуспјех и блокаду. Вријеме је да освијестите своје одличне менталне потенцијале и да вољу и снагу ума усмијерите у правцу који сматрате најбољим.

На пословном плану можете доживети шансу за посао због којег ћете убрзо започети да радите на свом образовању и квалификацијама. Ништа не треба да вам буде недоступно и невјероватно, јер све је могуће, ако уложите вољу и рад. Емотивно, биће ово година одлуке која је можда требало да се деси раније, јер ће се у пољу ваше куће љубави десити помрачење Мјесеца већ 5. априла, а затим и 30. септембра у једанаестој кући нада и жеља. Укратко, вријеме је да престанете да идеализујете људе и односе и покушате да у реалним оквирима средите односе колико је то могуће, да бисте јасно схватили шта треба одбацити, јер се више не може поправити, а шта је вриједно новог почетка.

Ова година вас учи прихватању реалности, слободи дјеловања и одлучивања на свим пољима и храбрости за суочавање са свим проблемима које сте због нереалних очекивања сами себи створили. Иако сте ви Петар Пан зодијака, неко ко једним дјелом никада не одрасте, вријеме је да схватите како једино ви себи кројите судбину. Улазак Сатурна у ваше природно поље партнерства, у знак Стријелца још 23. децембра 2014. и његов двогодишњи боравак овдје, научиће вас како да прихватите тестове које је припремио и све своје односе, било пословне, било приватне, подигнете на виши ниво. Одреците се неке штетне навике, ако сте пушач, нарочито, јер ћете обновити плућа и ојачати имунитет, а тиме и опште стање организма.

Рак 

Половином 2014., тачније 17. јула, Јупитер је из вашег знака прешао у ватреног Лава. То никако не значи да сте изгубили милост овог највећег добротвора међу планетама. Био је у вашем знаку годину дана и сад све оно што сте постигли у току тог изузетно повољног периода треба да задржите, развијате и учините трајним, без обзира на сва искушења која доносе сложено вријеме и прилике око вас. У току тоталнИх мјесечевих помрачења која су започела лане, а настављају се и ове године, осетићете да је то време одлука и да је већина важних ситуација драматична типа сад или никад, све или ништа. То се нарочито односи на породицу, прије свега на ваше родитеље.

Све ваше несугласице могу постати много важније, чак и судбоносне и значити вам више него иначе. Планови у вези са материјалном сфером углавном ће бити остварени и одлични по вас. Ово је година вашег просперитета и успјеха. Потрудите се зато да напредак усмерите ка стварању складнијих и срећнијих односа у породици и према свим драгим људима. Дакле, радост због пословног и финансијског успеха биће много већа ако је поделите с најмилијима. Када Јупитер уђе у скромну и радну Дјевицу 12. августа, ви ћете се бавити приоритетима, бити организовани, путовати, учити с изненађујућом посвећеношћу. Скромност јесте велика врлина, само не треба бити скроман у давању, него у личним захтевима и жељама.

Љубав коју ћете осетити за све оне који су вам помогли да одрастете, сазрите, будете своји и сваким даном све јачи и бољи, сада добија пуни смисао. Искористите ову годину за формирање језгра свог микрокосмоса сазданог од породице и пријатеља, од свих оних које волите. Промијените режим исхране, али не привремено, него трајно, јер ћете тако избјећи све врсте стомачних тегоба, уз помоћ стручњака, наравно.

Лав

Јупитер, нејвећи добротвор међу планетама, у ваш знак је ушао још у јулу 2014. и ту ће провести тринаест мјесеци. У астрологији не постоје добре и лоше планете, добри и лоши аспекти, али Јупитер у вашем соларном знаку свакако доноси обиље добрих прилика. Он даје наду, ентузијазам и вољу, а ако се налази у одличном аспекту тригона с Ураном у Овну, знаку иницијативе, јасно је да необичне подстицаје и повољне преокрете, можете сами покренути. Крајем исте, 2014. године, 23. децембра, Сатурн улази у трећи знак ватреног тројства, Стрелца и на неки начин даје печат доминацији ватрених знакова током 2015. године.

Поља на којима нарочито треба порадити јесу они највећи животни изазови, одлуке које су дугорочне и доносе стабилизацију у сфери каријере, статуса, угледа. Дакле, ако сте пред дипломирањем, усавршавањем или стицањем више квалификације, помоћи ће вам срећне околности. Можете добити унапријеђење и подршку оних који треба да вас изаберу. Како је Јупитер врховни бог који од својих поданика и те како тражи праведност, будите поштени и морални у давању обећања и понудите само оно што заиста можете испунити.

Љубав је подручје у ком ће бити повољних шанси, али само оне искрене и праве имаће прилику да се заиста остваре и постану нешто више од везе. Због тога је право вријеме да запросите особу с којом желите да проведете остатак живота. Сјајне су прилике да уложите у своју креативност и потенцијале које до сада нисте искористили. Најважније је да годину не проведете у уживању и разбацивању, јер ћете од 12. августа морати да будете много рационалнији с новцем и мање трошите. Опуштајте се када је то год могуће, како бисте избегли убрзан пулс и варијабилан крвни притисак који ће вас пратити ове године.

Дјевица

Детаљни и посвећни какви јесте, ви ћете ове године током првих осам мјесеци 2015. анализирати прилике, како оне које сте остварили, тако и оне које сте пропустили. У вашу кућу дома и породичних односа улази Сатурн и чини да будете још одговорнији и посвећенији него иначе. Од почетка јануара бићете забринути због слабијег имунитета и општег пада енергије. Срећом, то ће бити празнично вријеме и ви ћете се убрзо много боље осећати и моћи чете да издвојите време за опоравак.

Већ у фебруару ће стање бити одлично, прилив ваше енергије несвакидашњи, а ако сте дуже време чекали неки важан пословни уговор, сада је прави тренутак да га потпишете. Емоције ће оживјети у марту, па ћете осетити да није све тако сиво и досадно како вам је деловало до сада. Усамљени могу на неком скупу у вези са послом упознати особу која ће им касније много значити. Схватићете да одавно нисте имали прилику за комуникацију каква ће вам се пружити у овом периоду. Април ће вам донети новчане изазове, повећане издатке, али ће вас радовати јер су намењени потребама чланова ваше породице, или блиских пријатеља.

Када Јупитер 12. августа закорачи у ваш знак, осетићете да сте на правом путу да све оно што сте чекали, чак и неколико година, сада долази на много љепши начин и да ваши планови коначно могу да почну да се остварују. Важно је не започињати више ствари одједном, него се усмерити на материјалну сигурност у свакодневном послу, а породични живот ће бити леп и пријатан. Шетње и дружења, као и узимање препарата за заштиту имунитета, чуваће ваше здравље ове године.

Вага

Од године уласка Сатурна у ваш знак, али и Урана у Овна, тачније од 2010. године, вама се стално нешто битно дешава, а 2015. би могла бити врхунац тог циклуса. Од четири лунарне еклипсе, које зовемо тетраде, лане су се десиле две и обе у вашем знаку и Овну, са Сунцем у вашем знаку, 15. априла и 8. октобра. Тај циклус се наставља и догодине, а две еклипсе 5. априла и 30. септембра опет су повезане с вашим знаком. Оне говоре о томе да није време за дипломатију и тиктизирање, него за преиспитивање, па и прекидање свега онога што вас је само оптерећивало.

Како се Јупитер налази у хармоничном знаку Лава, вашој природној кући жеља, вама је важно да коначно направите најважније планове. Нисте ни имали проблем с тим шта вам треба и колико, али је боравак Сатурна у кући новца током 2014. године, чинио да пара баш и није било довољно. Када говоримо у најупечатљивијим аспектима, доминација ватреног елемента чиниће вас знатно одлучнијим и бржим у доношењу одлука. Осим тога, планете у ветреним знацима говоре о сазријевању свих ваших односа, партнерстава и брака и другачијим менталним потребама и поимању у коме коначно, без устручавања, можете одбацити све оно што вас оптерећује и у чему не видите смисао.

Просто речено, ако сте схватили да вас било ко искоришћава и да је брак, или пословно партнерство, постао само формални однос без суштине, кренућете много храбрије у сусрет новим односима и пословима. А ако су ваше одлуке у складу са моралним и писаним законима, можете добити само боље од постојећег. Чувајте се падова у вријеме помрачења и пијте довољно течности која ће балансирати ваш организам и чувати вам бубреге.

Шкорпија  

Док вашим знаком транзитира Сатурн, питали сте се да ли сте у великој немилости звезда и неба. И мада ову планету, најтешње повезану са учењем и сазријевањем, нарочито учењем свега онога што нам теже иде, сматрају учитељем и мучитељем, ипак је овај транзит вишеструко користан, ослобађа нас идеја о нечему немогућем, што немадаље упориште у будућности, учи нас темељитости, реалности и стрпљењу, а управо 23. децембра напушта ваш знак.

Од јануара до марта, ви ћете покушавати да послове и особе који су нестали из вашег живота током периода проласка Сатурна, надокнадите онима које тек уводите у свој живот. Новогодишњи празници и период до 13. јануара, биће за вас веома напети – бићете оптерећени дилемама да ли прекинути приватни посао, или онај који не испуњава ваша очекивања, али и реорганизовати породични живот без мешања са стране, пре свега родитеља и оних који дају нежељене савете. Од априла до јуна могући су нови изазови који долазе нанајављено и неупадљиво и требаће вам труда да их уочите. Тако можете добити понуду за посао у фирми која нема звучно и познато име, на радном мјесту од кога не застаје дах, али нуди дугорочну стабилност вама и вашој породици.

Најуноснији приватни послови у долазећој години су они повезани са некретнинама, грађевинарством, и инвестицијама. За породични живот и емотивне везе, важно је остати прибран и реалан, не заностити се сновима који у скорије вријеме не могу бити остварени, гледајући животу у очи и доследно радећи оно што очекујемо од других. Чувајте се нервозе, несанице и узнемирености, а најбољи начин је потражити стручни савјет од љекара, исцелитеља, свештеника, како год да налаже богата интуиција.

Стријелац

Ваш оптимизам тешко да ишта може покварити, а ваш владар Јупитер вас баш подржава. Од јула 2014. он борави у знаку Лава, а када створи савез са Ураном из Овна и од 23. децембра и Сатурном у вашем знаку, јасно је да ви ове године имате прилично мирне воде на свим својим авантурама и путовањима. Стрелац је знак поретка и филозофије, духовних и религиозних принципа, а невероватна ширина духа заиста краси ваш знак и његове припаднике. Недостаци су брзо губљење интересовања за нешто што сте до јуче обожавали да радите, брзе промене расположења и импулси које вам увек не користе много.

Када Сатурн уђе у ваш знак, ви ћете се у најмању руку уозбиљити и почети да функциоништете много одмереније. Током боравка Марса и Венере у Овну, већ од 21. фебруара, заиста можете храбро искорачити из постојећих оквира којима нисте нарочито задовољни и започети ново поглавље у пословном, па и приватном животу. У марту и августу наићи ћете на препреке у виду позивања на хуманост и саосећајност са другима, што долази као последица квадрата Сатурна из вашег знака с Нептуном у Рибама, а затим и критике да сте нескромни и нереални и да желите немогуће. Мада можда и нисте саосећајни, свесни сте да треба познавати сопствена ограничења и дати шансу онима који умеју боље и више без жаљења, јер посао и емоције немају много заједничког.

С друге стране, у пољу емоција не трпите ограничења и сматрате да у квалитетној вези не сме да буде правила и наметнутих стандарда. Зато се и после августа изборите за сву слободу коју желите у вези, браку и породици. Не будите штедљиви када је у питању љубав, будите расипник када волите и скромни када захтевате, што и јесте особина вашег знака. Храните се здравије и крећите више да сачувате позитивне вибрације које имате.

Јарац

Нова година почиње са Сунцем у вашем знаку, али је и изазовна за вас. Плутон је опет у скоро егзактном квадрату са Ураном, што значи да од вас и само од вас зависи којим правцем желите да кренете убудуће, оним на који сте навикли, који вам је познат, или новим, неиспитаним и непознатим, али и без ограничења.

Турбуленције и помрачења у вашој кући породице и каријере засигурно говоре о томе да то неће бити баш лако ускладити и да ћете морати да се потрудите. Прва половина године, тачније првих осам мјесеци, доносе у ваш живот неочекиване расплете и завршетке на које нисте рачунали, али све послије 12. августа, када у ваше девето поље уђе Јупитер, говори о много бољем и лакшем разумијевању оног што се дешава. Ви сте, прије свега, рационални и не волите дешавања која захтјевају авантуризам и импулсивне одлуке.

Пријатељски знак Дјевице и даље вас ослобађа одговорности да о сваком свом поступку више пута размислите и будете усмерени на далекосежне посљедице сваког свог поступка. Колико год да се трудите да будете неутрални и носилац гласа разума у својој околини, не можете бити пасивни, нити искључени, јер ваша улога на послу, у породици, па и вашој околини је веома битна. Ви сте онај дио сваког догађаја, дела живота који представља кључ за отварање многих врата. Имате довољно искуства, па бисте ове године морали бити стрпљиви с млађима или слабијима од вас, а достојни да се супротставите јакима, чак и када нисте сигурни у победу. Узимајте довољно витамина и минерала да избјегнете умор који ће вас пратити ове године.

Водолија  

Стара мудра изрека каже да свака медаља има лице и наличје, или будистички јин-јанг симбол који говори да у сваком злу има нешто добро и у сваком добру мало зла, вама ће ове године постати много јасније и ближе. Дуг боравак Меркура у ваздушним знацима, од почетка године чак три пута ретроградног, наводиће вас да озбиљније размислите над својим одлукама и да их преиспитате с више аспеката како бисте били сигурни у њихову исправност. Све оно што у модерном свијету почиње са ретро, засигурно поручује да је нешто из прошлости довољно добро да га развијамо и у будућности.

Вама ова година доноси могућност да упловите у брачну луку, јер Јупитер смело хода вашом кућом брака, али и партнерстава и уговора, па се можете и трајно запослити, легализовати нешто, или решити неку важну спорну ситуацију. Исто тако, Сатурн у вашем пољу жеља као да вам поручује „пази шта желиш, можда ти се и оствари". Будите скромни и посветите време и енергију ономе што можете остварити и не нервирајте се превише због нечега што вам узмиче, јер вероватно тако и треба да буде, усмјерите зато енергију на друге планове.

Друга половина године доноси разрешења многих недоумица и нејасноћа. Бићете начисто с већином компликованих ситуација које нисте раније могли да окончате. Једно је потпуно сигурно, Уран вас четири године води ка новим изазовима и коренитој промени на свим животним пољима. Препреке треба да схватите само као начин да боље напредујете на свим плановима, јер није вријеме за одустајање него за крупне кораке напријед. Могући су проблеми непознатог узрока, па обратите пажњу на храну и могуће алергијске реакције, или нетолеранцију на неке намирнице.

Рибе

Од фебруара 2012. године, када је у ваш знак ушао Нептун, за вас је почео дугогодишњи повољан циклус. Он вам доноси јаке жеље, имагинацију и идеализам. Највише сте постигли у години када је Јупитер градио тригон и боравио у знаку своје егзалтације, Раку, током 2013. године, све до половине 2014. Сада се од 17. јула 2014. креће вашом кућом посла и зато можете да кажете да у односу на већину ваших пријатеља, познаника и ширу околину, прилично лако окончавате егзистенцијалне проблеме као да живите у неком другом времену, а не овом, кризном и компликованом.

Ваше најлепше прилике долазе већ од 13. јануара. Тада Венера улази у ваш знак и ви ћете схватити да сте спремни да уживате у свему што вам се догађа. Када Јупитер уђе у вашу кућу партнерства, а то ће бити 12. августа, бићете потпуно задовољни јер ће ваш брак, или веза добири коначно позитиван исход. Бићете заиста потпуно испуњени, будући да ће то бити оно о чему сте сањали. Ако сте радили „на црно", сада ћете тај посао да легализујете и бићете сигурни и растерећени бар неки период, без брига шта вам будућност доноси. Помрачења Месеца у другом и осмом пољу, негативно ће деловати на вас. Може вам се догодити да изгубите из вида своју реалну финансијску ситуацију и презадужите се сасвим неочекивано, преносе Вестинет.

Зато будите опрезни око 5. априла и 30. септембра. Иначе, ви нисте особа која зна да штеди, више волите да уживате у задовољству које вам новац пружа и зато мало пажње није наодмет. Предстојећа 2015. је за вас сјајна ако је будете добро искористили и од сијасет могућности – а вама је у природи да више ствари радите истовремено – изаберете ону праву. Слабија циркулација ногу може бити проблем, па носите удобну обућу, крећите се и вјежбајте, кад год је могуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана