Хороскоп открива какав сте родитељ

Aгенције
Хороскоп открива какав сте родитељ

Астролози кажу да ваша натална карта пружа потпуну слику о томе како се понашате према сопственој дјеци, али да основна информација о томе може да се добије већ на основу вашег зодијачког знака. Погледајте шта, по мишљењу зналаца, чини ту основну информацију о вама као мајци или оцу, или какви бисте могли да будете када једног дана добијете насљедника.

Лавови су у улози родитеља обично бољи од свих других знакова. Они одлично разумију најмлађе, будући да су и сами на известан начин још увијек дјеца.

ОВАН (21. март - 20. април)

Ако на некој дјечјој утакмици поједине маме и тате стоје уз аут-линију, бучно бодре своје малишане и свађају се с тренером, сва је прилика да су ти људи рођени у овом знаку. Мада овакво понашање може да буде симпатично, Овнови би ипак морали да обуздају свој бујни темперамент и уложе напор да схвате шта мисли њихово дијете, умјесто да инсистирају на сопственом становишту.

БИК (21. април - 20. мај)

Као родитељи, Бикови могу да буду пуни љубави и спремни да доста дају, али ако им дијете пркоси, код њих обично проради она чувена тврдоглавост, и они захтјевају да се поступи на њихов начин. Бик је, иначе, вољан да врло напорно ради да би му подмладак уживао у што већем броју раскошних ствари које су, по његовом мишљењу, обиљежје “доброг живота”.

БЛИЗАНЦИ (21. мај - 20. јун)

Припадници овог знака цијелог живота задржавају радозналост и страхопоштовање према свијету које осјете дјеца која тек почињу да га истражују. Када постану родитељи, они посвећују велику пажњу образовању својих клинаца, и често их, још у најранијем узрасту, науче да читају и пишу. А када дјеца порасту, они покушавају да уз њих стичу нека нова знања.

РАК (21. јун - 22. јул)

Ово је знак који се традиционално повезује с родитељством. Међутим, иако се већини Ракова несумњиво свиђа идеја да имају дијете, када се суоче са сићушним бићем од крви и меса, они су често збуњени. Или тачније речено, имају осјећај да су у грдној неприлици. Касније им је тешко да посматрају одрастање њихових “птића”, и јако пате када дође вријеме да они напусте породично гнијездо.

ЛАВ (23. јул - 22. август)

Лавови су у улози родитеља обично бољи од свих других знакова, јер су испуњени љубављу и врло су њежни. Пошто је Лав владарски знак, када је то неопходно, његови припадници знају да заведу чврсту дисциплину међу својим клинцима, али воле и да се играју с њима, и могу да им буду најбољи пријатељи. Они одлично разумију најмлађе, будући да су и сами на извјестан начин још увијек дјеца.

ДЈЕВИЦА (23. август - 22. септембар)

Дјевице нагињу томе да од потомства очекују перфекцију и склоне су претераној критичности, па би требало да зауздају овакве тенденције. Али оне воле да за своју дјецу учине безброј ствари, да им рецимо купују одјећу и брину о њој, да им припремају специјалне оброке или редовно декоришу собе. Они се, уз то, веома труде да код њих пробуде жељу за учењем и да им развију радне навике, и у томе обично успијевају.

ВАГА (23. септембар - 22. октобар)

Ваге су сјајни познаваоци друштвене етикеције и вјешти забављачи, па њихова дјеца одмалена стичу фине манире и умију да комуницирају са свијетом. Типични представници овог знаку су, осим тога, изразито пажљиви родитељи, спремни да у свему подрже своје насљеднике, и није чудо што ти малишани касније постају успјешни на разним плановима. А најчешће наслијеђују и Вагин добар изглед.

ШКОРПИЈА (23. октобар - 22. новембар)

Дјеца Шкорпија можда налазе да су оне врло компликовани људи. Ријеч је о женама и мушкарцима који су у одређеним тренуцима крајње пажљиви, и потпуно посвећени својим синовима и кћерима, а понекад су толико заокупљени сопственим мислима да их једва и примјећују. Па ипак, љубав и приврженост коју Шкорпије осјећају према својој дјеци трају заувијек.

СТРЕЛАЦ (23. новембар - 21. децембар)

Стрелчеви могу да буду веома забавни родитељи. Они воле да путују, и често воде и дјецу, којој са великим уживањем показују заменитости и причају занимљиве приче о њима. Међутим, они понекад од својих клинаца очекују превише - најбоље оцијене, највеће успјехе - и зато би морали да схвате да су њихова дјеца, као и сви остали, бића са пуно ограничењима.

ЈАРАЦ (22. децембар - 19. јануар)

Како имају велике амбиције када је ријеч о њима самима, Јарчеви су врло амбициозни и као родитељи. Они увијек охрабрују децу да добро уче, и да рано почну да зарађују новац, да на пример буду беби-ситери или шетају нечијег пса. Они би морали да имају у виду да је за најмлађе подједнако важна и игра.

ВОДОЛИЈА (20. јануар - 18. фебруар)

Рођени у овом знаку увијек су заинтересовани и за оно што надилази њихове личне бриге - за проблеме човјечанства, за опште добро... Неке Водолије су због тога склоне да у одређеним ситуацијама “више циљеве” претпоставе тренутним потребама властите дјеце. Можда не било лоше да размисле о томе да и њих укључе у своје подухвате, и тако их стално држе на оку.

РИБЕ (19. фебруар - 20. март)

Оне су њежни и попустљиви родитељи. Обично су креативне и занимају их духовне ствари, па то преносе и на синове и кћери, и тако им обогаћују живот. Али Рибе су особе код којих се расположење брзо мијења, и то може да збуњује, или чак плаши њихову дјецу. Оне би морале да се труде да остају концентрисане на дјечје потребе и жеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана