Година 2013.: ваша година љубави

zena.blic.rs
Година 2013.: ваша година љубави

Астролози се углавном слажу да ако заиста желите да знате како небеска тијела могу да доведу до љубави и везе, ништа није тако ефикасно као комете.

Наредна година доноси нам два мистериозна посјетиоца из далека, што обузима нашу машту. Први догађај очекује се у марту, други у октобру, а оба би требало да буду видљиви голим оком.

Бићемо под утицајем ретког космичког распореда Плутона и Урана током цијеле године, што носи поруку за цијело човјечанство - да је вријеме да се пробудимо и покренемо из замагљеног свијета компромиса из бојажљивости и почнемо да остварујемо свој прави емоционални и креативни потенцијал. Све то чини наредну 2013. годину савршеним периодом за све оне који су у потрази за животом испуњем истинским значењем и љубављу.
Прочитајте и видите на који начин би ваш живот могао да промени набјоље 2013. године!

ОВАН, 21. март - 20. април

Књиге и филмови често намећу став да све се врти око тога да имамо савршеног партнера. Ријетко се говори о свађама, стресовима и напорима. Ово је година када ћете бити ослобођени вјештачких очекивања.
Ова година, са правим углом између Плутона и Урана, и са утицајем јаке опозиције са Јупитером, вама доноси неконвенционални љубавни живот. А неконвенционално је добро. Нема ничег феноменалног у томе да се буде нормалан. Али, има нечег супер у томе да прихватимо живот који је помало различит, све докле год нам то одговара.
Многе ствари већ боље функционишу него што сте замишљали, али због тога што ви то не можете видјети, не извлачите оно најбоље из такве ситуације. Ове године нећете морати да убјеђујете себе да је нешто ОК, већ ћете једноставно схватити колико имате среће.
Оно што вам је потребно је ту, иако нема баш оањ облик у коме људи мисле да би требало. Али, то вас неће спријечити да уживате у томе.

БИК, 21. април - 21. мај

У односима се често одвија борба за премоћ. “Коло среће се окреће”, па се у једном тренутку неко осјећа несрећним, док је другом лијепо, а онда се ситуација изненада преокрене.
Ове године ћете превазићи кочнице које су допринијеле овој “клацкалици” у протеклом периоду.
Само будите свијесни да кад год затекнемо себе да пролазимо кроз позитивну фазу, обично почињемо да експериментишемо са новим интересовањима. То нам може отежати однос са вољеном особом. идуће године ћете се ослободити многих ствари које у нормалним околностима помажу да веза буде успјешна - као што је ваша спремност да попустите. Наравно, биће потребно правити и компромисе. Али нећете имати онај осјећај да сте обавезни да их правите.
Или ће однос који вас инхибира напредовати до тачке да ће инхибиције престати, или ће још значајнији однос процветати између вас и некога ко вам стварно може помоћи да из себе изнесете оно најбоље у вама.

БЛИЗАНЦИ, 22. мај - 22. јуни

Ове године постаћете јача верзија саме себе. Заслужујете да због тога будете вољени.
Сувише често људи се међусобно воле због улога које играју, због тога како изгледају или због наговјештаја ко би могли бити.
Желимо некога ко се понаша овако, или ко изгледа онако. Ако не пазимо, то желимо толико много да нам није важно каква је особа у ствари док год изгледа да испуњава наше услове.
У фази сте када надрастате играње улога, али још нисте у стању да волите и будете вољени. Па ипак, та нова љубав мора да буде заснована на стварној размјени између двоје људи који се разумију и којима је стало једно до другог, а не прикладно заваравање.
То значи бити довољно храбар да се вјерује у себе, и свијест о томе да не треба да се плашите некога ко вас на неки начин спречава да будете то што јесте. Најбољи начин да се буде велики, идуће године, јесте да имате велико срце. Тада ће вам живот донијети сву љубав која вам је потребна.

РАК, 23. јун - 23. јул

Сви ми сањамо о томе да будемо толико блиски са неким да сваки тренутак проведен с том особом буде празник. Али, ту долази неизбјежно откриће да особа према којој смо развили тако дубока осјећања је такође, понекад, “тежак човијек”.
Ове године мораћете да научите да се носите са тим. У вашем срцу ви сте велики авантуриста, али и неко ко чезне за сигурношћу. Често онај дио вас који тражи сигурност превагне, док је други дио вас под кочницом. Ове године, Јупитер каже да ћете бити ослобођени неке врсте кавеза. Кад нађете унутрашњу слободу, развићете и осјећај бенигне толеранције - не само према онима са којима сте тренутно блиски, него чак и према онима ас којима су односи раније били “чупави”.
Осјетићете да вас будућност једноставно обавија попут заштитног балона. Тако ћете се више забаљати, искусити више забаве и постати тако привлачни да идућа година не може а да не буде једна од најбољих.

ЛАВ, 24. јули - 23. август

Кад се свега плашимо, макар и мало, то се увлачи у сваку одлуку коју доносимо. То је као да на сваком ћошку тражимо невољу. Потом реагујемо на било кога ко представља могући узрок проблема, изазивајући да и та особа заузима одбрамбени став.
Ако се надате да ће неко други имати разумјевања за вас, можда су вам наде превелике, што важи управо и за оне који то исто очекују од вас.
Ова година биће подсјетник колико сте вриједни, посебни и значајни. Уколико то примите к знању и охрабрите особу са којом желите да будете да се боље осјећа у својој кожи, можете постићи нешто много значајније од односа који само изгледа добар.
Можете остварити однос који стварно приближава два срца, двије душе које се разумију, двоје људи који заједно напредују - као индивидуе али заједно - према правом испуњењу емоционалног и психолошког потенцијала.

ДЈЕВИЦА, 24. август - 23. септембар

Ви сте по природи дарежљиви, љубазни и племенити. Али, док другима дајемо оно што они желе, деси се да заборавимо шта ми желимо.
Не желите да вам се то дешава у 20123. Не морате да постанете себични, али, ако ћете помагати неком, то треба да буде урађено тако да одговара и вама и супротној страни.
Немојте мислити да нема онога ко ће вас вољети због онога што стварно јесте. Наравно да има. Али, прво морате мало јасније да покажете ко сте ви стварно и стварно желите. На тај начин постаћете особа која је задовољна, умјесто да радите оно што задовољава.
Ове године, иамте могућност да откријете како да будете јаки, чврсти, дарежљиви и пуни љубави.. али и да вас други воле.

ВАГА, 24. септембар - 23. октобар

Изгледи за романсу у 2013. години су велики, али, мораћете да останете да пливате у океану промена, без обзира да ли је море мирно или долазе олује.
Неко до кога вам је стало суочиће се са проблемима. Можда ће доживјети промјене и у начину на који испољава своје емоције, а то може подстаћи несигурност код вас.
Не дозволите то. Пронађите своју личну сигурност и снагу. Ускоро ћете открити да толико вредите да то ништа не можете угрозити. Како буде расло ваше самопоуздање, тако ћете остваривати јак утицај на све оне са којима сте блиски, или бисте вољели да будете блиски. Задобићете моћ али не тако што ћете се борити за њу, већ својом љубазношћу и разумјевањем од којих ће људи око вас постати овисни. Напокон, ове године, привућићете сву љубав подршку и утјеху која вам је потребна. Налети буре биће само пролазна поглаваља у много широј и срећнијој причи.

ШКОРПИЈА, 24. октобар - 22. новембар

Планета чврстине и стабилности наставља да пролази кроз шкорпију у 2013. То је, такође, планета свих правила и закона које ћете ускоро морати дефинисати и придржавати их се.
Будите свјесни дачесто особа која је врло свјесна потребе увођења рестрикција обично на крају буде мета презира.
Да бисте одржали битне границе уз изглед мирног ауторитета, потребно је смирено самопоуздање. Не морате да доносите законе, само треба да дате примјере. Ви сте право друштво за све оне којима је потребна сигурност, удобност и рукоја која води. Ви привлачите такве особе.
Али, и ви морате пронаћи срећу у томе што њима пружате оно што њима треба. Ако то није случај, потражите оно што ви заиста желите а да при том не осјећате потребу да се стално извињавате. Будите јасни, и ова година донијеће вам стварно дивне заједничке тренутке.

СТРИЈЕЛАЦ, 23. новембар - 21. децембар

Добар однос може нам помоћи да више откријемо о томе ко смо ми заправо и за шта смо све способни. Компликован однос може нам указати на све оно што нам недостаје.
Лоша веза говори више о намјерама супротне стране да тражи погрешке или сукобе, него о вама. Због тога понекада не морамо толико да се питамо ко ће ући у наш живот и које цвијеће ће донијети, него ко је већ у нашем животу и са којим оружјем располаже.
Гдје год постоје тензије, потребно је да пустите да унутрашње повјерење природно неутралише сваки могући или претећи напад.
У овој години имаћете ту способност. Не питајте “шта ће ми се десити ове године?”, него “шта могу да урадим да погурам ствари да се десе?”
Ако стварно разумијете оно што вам срце говори, можете на природан начин омогућити да се догоди та магија.

ЈАРАЦ, 22. децембар - 20. јануар

Ова година биће инспиришуће путовање откровења онога ко можете постати и како ваш љубавни живот може да се усклади са вашом личности у будућности.
Приближићите се особи са којом заиста желите да будете, и, у тој вези ће постојати поштовање, интегритет, поштење, саосјећање и, највише од свега, пријатељство.
ако осјећате да већ имате срећну везу, начин да је одржите таквом јесте да будете пријатељи. Запамтите, за пријатељства се не треба тако често борити, иако повремено прави пријатељ може да вам каже нешто што не желите да чујете. Али никад кроз жељу да преузме моћ.
У суштини вашег задовољства налазиће се чињеница да сте блиски са неким ко вам се стварно допада - као што се и ви допадате њему. Не лупајте главу тиме ко би то могао бити, мислите само о особи која вам се допада. Ако постоји допадање, љубав ће сама доћи.

ВОДОЛИЈА, 21. јануар - 19. фебруар

Неки астролози кажу да бити водолија значи бити хладан и резервисан. Ове године, такво мишљење ће бити још нетачније него обично. Толико много магије може ући у ваш живот. Да бисте је одржали, потребно је да будете отвореног срца.
А ви савршено добро знате како то да постигнете. Радили сте то много пута. Управо је из тога потекао мит о водолији-роботу. Потпуно сте свјесни колико јака ваша осјећања могу бити, па отуда и ваш опрез.
Али, сада улазите у ситуацију у којој ће бити безбједно признати дубока осјећања, чак и ако вас она чине помало рањивим.
Не мора да значи да ће се то појавити у окриву “обичног односа”, ели постоји изузетан однос који се развија и што више учествујете у томе потпуно отворено, више ће вам пружити. Ризикујте!

РИБЕ, 21. март - 20. април

Биће тренутака у 2013. години када ће изгледати као да се све што сте икад срцем жељели и остварује. Али, мораћете да извагате властиту способност да видите најбоље у људима и потребу да ствари посматрате реално. Да ли сте можда, током времена, постали толико попустљиви према некоме ко то не заслужује? Да ли је прошла веза заправо била нека врста незадовољавајућег склоништа које је наизглед отклањало усамљеност, а заправо је била незадовољавајући компромис?
Наредне године остварићете више од вашег креативног потенцијала. То ће, заузврат, захтјевати од вас да добро размислите о томе коме дајете своје срце.
Имаћете довољно обожавалаца или прилика да се излијечите од стресних односа. Али најважније, бићете у стању да уживате у љубави која доноси садржај, креативност и повјерење у сваки сегмент вашег живота

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана