Ево кад ће све у 2024. Меркур бити ретроградан: Ово су кључни датуми у години

GS
Foto: Astro

У астролошком свијету, ријетки су феномени који привлаче толику пажњу као ретроградни Меркур.

Током 2024. године, ова планета ће три пута успорити свој ритам и привидно се кретати уназад, што ће донети посебне изазове и прилике за све нас.

Сваки ретроградни период Меркура доноси своје особености, а 2024. година је посебно занимљива јер ће сва три ретроградна периода бити у ватреним зодијачким знацима: Овану, Лаву и Стријелцу.

Појава ретроградности

За оне који нису упућени, ретроградност планете је оптичка илузија где се чини као да се планета креће уназад са наше тачке гледишта на Земљи.

Овај феномен се дешава када Меркур, због своје близине Сунцу, пролази поред наше матичне звијезде. Када се ово деси, Меркур доживљава својеврсно "прочишћавање и преуређивање", што се астролошки манифестује кроз период рефлексије и интроспекције.

Утицај на ватрене знаке

Ватрене знаке Зодијака - Ован, Лав и Стријелац - очекује година пуна изазова и раста.

Они ће бити инспирисани да истраже нове видике своје личности, да буду храбрији у својим одлукама и да обнове своју креативност. Док ће се промене догађати брже него што су навикли, кључ ће бити пронаћи равнотежу између акције и рефлексије.

Изазови и прилике за остале знаке Зодијака

Док ће земљани знаци, попут Бика, Дјевице и Јарца, бити изазвани да пронађу време за одмор, интроспекцију и самопроучавање, ваздушни знаци као што су Близанци, Вага и Водолија могли би се наћи у прилици да отворе своје умове за иновативне идеје и нове перспективе. Водени знаци - Рак, Шкорпија и Рибе - биће изазвани да пронађу равнотежу између својих емоција и спољног света, те да избјегну импулсивне реакције.

Битни датуми за 2024. годину:

Треба напоменути да ће се ретроградност Меркура одвијати:
У знаку Овна од 1. до 25. априла,
Почевши у знаку Девице, а затим прелазећи у Лава од 4. до 28. августа,

И коначно, у знаку Стријелца од 25. новембра до 15. децембра.

Сваки од ових периода доноси своје специфичне изазове и прилике за интроспекцију, раст и развој. Препоручује се да се током ових периода буде свестан својих комуникацијских вештина, да се избегавају импулсивне одлуке и да се посвети више времена рефлексији и самоанализи, преноси Еспресо.

И док ће 2024. година бити пуна изазова захваљујући ретроградном Меркуру, то такође значи да ће бити пуна прилика за лични раст, дубље разумевање себе и трансформацију. Кључ је у свести и спремности да се суочимо са изазовима које нам ретроградни Меркур доноси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана