Египатски хороскоп открива све о вама – чак и оно што себи не смијете да признате

ГС
Египатски хороскоп открива све о вама – чак и оно што себи не смијете да признате

Ако још не знате своје предности и мане, погледајте један од најстаријих хороскопа на свијету – египатски хороскоп. Потражите свој симбол по датуму рођења и запамтите да звијезде ријетко гријеше.

Нил (1-7. јануар, 19-28. јун, 1-7. септембар и 18-26. новембар)

Рођенима на ове датуме у години покровитељ је Нил, најдужа ријека, као и њен бог Хапи, који се сматра једним од главних у египатској митологији. Египћани су му се молили да им подари храну и благостање, заштити домове и породице од невоља. Људи који су рођени за вријеме владавине Нила су енергични, предузимљиви и способни. Имају велико биопоље и поред њих ће се сви осјећати потребним и вољеним. Њихова сврха је да живе зарад других људи, да инспиришу и лијече. При томе је пожељно да не сједе на једном мјесту, већ да се стално развијају и крећу напред.

Амон-Ра (8-21. јануар и 1-11. фебруар)

Ако ваш датум рођења пада на ове датуме, ви сте под окриљем бога сунца Амона Ра. У египатској митологији био је представљен као заштитник свих људи на Земљи. Био је један од најмоћнијих богова. Ово су мудри људи, праве дипломате и веома учтиви. Није ни чудо што привлаче људе, нарочито оне који су енергетски слабији од њих. Осим тога, имају одличну интуицију и могу предвидјети будућност.

Мут (22-31. јануар и 8-22. септембар)

Мут је богиња мајка, која је приказана са двоструком круном на глави. Она даје живот својој дјеци и штити их цијелог живота. Људи који су рођени на датуме њеног покровитељства имају добро здравље, снажан дух, емоционалност и неустрашивост. Њихова главна сврха у животу је да мање причају, а раде много. Често представници богиње мајке бирају професије у којима треба да ризикују, како би животе других учинили бољим. Такође воле несебично, не захтевајући ништа заузврат. Али могу сумњати у себе и бити несигурни.

Геб (12-29. фебруар и 20-31. август)

Рођени ових датума у ​​години су под утицајем бога Геба. Ово је најљубазнији бог, звали су га и “принц принчева”. Вас красе великодушност и разборитост. Ваша сврха је да помажете другима – и речима и делима. Праве сте емпате и и увек нађете праве речи утехе. Међу вама има много добрих психолога и психотерапеута. што чешће шетајте по шуми или парку, јер вам природа даје огромну снагу.

Озирис (1-10. март и 27. новембар-18. децембар)

Ако сте рођени на ове датуме, ваш заштитник је Озирис – бог поновног рођења, судија свих душа. Можда је ово један од најмистериознијих и најмистичнијих богова у митологији Древног Египта. Као резултат тога, од вас се ништа не може сакрити. Паранормалне ноћи које сте добилим рођењем морате користити искључиво за добро свих. Иначе… Промјенљиве сте природе. Данас можете бити оптимистични и смирени, а већ сутра запасти у апатију. Да би били у хармонији са собом, фокусирајте се на садашњост – никако на будућност.

Изида (11-31. март, 18-29. октобар и 19-31. децембар)

Изида је најпоштованија богиња у старом Египту. Сматра се симболом женствености и материнства, као и заштитницом робова, грешника и свих потлачених. Обично је за ове дјевојке и жене љубав главна ствар у животу. Њихов задатак у животу је да буду талисман за своју породицу, да донесу срећу и радост. Ако говоримо о професији, онда међу онима који су рођени на ове датуме има много економиста и професора.

Тот (1-19. април и 8-17. новембар)

Они који су рођени на ове датуме заштићени су од стране Тота, древног египатског бога мудрости и знања, који је био покровитељ библиотекара, научника и филозофа. ове особе су обично веома интелигентне и великодушне. Спремни су да подијеле са свим људима на земљи и своје таленте, и знање, и материјалне ствари. Али ипак, њихова најважнија сврха је способност да убјеђују и вјерују у друге као у себе. Није узалуд што представници овог знака често бирају професију учитеља или вође. Красе их скромност и дружељубивост.
Хорус (1-7. мај, 20-30. април и 12-19. август)

Јесте ли рођени на ове датуме? Дакле, штити вас Хорус – бог неба, сунца и звијезда, који је у старом Египту био толико поштован да је фараон био представљен као његова инкарнација. Након ове чињенице постаје јасно зашто представници овог знака не могу без пажње и, упркос свему, увијек су сигурни у своје способности. Чини се да ништа и нико не може да заустави ове људе. Они задају циљ и иду ка њему, не примјећујући препреке. Такође изгледају као велики сањари. Они су најпогоднији за креативне професије или рад са животињама.

Анубис (8-27. мај и 29. јун-13. јул)

Према древној египатској митологији, бог Анубис је био водич мртвих у загробни живот. Не треба да се плашите овога. Није било ништа лоше у његовој сврси. Анубис је, напротив, помагао онима који су преминули: сјећао се њихових добрих дјела и бранио их пред боговима. Људи који су рођени на датуме покровитељства овог бога обично увијек штите слабе и проказују погрешне. И ово је њихова главна сврха у животу. Они могу бити добри полицајци, адвокати, судије или сјајни родитељи и пријатељи. Истина, последња тачка може бити тешка. Ипак, ови људи више воле да буду сами него у великом друштву. У самоћи црпе енергију и снагу.

Сет (28. мај-18. јун и 28. септембар-2. октобар)

Рођени на ове датуме у години су под утицајем Сета – бога беса, олује и хаоса у митологији старог Египта. Ови људи су, као и њихов покровитељ, амбициозни, инвентивни и самоуверени. Они су по природи освајачи. Чак и ако у њиховом животу нема препрека, они ће их сигурно пронаћи и превазићи. Истовремено, воле да се ослањају само на себе, а конкуренција их чини још јачим и активнијим. Морају застати и одморити се.

Бастет (14-28. јул, 23-27. септембар и 3-17. октобар)

Бастет је богиња радости, забаве, љубави, плодности и огњишта. Приказивана је као жена са главом мачке или лавице. Ако је представник лепог пола рођен под њеним патронатом, идеална је супруга и мајка. Рад јој причињава велику радост иако каријера није главна ствар у животу оних које штити богиња Бастет. Породица је њихово уточиште и извор снаге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана