Дјевица је строг шеф, Бик толерантан...

Агенције
Дјевица је строг шеф, Бик толерантан...

Имате проблема на послу? Покушајте да сазнате у којем је знаку рођен Ваш шеф, да бисте знали како треба да се понашате и шта себи можете да дозволите, а шта Вам неће толерисати.

Ован

Aко је Ваш шеф рођен у знаку Овна, најпаметније би било да све послове обављате на вријеме, јер он није баш нарочито толерантан. Све мора да буде готово одмах, нема чекања. Шеф Ован има разумијевања ако се посао не обави због непредвиђених проблема, али боље је да поштујете све рокове.

Aко желите да запослите неког ко је рођен у знаку Овна, знајте да су ово најефикаснији радници и сарадници. Веома су практични и код њих нема одлагања. Све обавезе обављају професионално, али боље функционишу ако им се да јасно дефинисан задатак, а не слобода у одлучивању.

Бик

Уколико Вам је шеф рођен у знаку Бика, вјероватно ће бити толерантан када пожелите слободан дан, или морате да изађете са посла да бисте завршили неке битне обавезе, јер је њему на првом мјесту задовољство запослених. Љубазан је и може дуго да толерише грешке, а да Ви мислите да ништа и не примјећује. Особа у знаку Бика на менаџерској позицији јако ће водити рачуна о роковима када је о финансијама ријеч, тако да ће плата запосленима ријетко каснити.

Aко планирате да запослите некога ко је рођен у знаку Бика, знајте да ћете имати одличног сарадника, радника, који ће све сваки посао завршити тако да буде и естетски добро ријешен и функционално прихватљив. Биће му јако важно мишљење шефа и колега, али и плата. Финансијски моменат овдје је пресудан, Бикови веома ријетко пристају да волонтирају или раде без надокнаде.

Близанци

Aко имате шефа који је рођен у знаку Близанца, он ће Вас увијек саслушати какав год проблем да имате, можда ћете се чак и дружити, али не заваравајте се - он тачно зна шта ради. Такво понашање може Вас навести да се опустите и дате себи превише слободе. Радите свој дио посла како ваља, не забушавајте, па неће бити проблема.

Уколико желите да запослите особу рођену у овом знаку, гледајте да јој дате да ради нешто гдје може да прича или пише, евентуално да се јавља на телефон. Физички послови нису за Близанце. Генерално, особе рођене у овом знаку су одговорне, али је важно да су доборо мотивисане, пошто у супротном лако одустају.

Рак

Уколико је Ваш шеф Рак, увијек ћете моћи да добијете одмор, атмосфера на послу ће бити углавном добра, али ће се често осјетити и нервоза. Немојте се зближавати са шефом Раком, јер иако дјелује добродушно, он у сваком тренутку има на уму шта мора да се уради. Особа на руководећој позицији рођена у овом знаку љубазна је, али не и толерантна.

Уколико желите да запослите неког Рака, добро размислите. Ракови су осјетљиви и не треба им дати да раде посао на којем их очекују стрес и секирација. Зато је битно да се већ на првом разговору процијени какав став имају о послу о којем је ријеч. За Ракове је најбољи рад од куће или породични посао.

Лав

Уколико имате шефа рођеног у знаку Лава, то је одлично. Лав зна када шта да каже, има став, увијек је изнад подређених, али их слуша и јако је реалан. Цијени труд, рад и позитиван став. Он увијек од запослених очекује више, јер је и сам амбициозан.

Aко желите да запослите Лава, имајте у виду да је јако битно које му мјесто нудите, колика је плата и да ли он са те позиције може да напредује. Aко не види могућност напредовања, Лав се лако одлучује да напусти радно мјесто, јер га нервира стагнација. Понекад се не зна ко је коме шеф, јер Лав ако се потруди може да одради и оно што није тражено од њега за добробит свих.

Дјевица

Уколико имате шефа Девицу, морате све одрадити перфектно и бити озбиљни. Није баш толерантан, неће Вам прогледати кроз прсте ако погријешите, па се потрудите да Вам се то не дешава.

Aко желите да запослите особу рођену у овом знаку, нећете погријешити. Они су истрајни, одговорни, лако баратају статистиком, подацима, па нећете имати проблеме. Немојте их замарати причом, него им дајте рокове и све ће бити у реду.

Вага

Aко је Ваш шеф рођен у знаку Ваге, радићете пуно, али ћете имати времена и за себе. Потрудите се да све што радите обављате са стилом. Са шефом рођеним у знаку Ваге се немојте расправљати, јер ће Вам он увијек рећи све што сматра да треба да Вам каже, а онда ће од Вас очекивати да се докажете, без неких увијања и објашњавања. Његов став је да или знате посао или не. Ипак, договор је могућ.

Уколико хоћете да запослите Вагу, имајте у виду да ће лако обавити сваки преговор, "добити" сваког клијента, јер зна шта ради. Одличан је преговарач и умјетник, па су трговина, умјетност и све области које су сличне, одличне за Ваге.

Шкорпија

Уколико имате шефа Шкорпију, знајте да он не трпи изговоре. Aко нешто не урадите на вријеме, може се десити да он то уради умјесто Вас, али ако се то понавља, лако можете добити отказ. Немојте бити неозбиљни, јер Шкорпија не трпи такве људе, будите јасни, конкретни и одговорни.

Као радник, Шкорпија је један од најбољих. Не забушава, ради колико је потребно, перфекциониста. Aли, ако особа рођена у овом знаку није задовољна послом или платом, лако се одлучује на одлазак.

Стријелац

Aко је Ваш шеф Стријелац, радићете оно што морате, али Вас неће притискати роковима. С друге стране, ако Вам нађе бољу замјену, лако ће се одлучити да Вам се захвали на сарадњи. Стријелац свакога пусти да буде оно што јесте, па како се ко покаже. Осмјех на лицу не значи ништа, сем да он лично има позитиван став према животу.

Уколико желите да запослите Стријелца, дајте му слободу. Он готово ништа не ради на вријеме, воли да ради како он хоће, кад хоће, а најсрећнији је ако ради више ствари одједном. Aли има одличне идеје и веома је инвентиван што доприноси послу.

Јарац

Уколико је Ваш шеф Јарац, све мора бити урађено на вријеме, прецизно и без грешке. Колико год да сте добар радинк, немојте каснити на посао, пошто шефа рођеног у овом знаку то невјероватно нервира. Јарац цијени искуство својих запослених, цијени њихов труд, али не даје другу шансу. Озбиљност је на првом мјесту од пожељних особина које треба да имате, ако желите да радите за Јарца.

Особе рођене у знаку Јарца веома су поуздане као запослени. Готово никада не касне, али им је јако важно да му је плаћено све што је договорено. Жели да напредује на послу, али је стрпљив, тако да његова каријера иде узлазном путањом степеник по степеник. Јарцу дајте план и програм и он ће све одрадити како треба.

Водолија

Уколико имате шефа Водолију, то је одлично. Он ће Вам поставити циљеве, које би требало да остварите, али неће улазити у начин на који ћете то урадити. Што прије то боље. Шефу Водолији је важно да поштујете рокове, да стално уносите неке новине које ће допринијети бржем и бољем обављању посла, цијени свачије идеје и поштује мишљење других људи. Са шефом Водолијом се можете и дружити, јако је флексибилан и позитиван, али га не оптерећујте породичним проблемима пошто га то ни најмање не занима.

Aко желите да запослите Водолију, имаћете ефикасног и одговорног радника. Сигурно неће забушавати јер се припадници овог знака увијек брину за своје радно мјесто. Aко је то икако могуће, покушајте да му дате слободу, тако да посао може да обавља на свој начин.

Рибе

Уколико имате шефа у знаку Рибе, знајте да он увијек може да Вам да посао какав заслужујете и да са њим око свега можете да се договорите. Aли, немојте изиграти његово повјерење и слагати, јер такве ствари једноставно не толерише. Рибама на управљачким позицијама битно је да се циљеви остварују, а није битно како. Aко нисте дорасли послу и не покушавајте да радите за ову особу.

Aко планирате да запослите некога ко је рођен у знаку Рибе, било би добро да радно вријеме не буде фиксно. Рибе могу и хоће да раде пуно, али се може дешавати да касне. Немојте им замјерити, пошто су припадници овог знака "ноћни" типови, тако да им више одговара да раде ноћу, него да им ради дан почиње рано ујутру. Рибе воле да имају јасно дефинисане и детаљно објашњене пословне обавезе и задатке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана