Да ли се проналазите: 7 знакова да је ваша интелигенција већа од просјечне

Агенције
Да ли се проналазите: 7 знакова да је ваша интелигенција већа од просјечне

Неки од ових знакова могу бити изненађујући, никада не бисте помислили да они карактеришу високо интелигентне људе. Сазнајте да ли сте један од њих…

1. Ментална болест

Поремећај расположења може бити цијена коју плаћају високо интелигентни људи, потврдила су истраживања. Психолози су пронашли да је већи IQ код дјеце повезан са биполарним поремећајем у раном дјетињству. Та дјеца су и врло креативна.

2. Забринутост

Људи са већим IQ су склонији анксиозности него они са просјечном интелигенцијом. Анксиозност је у корелацији са високом интелигенцијом. Забринутост - као главни симптом анксиозности није наметнута од стране савременог свијета, она је одувијек била присутна у животима људи.

3. Нове идеје

Насупрот поремећајима расположења и анксиозности један од знакова који карактерише високо интелигентне људе јесте стварање и прихватање нових идеја. Једно истраживање је пронашло да су интелигентнији људи спремни да прихвате идеје које већина људи не прихвата, па је међу њима већи број атеиста и политичкх либералаца.

4. Усамљеници

Студије су показале да што се више социјализују са људима, интелигентнији описују свој живот као мање квалитетан. Они воле да проводе већину времена сами.

5. Спавају до касно

Високо интелигенти лијежу касније и самим тим устају касније за разлику од просјечних.

6. Повјерење

Интелигентнији људи имају више повјерења у људе него остали, они су склони да вјерују другима. Научници у вези са тим дају објашњење да су они бољи у процијењивању људског карактера па боље процјене коме могу да вјерују а коме не.

7. Лијеност

Лијени људи уживају у размишљању. С друге стране они који не уживају у размишљању гледају да себи нађу што више посла како би побјегли од својих мисли.

8. Аналитичност

Истраживања су потврдила да људи који воле да размишљају имају боље памћење и често им треба више времена да донесу неку одлуку јер аналитички приступају свакој ситуацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана