Да, и ви је имате: Мрачна страна Зодијака

nadlanu.com
Да, и ви је имате: Мрачна страна Зодијака

Сви имамо свијетле и тамне стране! Које су ваше?

 

Ован

Понос и охолост у првом знаку Зодијака проналазе плодан терен. Судјеловати у нечему за њих увијек значи бити први – први на циљу, прва класа, прва лига… Скромност им је непозната ријеч. Осим тога, посесивни су, али на неки начин и дарежљиви. Шта све не би направили да буду у средишту пажње. Но у нечем се ипак држе боље од других. Завиде једино надмоћнијима. Будући су подложни нагонима, врло су осветољубиви, а да би избјегли осјећај губитка, друже се с људима који нису претња њиховој позицији. Своју брзину показују и код јела. Недостатак занимања за јело сврстава их у особе које не придају важност томе што се једе и оброке конзумирају на брзака. Обожавају ‘шведски сто’ гдје могу дегустирати све што желе и брзо мијењати укусе. Вођени Марсом, богом рата, лако их је разбјеснити. Имају агресивну и силовиту душу, али на срећу бијес се код њих не задржава дуго. Зато им је лијеност непозната, јер ионако имају вишак енергије.

Бик

Бикове не краси само понос и охолост. Врло су амбициозни и не желе да их се успоређује с било киме. Хвале се својим материјалним добрима па и успјесима своје дјеце. За њих се не може рећи да су шкрти. Само су опрезни кад се ради о даривању других, али су великодушни кад се ради о породици или властитим потребама. Под утицајем Венере безрезервно уживају у свим врстама животних задовољства, почевши од секса. Њихове је осјећаје лако разбудити, пожудни су, страствени, романтични, али и љубоморни и нетолерантни. Завидни су добростојећим породицама и то их потиче да се заокупе послом како не би изгубили контакт с луксузним животом. Воле и задовољства која им пружа богат сто, а повременом прождрљивошћу могу компензовати унутрашња или друга задовољства. Што се тиче бијеса, опскрбљени су великим капацитетом подношљивости и дуго могу ћутати, но кад експлодирају онда је боље да сте од њих што даље. Будући да су љубитељи удобности и тишине, лако се улијене и прави су узор пасивне издржљивости. И замислите, знају како не радећи ништа стећи сва добра.

Близанци

Охолост није уобичајена за Близанце. Мајстори су маске, па ће се пред другима приказати каквима желе у одређеној ситуацији. Уживају у трошењу новца, луксузу и екстравагантним путовањима, па се за њих не може рећи да су шкрти. Осим када су у питању осјећаји, јер се боје чврстог везивања. Права пожуда за њих је непознати гријех. Сматрају да је у реду освајати и ‘задивити’ плијен и да је то само дио игре, с обзиром да чежњу и страст не познају добро. Превише су бистри и проницљиви да би били завидни. Ипак, у тренуцима сукоба осјећају се жртвом оних који су срећнији. Играју се, сеју неслогу међу колегама, оговарање их забавља, а завиде једино онима који знају чувати тајну. Нису прождрљиви и јело им уопште није важно. Своју душу радије хране кроз хобије и друге активности. Нису колерични, али су прилично нервозни и раздражљиви. Резултат свега је бијес и бескористан губитак енергије. Не подносе много обавеза, инате се и постају лијени ако их се присиљава да учине нешто против своје воље.

Рак

Рак је најосетљивији знак зодијака. Нису охоли, али се понекад тако држе да оставе утисак нерањивог. Пазе на шта троше новац иако нису шкрти. Не дају се наговорити на узалудно трошење и врло су разумни код куповине. Испод њихове романтичне фасаде крије се узвишена сексуалност. Будући да су стидљиви, не показују своју праву нарав барем не до трена потпуног стицања повјерења у партнера. И полако постају пожудни… Завиде обично неосјетљивим особама јер мисле да оне мање пате. Заправо, завиде онима који се хватају у коштац са животом и боре за своју будућност. И онима који су имали добру породицу, која их је максимално штитила. Животна разочарања настоје надокнадити врло укусним јелима што некад граничи с прождрљивошћу. Обожавају слатко и јела са шлагом. Када се осјећају запостављенима, невољенима и несхваћенима, разљуте се, нагло промјене расположење па постају агресивни и бијесни. Изнад свега их љути кад неко омаловажава њихову породицу, поријекло или домовину. Иако имају могућности за друштвени успјех, радије остају дуго скривени у сијенци и сањаре отворених очију. Јер су помало лијени за прве редове и борбу…

Лав

Охолост их може заслијепити. Будући да вјерују да су најбољи, увијек очекују да им се други клањају. Непотребно је рећи да су у томе изнимно успјешни. Таштина и уображеност њихове су особине. Имуни су на шкртост. Не познају штедњу и купују све што пожеле. Воле задивити особе које их окружују скупоцјеним поклонима. И у кревету мисле да су најбољи. Лавица жели да јој се сви удварају, а Лав жели харем који ће бринути о његовим потребама. Изузетно су пожудни. Љубоморни су једино на предмете и материјална добра која посједује неко ко их није заслужио. Обожавају припремање гозби, непогрешиви су у одабиру тањира, чаша и декорација. Обожавају укусна јела и сортна вина и – наравно да су прождрљиви. Када им се супротставља, постају немогући и нетолерантни. Заправо су тирани и имају потребу за жртвама па им ни бијес није непознат. У Дантеовом кругу лијеност је само пролазна. Дуго могу бити непокретни и усмјерени на своје потребе. Није ли то истинска лијеност?

Дјевица

Дјевице су превише несигурне да би биле охоле. Али се тако држе да би заварале другу страну. Пате од комплекса мање вредности и често се боје да нису дорасле одређеној ситуацији. Пажљиве су у трошењу, а кад кажу да ће нешто купити, прије тога обиђу велик број дућана и анализирају сваки детаљ. Шкрте су према другима, мало попустљивије саме са собом. Страст им је потпуна непознаница па нису пожудне. Информиране су о свим техникама блудности и радо експериментишу прије уласка у неку љубавну акцију. Завидне су на храброст, љепоти и богатству других. Пажљиве су у одабиру јела и бирају здраву храну на бази житарица. Врло су педантне, пазе на хигијену и општи утисак који остављају, па си не могу допустити прождрљивост. Захваљујући дуго вјежбаној самоконтроли ријетко губе мирноћу. Када се узнемире, не урлају, већ се користе иронијом знајући да ријечи погађају више од геста. Тако испољавају свој бес. Посједују завидан смисао за одговорност, хиперактивне су и увијек се боје да нешто нису учиниле довољно добро. Кад се осјећају усамљено и напуштено, постају ментално лијене.

Вага

Охоле су и препотентне, али са стилом. Венера им даје смисао за нијансирање, а охоле постају само кад суде ‘окривљенима’. Радо троше велике своте новца како би се окружиле лијепим стварима. Будући да су таште, купују само профињено, као што су и оне саме. Штеде само кад се боје губитка равнотеже. У еротици су врло профињене и естете. Аристократи у кревету, након удварања препуштају се фантазијама и не устручавају се препустити слојевитим играма у задовољству. Заправо не завиде другима који су успјели пронаћи стабилност и живе у складу са собом. Ако су срећне, не осјећају љубомору према другим сретницима, али ако су саме, постају љубоморне. Обожавају деликатесе, обожавају кувати и заиста знају презентовати разна јела на врло профињен начин. Но никако нису прождрљиве. Бес их спопадне на неправде које се догађају њима и другима. Иритира их немогућност остварења неких жеља. Кад спознају да су преварене у љубави, губе контролу. Најтеже им је донијети одлуке, јер то значи некога или нешто искључити, па зато дуго размишљају… Ове карактеристике произлазе из склоности за удобним животом и испреплетене су с дозом лијености.

Шкорпија

Поносни су до невјеројатних граница, способни за дуготрајно ћутање, а већ идући тренутак показују непримјерену агресивност. Очекивати њихову предају је илузорно, арогантни су, охоли, перфидни и знају у потпуности уништити противника. Нису међу најширокогруднијим астролошким знаковима, јер дају да би примили, иако нису шкрти. Што се тиче пожуде, спадају у најнеобузданији знак, најљубоморнији и најпосесивнији. Познају све тајне ероса и препуштају се интими са страшћу без граница. Завист их опседа када неко други има моћ и кад је незаслужено богат. Према храни имају потпуно неразумљив однос. Екстреми су па их прати фаза прождрљивости или пак потпуне апстиненције од хране. Кад једу напољу, драже су им мале кафане. Раздражљиви су и у стању су приредити сцену онима који им се супротставе. Када су бијесни, постају агресивни и склони физичком обрачуну. Спавају мало и имају унутрашњу снагу за надвладавање тешких проблема. Радохоличари су и не губе вријеме. Мало лијености понекад приуште ујутро, но током дана то надокнаде.

Стрелац

Њихово је главно обиљежје самоувјереност, а неки то доживљавају као охолост. Више воле заповједати него слушати. Шкртост? Не знају шта је то зато што желе уживати у свим животним задовољствима, тим прије што њима влада Јупитер који им даје одлике широкогрудних алтруиста. Нису штедљиви, али ако остану без новца постају несрећни. Више од самог блуда воле освајања. Обожавају фасцинирати жртву, ватрени су, нагли, не познају профињеност у еротици, и на крају – пожудни. Превише су широкогрудни и сигурни у себе да би били завидни. Без обзира што воле побјеђивати у спорту и животу, осјете малу завист кад нетко узастопно побјеђује. Похлепни су и склони великим количинама јела, а полупразан фрижидер баца их у очај. Воле новости у гастрономији, од традиционалне до егзотичне кухиње. Не познају зловољу и њихов је бес кратког вијека. Непоправљиви су идеалисти и пате кад се неко од њихових пријатеља окористи њиховом искреношћу.

Јарац

Уображени су, амбициозни, воле заповедати и из поноса и охолости не прихваћају компромисе. Ипак, знају сакрити свој тирански карактер зналачким владањем самим собом. Врло су пажљиви код трошења и шкрти да би дали нешто другима, јер их виде као могуће супарнике. Будући да су хладни и суздржани, могу бити само уврнути љубавници. Улазе равно у средиште блудности. Понекад ипак више воле пун стол него пун кревет премда нису прождрљиви. Имају умјерен укус и преферирају традиционалну кухињу. Марс, бог рата, у је знаку Јарца нашао свој максимум. Иако се могу контролисати, некад знају бити експлозивни и показати незаустављив бијес. Неслућене су снаге њихове окрутности. Због големе амбиције и заузетошћу на професионалном плану неспособни су за љенчарење, но понекад се ипак чини да су лијени. Рецимо, кад треба показати емоције, али што се секса тиче он може трајати сатима.

Водолија

Свака Водолија има неко животно подручје у којем мисли да је посебан и најбољи. То може бити нека баналност, али њима је значајна. Потпуно се преобразе кад бране своје идеје. Заправо су интелектуални снобови, не тактизирају и често су охоли. Мудри су и опрезни у трошењу, али великодушни према пријатељима којима увијек излазе у сусрет. Воле трошити новац и нису шкрти. Склони су гријесима у разним еротским варијантама, мучећи вољене својом маштом која је другима незамислива. Пожуда се манифестира у садо-мазо стилу уз свијеће које потичу атмосферу блуда. Тешко их је замислити завиднима јер су уистину сретни кад неко успијева у оном што жели. Похлепа и прождрљивост за њих је апстрактан појам. Задивљени су егзотичном кухињом коју желе искусити у земљи поријекла. Нису имуни на лијеност. Ипак најчешће успијевају побједити тромост те су тада спремни на велике активности.

Рибе

Рибе су преосјетљиве и уроњене у свој свијет снова, стреме духовним квалитетама, а охоле по томе што се држе изнад материјалних ствари. Њихова их осјетљивост наводи да навуку маску ароганције. Нису шкрте, а према себи су и више него расипне. Њихова се блудност очитује у великом стилу јер ту је Венера изузетно наглашена. Страствене су, маштовите и уз мало мазохизма, у тренуцима екстазе партнера доводе до врхунца. Пожуда им је у крви. Што се тиче зависти, завиде онима који не губе вријеме да постигну у животу оно што желе. Јело им је истинска страст. За столом надокнаде све патње свог живота и гутају све што им дође под руку. Воле јела с афродизијачким дјеловањем. Нису освајачи и не познају агресивност ни храброст у нападачком смислу. Но бране се готово хистеричним бијесом. Лијене су и пасивне као ни једно живо биће на земљи. Обавезе настоје пребацити на друге и бескрајно уживају у доколици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана