Чега се плаше хороскопски знакови?

conopljanews
Чега се плаше хороскопски знакови?

Свако се плаши нечега, а понекад управо то "нешто" одређује и наш хороскопски знак. Ован страхује од самоће, Шкорпија од старости и преваре, а Рак јако страхује за своју породицу.

Ован страхује од самоће

Иако дjелује као да се не плаши никога и ничега, Ован негдjе дубоко у себи осjећа страх од самоће, изолације и болести које га ужасавају. Зато му је стално потребан осjећај да има на кога да се ослони и да може на некога да рачуна, иако га бије глас храброг авантуристе спремног да се отисне и на крај свијета. У дубини душе, Ован ипак страхује шта би заиста могло да се деси кад тамо стигне, било да се ради о некој далекој острвској земљи или прекоокеанском граду у којем све врви од живота, јер он не подноси ни помисао да би могао бити усамљен, без могућности да увече спусти главу на нечије раме.

Бик се плаши финасијске кризе

Бик се плаши да остане без пара, јер би у том случају преспавао зиму као медвјед у својој пећини, све док не отопли, односно док не нађе излаз из својих финансијских проблема. Он се боји ситуација у којима треба да рјешава ствари напречац или да их «сијече преко кољена», јер не воли ризик који би га могао довести до губитка имовине или особе коју воли. Такође је свјестан да свађом и сукобима неће рјешити, већ само продубити проблеме са околином, па Бик увијек мирним, наизглед помирљивим путем штити своје интересе, јер осјећа страх већ при помисли да би могао да их угрози.

Билазнца највише плаши немоћ

Он вјешто прикрива страх баш као што вјешто ради и све друго, али има ствари које га могу «бацити у депресију»: недостатак комуникације са особом до које му је стало или болест која га спречава да отпутује гдје год пожели или немоћ која га може ставити у зависност од неког, па макар то били и његову најближи. Праве опасности и изазови обично га не плаше, али страх од самоће, усамљености и ћутања са самим собом изазивају код Близанаца праву панику. Особе које покушавају да им «испирају мозак» или да их прикују за једно мјесто или један посао, чине Близанце врло нервозним, а то је већ корак до страха.

Рак се плаши за своју породицу

Рак је стално због нечег забринут: због промјене времена или због неке лоше вијести коју је чуо, а може бити и због промјена на курсној листи. Иако зазире од шефа, јер га плаши његово промјенљиво расположење према њему, Рак је још више забринут за своју кућу и породицу, нарочито када седи у кафани с пријатељима (ма како иронично то звучало). Код њега је такође дубоко укорењен страх од магије и непознатог, а на листи страхова типичног Рака су и страх од депресије и посљедица које она оставља на његову психу (он интуитивно осјећа да га нешто увијек, кад тад може «стићи», поготово ако се огрешио о неког).

Лав се плаши да ће га оставити на цједилу

Пошто је рођен да влада, Лав толико не страхује од губитка положаја на професионалној или друштвеној лествици, али оно што га заиста плаши је да неко не помисли да је он кукавица или да га пријатељи и људи којима вјерује не оставе на цједилу. Понекад бива погрешно протумачен у друштву у којем обично жели да покаже своју великодушност и племенитост, па му многи завиде гледајући како да му, из потаје, науде. Лаву се «диже грива на глави» при помисли да би га неко могао јавно исмијати, због ситнице или битне ствари, свеједно. Ако имате нешто да му кажете, гледајте се са њим у четири ока.

Дјевица стархује да ће изгубити контролу

Дјевица не страхује толико од болести колико то њена околина мисли, јер углавном води рачуна о здрављу било да се ради о начину исхране, животним навикама или редовним посјетама зубару. Њен прави страх односи се на страх од губитка контроле над собом и својим најближима, јер Дјевица то доживљава као своју дужност без које би изгубила невидљиве конце «дежурног надзорника». Јер нико не умије тако добро све да примјети, да реагује превентивно и да вам свакодневно држи лекцију како је чистоћа пола здравља. И да јој је при том савршено свеједно што ви преврћете очима док је слушате.

Вага се плаши да неће бити примећена

Вага је увијек на опрезу, јер се плаши да вам се неће довољно допасти или је можда нећете ни примјетити. Навикнута на непрестану пажњу и дивљење околине, ма чиме да се бави, Вага највише страхује од скандала или јавног подсмијеха. Она се такође «грози» и разговора о болестима, резултатима лабораторијских налаза (ко зна шта ће јој наћи?), јер умије да буде већи хипохондар и од Дјевице, али тешко то признаје чак и самој себи. Често машта о препуштању свим животним задовољствима без ограничења и гриже савијести (посебно слаткишима), мада ће пред другима глумити особу која свој живот држи чврсто под контролом.

Шкорпија се плаши старења

Иако се мало чега плаши, јер је врло храбар, а при том спреман да истрпи и бол и тешкоће ма какве оне биле, и Шкорпија има своју Ахилову пету. Можда више него било који други знак, она се плаши сопственог старења, губитка интересовања од супротног пола и сексуалне немоћи. Ужасава га помисао да би му особа коју воли могла бити невјерна, а да он то сазна од других или да би могла да га остави. Било који облик зависности од неког или помисао да би му неко могао наметати забране, изазива страх код Шкорпије, па ће свијесно трпети и мучити себе, само да не падне на туђе јасле.

Стрелац се прибојава издаје

Стрелац се плаши издаје, сплетки и интрига које му могу загорчати живот нарочито у послу ма чиме да се бави, па је зато врло опрезан, много више него што то изгледа на први поглед. Забринут је за понашање и начин живота свог емотивног партнера, па увијек помало сумња у њега. Брину га његова тајанственост и недоречене намјере, јер се прибојава сазнања до којих би могао доћи, ако мало «прочепрка» по његовој прошлости. Стрелац се такође плаши неправде и било ког вида насиља, па подсвесно зазире од представника власти и униформисаних особа, мада ће им то ријетко показати.

Јарац се плаши за друге

Јарац страхује од губитка части која се по њему ничим не може мјерити, јер нема те цијене којом би се могла платити. Више него иједан други знак, брине о здрављу свог емотивног партнера до те мјере да ће се за њега жртвовати и на уштрб сопствене издржљивости. Јарац се увијек помало прибојава свега што долази из других средина, земаља или градова, јер га је тешко наговорити на нешто у шта се није својим очима увјерио или о чему нема мишљење на основу сопственог искуства. Пошто обично зна или осјећа оно што други не знају, Јарац се такође плаши магије и «порука» које добија из својих снова.

Водолија страхује да ће изгубити углед

Она се највише плаши просјечности, осредњости или упоређивања са било ким другим, јер Водолија је, ако сте случајно заборавили - јединствена. Иако дјелује недодирљиво, помало арогантно и препотентно, као да јој нико ништа не може, Водолија итекако страхује од губитка професионалног угледа, поштовања своје породице и друштвеног статуса, којим год послом да се бави. Понижење било које врсте или осиромашење (поготово као у оној народној «имао, па немао»), Водолију брине више од свега, па чак и од болести (о којима не воли ни да прича). Зазире од везивања за кућне љубимце (колико год да их воли), јер тешко подноси, ако их изгуби.

Рибе се плаше да ће неко други бити бољи од њих

Рибе су један од најамбициознијих знакова, па се највише плаше губитка ауторитета, али више у професионалном смислу, него у кругу своје породице. Рибе ће тешко одустати од каријере и успјеха, поготово када им се једном ослади тај осјећај моћи, утицаја и финансијских могућности што им све заједно омогућава «гутање мањих риба» од себе. Страх да би неко могао да их претекне у нечему или буде бољи у тренутку када се одлучује о њиховом напредовању, већи је од било ког другог који Рибе осјећају. Међутим, колика год да је опасност која им прети, Рибе увијек – пливају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана