Астро љетовање: Какав сте сапутник?

Aгенције
Астро љетовање: Какав сте сапутник?

Идете на љетовање? Већини је то посебан ужитак, а некима путовање зна да представља прави стрес. Сазнајте како да се припремите за пут и колико вам вријемена треба до жељене дестинације, у зависности од вашег хороскопског знака.

Ован

Такмичарски дух тјера Овна да увиек у свему буде најбољи, па је тако њему и путовање прилика да свима покаже ко је најбржи возач. Поносан је власник спортског модела Мерцедеса у који некако натрпа цијелу породицу, а сваком је члану дозвољено да има по пола кофера ствари. На путу се са свима утркује, но други возачи не само да тога нису свијесни, већ кад их Ован престигне редовно за њега мисле да није сасвим свој. Ован је онај возач који редовно претиче преко пуне линије, пролази кроз црвено свијетло, а кад направи неки саобраћајни прекршај, галами и псује као да су сви криви осим њега. На море редовно долази с десет заустављања и пет казни, а нису реткост ни ноћи проведене у локалној полицијској станици на испитивању или смиривању.

Идеалан сапутник: Лав. Обоје воле брзе аутомобиле који изазивају пажњу, а једино ће сујетни Лав бити поносан што је његов Ован престигао све друге аутомобиле који нису ни били свјесни да се утркују.

Бик

Бик не воли нигде да жури, стога се он на пут спрема полако, доводећи до лудила остале сапутнике. Њему је важна сигурност и комфор па редовно има велики аутомобил, по могућности караван, у који ће спаковати мноштво лежаљки за плажу, душека за плутање, а није реткост ни да носи са собом килограме кобасица и меса. Након што једва успије да спакује сву ту храну, коначно креће на пут, гдје ћете га препознати по томе што вози минималном брзином на аутопуту, а иза њега се створила колона незадовољних возача који му псују све по списку, док се он не узрујава јер му се нигдје не жури.

Идеалан сапутник: Рак. Хедонисти који ће посјетити сваки ресторан на који наиђу, а на одредиште ће стићи с два дана закашњења и пет килограма вишка.

Близанци

Близанац се пакује пет минута прије одласка на пут, стога редовно заборави нешто, обично од велике важности. Немојте му никад повјерити кључеве, пасош, карте или било шта битно јер ће их сигурно заборавити или загубити. На пут редовно креће без личне или возачке дозволе, а онда безуспјешно покушава да се извуче на рачун шарма. Ово су нервозни возачи који у ауту немају мира па стално причају мобилним или прелазе из једне траке у другу. Често на стајалиштима започну необавезан разговор с неким незнанцима, након чега схвате да би им вјероватно било занимљивије тамо гдје они иду, стога није реткост да у задњи час промјене план и пођу на друго одредиште.

Идеалан сапутник: Водолија. Авантуристи који ће у динамичном путовању, а што више људи путем упознају и што даље заврше од планираног одредишта, то боље.

Рак

Раковима је одлазак на море идеална прилика да путем обиђу прекрасне предјеле. Они никад не иду аутопутем, већ и по највећим врућинама малтретирају сапутнике да иду старим путем како би могли доживети све чари земље. Ракови редовно стају на путу, диве се језеру, једу јагњетину у локалним ресторанима, а можда и преспавају у неком малом романтичном преноћишту. Ако вам се жури на море, никад не путујте са Раком јер није ријеткост да дође на одредиште са неколико дана закашњења. Као возач је врло опрезан и спор, а ако се неко од других возача на њега наљути, редовно му се засузе очи и онда је боље да мало стане и дође к себи него да вози док је у емоционалном грчу.

Идеалан сапутник: Бик. Једино стрпљивом Бику неће бити проблем Раково инсистирање да стану на сваких пет километара. Док се Рак диви пејзажу, Бик ће се дивити јагњетини у оближњем ресторану.

Лав

Кад Лав креће на пут, припреме почињу недјељама раније. Лав одлази у набавку најмодерније гардеробе, накита и ципела. Код њега је све у појму и изгледу, па је управо он поносни власник најљепшег спортског аутомобила на путу, те наоружан реј банкама и Ајфоном у руци вози свој скупоцјени ауто до непознате дестинације. Увијек се прави важан па претиче мање аутомобиле, након чега их с подсмјехом погледа испод својих скупоцјених наочара. Како ћете га најлакше препознати? Лав је онај старији проћелави господин који мисли да уопште не изгледа смијешно у луксузном купеу.

Идеалан сапутник: Вага. Обоје воле да се праве важни, па ће заједно у најелегантнијем аутомобилу уживати у изазивању зависти код других возача.

Дјевица

Већина ствари које Дјевица са собом носи на пут отпада на лијекове и медицинска помагала. Ту су разне таблете и сирупи у случају да је заболи глава, грло, уво, раме, а ту је и обавезан топлометар те мјерач притиска, јер ипак су велике врућине. Са собом носи и огромне количине течности, као и здрав и хранљив, али нимало укусан оброк који ће јој дати довољно енергије за стресно путовање. Од гомиле лијекова не остане јој пуно мјеста за остале ствари па са собом носи углавном практичну одјећу која се може добро комбиновати. На путу је опрезна, но њена нервоза чини је несигурним возачем који може бити опасност уколико му ишта поремјети рутину, у што спада гужва, радови на путу или временске неприлике.

Идеалан сапутник: Јарац. Обоје су изузетно опрезни па ће уважавати обострану потребу за сигурним доласком на жељено одредиште.

Вага

Вага се за пут припрема данима, а увијек са собом носи гомилу кофера пуних одјеће. Како је неодлучна, увијек носи бар три одјевне комбинације за сваки дан, те гомилу ципела и козметике која јој можда затреба. Ако путујете са Вагом, немојте очекивати да ћете имати много мјеста у ауту стога понесите само четкицу за зубе, пар мајица и једне панталоне. Вагин ауто мора прије свега бити лијеп и елегантан, аи боја заузима важно мјесто. Сама безбједност и неке друге техничке квалитете мање су важни фактори. Као учесник саобраћаја је фина и пристојна, но стално се гледа у ретровизор; жене поправљају шминку, а мушкарци се диве свом неодољивом осмијеху.

Идеалан сапутник: Лав. Путем ће изазивати завист осталих возача, а стајаће на најлуксузнијим одредиштима гдје ће се частити најскупљим јелима и пићима

Шкорпија

Шкорпија са собом на пут увијек носи само најосновније ствари, а исто очекује и од људи с којима дијели ауто. Не припрема се посебно за пут, но једном кад крене, све мора бити по њеном. Она зна све пречице и скривене стазе којима ће стићи на одредиште прије осталих неинформисаних лузера, али често се загуби па дође задња, али то јој се не смије споменути. На путу јој је све дозвољено па често вози брже од дозвољеног и прави прекршаје, но ако ико други направи и најмањи прекршај, одмах изгуби живце. Осветољубива Шкорпија некад зна да буде попут карактера из хорора, па ако јој украдете предност, спремна је да скрене с руте и пратити вас километрима све док не станете, а онда ће вам сасути бујицу увреда и вратити се на пут. Иако ће због тога каснити сатима, биће срећна јер вам је показала да са њом нема шале.

Идеалан сапутник: Нико. Шкорпија највише воли да путује сама, па јој сви други представљају сметњу.

Стријелац

Стријелац обожава путовања, а најрадије путује у џипу или комбију, како би у њему могло стати што више људи. Ако са Стријелцем крећете на пут, знајте да с њим нема спавања. Најсрећнији је кад је окружен мноштвом људи па у ауту иницира друштвене игре, свирку, пјевање, чак и ако нико од његових сувозача не показује ни најмању жељу за учешћем. Без оклијевања стаје аутостоперима, у којима одмах нађе нове најбоље пријатеље, но није ријеткост да касније схвати да је остао без мобилног телефона или новчаника. Ипак, чак ни то не обесхрабри овог зодијачког оптимисту који ће и даље у свакоме видјети само добре стране, а сваку ће недаћу доживети као анегдоту коју ће још годинама моћи препричавати.

Идеалан сапутник: Водолија. Њих двоје ће се толико добро забављати, да ће им путовање бити забавније од самог љетовања.

Јарац

Јарац мрзи сваку промјену, па му је и одлазак на пут ноћна мора. Кад креће на путовање, припреме трају недјељама. Мјесец дана раније Јарац обави први преглед аутомобила, замјени и провери гуме, постане члан Ауто клуба и набави сву опрему и алат у случају квара аутомобила. Кад дође дан Д, полази се барем три сата раније, како би се избјегла гужва. Пред сам пут понавља читав процес, а на бензинској пумпи барем два сата провјерава притисак у гумама, мијења уље и улива воду. Његови су сапутници већ на ивици нервног слома, но тад тек почињу муке. Јарац вози изузетно опрезно и по правилима, па чак и ако се нико њих не држи. Стаје на сваких сат времена на чај и кафу, а током вожње не подноси никакву причу и ометање, под шта некад спада и гласно дисање.

Идеалан сапутник: Дјевица. Дјевица ће одобравати Јарчеву опрезност и озбиљан приступ одласку на пут, будући да ни сама не подноси никаква одступања од зацртаног плана те жели бити припремљена на све могуће проблеме.

Водолија

Водолији није битно гдје иде, већ с ким иде. Обожава да упознаје нове људе па их без оклијевања позива са собом у ауто. Често скрене с руте па заврши на неком потпуно другом мјесту од предвиђеног, што је за њега знак независности и слободног духа, но ономе код кога је унајмио апартман то и није толико забавно. С њим увијек очекујте неочекивано. Он има велики комби у ком се пјева, плеше и тулумари. На путу је опасан утолико што је непредвидив, па некад може бити најопрезнији возач, а некад ће бити толико нервозан да ће га нечији попреки поглед навести да псује, отвара прозор и показује прст.

Идеалан сапутник: Стријелац. Ова два хипика у души воле дружење и забаву, а одлазак на море идеална им је прилика да стекну нова искуства. Њих непредвиђене околности не само да не избацују из такта, већ су им пожељне јер свако путовање чине јединственим доживљајем.

Рибе

Овај хороскопски занесењак је толико збуњен да не зна ни да се спакује како треба. Са собом носи бар три кофера, у којима се не налази ништа корисно, па са собом вуче гомилу ствари које никад неће употребити, док редовно заборавља да понесе новчаник, документе, пуњач за мобилни телефон или план пута. Увијек касни с поласком барем пет сати, чиме излуђује све који с њим путују. Њен аутомобил често је у таквом стању да га само она зна возити, јер се мијењач повлачи на један начин, а врата се отварају на други посебан начин. Није ријеткост да заборави да купи бензин или промјени уље, стога можете бити сигурни да је већина возача која стоји на путу и чека помоћ рођена у знаку Рибе. Једном кад стигне на одредиште, три дана касније од планираног, њени су сапутници већ толико излуђени да остатак годишњег одмора проводе долазећи себи се од напорног пута, а неријетко за повратак кући купују аутобуску или авионску карту.

Идеалан сапутник: Рак. Стрпљивом Раку се нигдје не жури, па му Рибино кашњење неће тешко пасти, а обоје ће путем стајати, дивити се природи и фотоапаратом радо биљежити сваки детаљ, које ће показивати пријатељима, хтјели они то или не...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана