Астро: Каква ће вам бити финансијска ситуација у 2014. години?

magazin.ba
Астро: Каква ће вам бити финансијска ситуација у 2014. години?

Да ли ће вам у 2014. години финансије ићи на руку или не, сазнајте кроз савјете астролога.

Ован

Пар година у назад ваше финансије су нестабине. Тај тренд ће се наставити и током 2014. године. Не толико због тога што немате посла, већ због многих ванредних трошкова који вам се стално појављују. Не улазите у неке крупне инвестиције и не подижите кредите. Свакако вам се не савјетује да позајмљујете новац (било да га ви тражите или дајете).

Само тиме што ћете се уздржати од неких скупих куповина, али ћете имати потребу да себи дате одушка (нарочито крајем прољећа). Ако желите да покренете приватан посао – нека то буде са што мање улагања (најприје у посредничким дјелатностима).

До септембра водите рачуна о могућим законским проблемима и штети која иде у корист државе. Од септембра вам је много повољнији период. Можете да рјешите нешто у вези насљедства, повољно дођете до некретнине или вратите неки велики дуг (или га наплатите).

Бик

Као земљани знак имате потребу да се финансијски обезбједите. Усмјерите се на крупнију слику. Акценат је на партнерским односима – нарочито са особама које су везане за иностранство или су странци, неко ко је искусан у ономе што радите или желите да покренете. Чекају вас нека искушења, нарочито у првој половини године. Можете вјешто да манипулишете неким законским формама и зарадите добро.

Препоручује вам се улагање у некретнине, земље или обвезнице (као и продаја истих). Друга половина године вам је мирнија, мада зависи чиме се бавите. Ако сте на функцији или у јавном послу – тада вама креће гужва. Поведите рачуна о неким трошковима током октобра и новембра мејсеца, а тада вам се и не препоручују нека велика улагања. Свакако вас очекује динамична година – спремите се!

Близанци

Ваша финансијска ситуација је нестабилна у протеклим годинама. У овој имате потребу да изравнате рачуне. Међутим, не важите за знак који је дисциплинован. Уздржите се ви извјесно вријеме, али када "пукнете" - одете у дебели минус. Са вама нема златне средине. У овој години (нарочито у првој половини) се усмјерите на могућности брзе зараде. Што краћи и конкретнији пројекти. Неко ће вјеровати у вашу идеју и способности – искористите то. Средина године обилује интересантним познанствима, али ћете их пословно финансијски искористити тек крајем године. Не размишљајте далеко унапред, већ користите паролу "Снађи се у тренутку". Изазовни су вам фебруар, јул и новембар. Тада се пазите да вас неко не превари. Ако продајете нешто "са грешком", потрудите се да то учините у поменутим мјесецима. Крај године дочекујете са извесним растерећењем и вјером да је ваша дугорочнија финансијска стабилност могућа. Ви увијек нађете начин!

Рак

Свакако је ово година у којој требате да радите на себи. Експериментишите са неким својим идејама. Мисли вам лутају па бисте требали да "пратите знакове поред пута". Током читаве године можете да очекујете подршку са разних страна. Многе остварују циљеве које су поставиле прије пар година. Имате више храбрости и оптимизма. Све оно што пукне значи да није било добро за вас. Не мислите о новцу - доћиће вам када и колико вам треба. Пазите шта говорите и коме - јак је принцип кристализовања енергије. Фали вам баланса па не би било лоше да имате камен Ховелит уз себе - избалансираће вас и заштитити од потенцијалних непријатеља. Најбоља ситуација вас чека у задња четири мјесеца ове године. Тада можете да очекујете и веће финансијске приливе.

Лaв

Пословне прилике ће за вас бити добре у 2014 години. Биће извјесних промјена или прилагођавања, али не би требало да вас боли глава. Самим тим ће вам и финансијска ситуација бити стабилна. Моћи ћете да удовољите неким својим поривима али ипак имајте мјеру. Ово се нарочито односи на оне које купују некретнине или граде нешто. Избјегните онај ваш познати принцип: "Или све или ништа". Вјероватно ћете помагати некога из круга породице. Имате потребу да усрећите људе из свог окружења који су вам драги. Размазићете их, као и себе.

У фебруару и априлу избјегавајте да позајмљујете новац. Избјегните веће куповине током фебруара, октобра и новембра. Нарочито је динамична година онима који су у иностранству или се баве приватним послом. Избјегните само покретање приватног посла са рођацима пошто ћете само ви радити!

Дјевица

У овој години већина "скупља поене". Приоритет је да вратите нешто што дугујете (ако дуговања постоје). Моћи ћете нешто да склоните са стране. Прва половина године вам је баш динамична када је новац у питању. Како га зарадите тако вам оде из новчаника. Немојте да вас то брине – једноставно сте у таквом периоду. Уздржите се од позајмљивања и помагања другима. Усмјерите се на себе и покушајте да наплатите нека своја потраживања. У другој половини године сте растерећенији, али и даље сувише мислите о новцу.

Не дозволите да вас то блокира. Уживајте у свакодневним ситницама. Крајем године ће се много тога рјешити у вашу корист. Најповољније је да од краја љета уложите у своје образовање (ма шта то било), јер ће вам то омогућити да напредујете или уновчите већ у наредној години.

Вага

Ваши финансијски апетити се битно повећавају у овој години. Ипак вам се не савјетује да радите и улажете сами. Саслушајте старије и искусније сараднике. Можете да будете заслијепљени неком идејом да ћете одбацити све мане тог пројекта и много тога превидети. Нека вас води парола: "Двије главе су паметније".

Због тога боље функционишете у оквиру неког тима или партнерства, нарочито у првој половини године. Средином године можете да рачунате на нечију помоћ и могућност да добро зарадите или битније напредујете у послу (па самим тим и финансијски да напредујете). Јесен и зима је нарочито повољна онима које желе у иностранство или на било који начин сарађују са странцима. И у овој години останите дипломатични и обуздајте евентуалну импулсивност јер ће вас она ударити прво по џепу.

Шкорпија

За вас је приоритет да укључите рацио у свему што радите. У претходних годину и по дана сте или преозбиљни (неки чак и депресивни када размишљају о будућности), или бјежите од рјешавања неких битних питања. Сагледајте своје могућости и полако се покрените. Прва половина године вам је битна и требате своје финасије да доведете у ред! Многи ће чак имати прилику одлично да зараде. Опет, све то има везе са тим како сте поставили ствари током протекле године. Свакако је најтеже онима које су рођени у трећој декади знака.

Повољности су везане за странце и иностранство. Друга половина године вам је изазовна. Осјећаћете се моћније него што у ствари јесте. Без наглих одлука и импулсивних улагања! Опет вам је крај године веома динамичан првенствено у финансијском смислу (и то позитивно). Свакако славите пошто се "злогласни Сатурн" склања из вашег знака.

Стријелац

Желите свима да помогнете, а то ћете моћи, али на своју штету. Повуците ручну и сагледајте дугорочније своје финансије. Током прве половине године будите опрезни са улагањима – нарочито у вези некретнина, преселења или путовања. Не правите мегаломанске пројекте. Обуздајте своје стрелчевске пориве и функционишите у складу са својим материјалним могућностима. Правите интересантне контакте преко којих можете добро да зарадите.

Нарочито од јесени можете да очекујете бољи прилив новца. Али и даље треба да будете на опрезу. Током читаве године ће се чистити људи из вашег окружења. Нека пријатељства ће се завршити, можда управо због тога што ћете напокон схватити да је неко ту само због тога што има личне користи (највјероватније материјалне). А ви тешко подносите таква разочарења. Научите лекцију и оптимистично крените даље.

Јарац

С обзиром да вас очекује доста прекретница на пољу каријере, требало би да будете опрезни са финансијама. Доста тога ће зависити и од ваших улагања. Нека вас води парола: "Три пута мјери па пресијеци". Имате доста завидних људи у свом окружењу, а то ћете видјети тек у посљедњим мјесецима године. Зато поведите рачуна на кога се ослањате. Многи ће жељети да се опусте и потроше оно што су зарадили у претходним годинама. Извјесна је куповина или промјена некретнина. Али водите рачуна о тошковима одржавања исте.

Напорна година јесте али не и нужно лоша. Желите да угодите и људима у свом окужењу, али немојте да дајете оно што у суштини немате. Битно је да прво ви будете стабилни да бисте могли на прави начин да помогнете онима који то заслужују. Планирајте унапријед (што обично и чините), али немојте да се одричете неких задовољстава. Дајте себи одушка – заслужили сте!

Водолија

Пословно вам је ово или мирна или година мањег напредовања. Финансије су вам релативно стабилне. Све то ће доприњети да се до љета опустите и потрошите више него што би требало. Љето вам је ризичан период за било какве веће финансијске трансакције. Не улажите и избјегните тада неке веће финансијске трансакције (нарочито током августа). Јесен и зима су вам најбољи период у години. Могуће су вам веће финансијске трансакције и одлична зарада.

Опет, зависи како ћете ствари поставити до тада. Потрудите се да до тада вратите нека евентуална дуговања тј. да у тај период уђете растерећени. Свакако треба да се опустите, али не и да радите на своју штету. Неке ствари ће спонтано доћи на своје мјесто до краја године.

Рибе

Пустите машти на вољу пошто ћете управо кроз личну креативност моћи да зарадите. Гушиће вас све што је устројено и обавља се механички. Исто тако избјегавајте (ако можете наравно), да будете дио тима. Боље функционишете самостално када су вам "одријешене руке". Ако се за то изборите или покренете неки приватан посао – очекује вас материјално сјајна друга половина године. Период битних преокрета је крај прољећа и љето.

Било кроз приватан посао или кроз неке трансакције везане за имовину. У случају да ништа не покренете до јула, нећете моћи да очекујете неки већи бољитак у другој половини године. У најгорем случају ћете остати на истом. Препустите се својој интуицији и урођеној оригиналности. Радите на самопоуздању и начину на који представљате оно од чега требате да зарадите.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана