Желите посао? Пробајте у мисији Марс

Bizlife
Желите посао? Пробајте у мисији Марс

Љекар сте, пилот или геолог. У том случају имате предност у односу на остале кандидате за посао у мисији Mars One која запошљава добре Земљанине.

Какав је посао?

The Mars One је непрофитабилна мисија са планом да планету Марс насели људима до 2023. Требало би да будете један од њих.

Шта вам све треба да бисте конкурисали за посао?

Морате бити старији од 18 година. Не требају вам астронаутска и слична искуства. Морате прије свега бити здрави, психички стабилни, прилагодљиви, кретаивни, знатижељни, да умијете да стварате здраве међуљудске односе, да сте вјерни и спремни и да служите циљевима. Све што вам треба за овај посао научићете на обуци која траје око осам година.

Нису вам овдје потребне способности које, рецимо, NASA тражи од будућих астронаута. Није примарно да сте војнички спремни. Директор мисије Mars One Норберт Крафт задужен за здравствено стање запослених каже да се овдjе више траже психичка стабилност и дружељубивост као и способност да се да најбоље у ситуацијама када је најгоре.

"Тражимо особе које могу квалитетно да живе и раде са другима на дугом путовању Земља-Марс. Ако сте особа коју би свако одабрао за суграђанина на свом острву, онда желимо да се пријавите", Норберт Крафт је истакао људске квалитете које ова мисија и Марс траже.

The Mars One мисија је до сада примила око хиљаду пријава заинтересованих будућих добрих Земљанина који ће бити први становници Марса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана