Вожња свемирским таксијем уз роботску музику

M:tel
Вожња свемирским таксијем уз роботску музику

Посљедњег дана у октобру у 16:15 часова на Алтернативној телевизији, погледајте емисију м:агазин и уз Бранкицу Раковић сазнајте најновије вијести о технологији и достигнућима. У суботу 31. октобра ћете чути све о свемирском таксију, роботу који пјева, али и паметној тастатури, која нам стиже из Швајцарске.

Елон Маск, један од најпаметнијих и најбогатијих људи на свијету, и његова компанија произвели су летјелицу која ће путнике превозити, ни мање ни више, него у свемир. У емисији м:агазин видјећете како изгледа унутрашњост ове летјелице, али и сазнати када нас очекује почетак овог револуционарног транспорта.

RobotThepsaian пјева и плеше, али и сигурно погађа мелодије. За развој овог робота можемо се захвалити инжењерима који желе да роботи одражавају људско стање, а они долазе из Корнвола. Овим пројектом они су учинили роботе много више пријатељски настројенима и ангажованима, а њихово разумијевање одређених ствари о људима као што сту године, пол или расположење, омогућава им да одговарају у складу с тим.

Тастатура Wey, која нам стиже из Швајцарске, на првом мјесту ће привући све оне који већину дана проводе за тастатуром, али и непоправљиве љубитеље свега новог што нам стиже из свијета технологије. Ова тастатура вам нуди функционалност, побољшава сигурност чувања података, а невјероватно је ергономски удобна. Помоћу ове тастатуре симултано можете пратити неколико видео или ТВ канала, а директно контролишете екран само једним притиском на дугме. Такође, невјероватно је прилагодљива свим платформама, па увелико олакшава управљање пословним процесима. Мало је вјероватно да ова тастатура неће задовољити захтјеве и оних најкомпликованијих. LCD екран, резолуције 1280x1280, интелигентни сензор за покрете, те разни модули и додаци, само иду у прилог томе. Чистунци ће бити одушевљени чињеницом да је површна тастатура замјењива, а сви остали са тим да се ради о тастатури, а не о рачунару.

Добродошли сте да нам шаљете ваше идеје о којима ћемо заједно учити сваке суботе, пишите нам на [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана