Унутар Земље постоји још једна Земља?

СРНА
Унутар Земље постоји још једна Земља?

Тим научника са Харварда можда је пронашао назнаке постојања дијела древне Земље унутар плашта наше планете, пише themindinleashed.org.

Студија представљена на "Голдшмит" конференцији у Сакраменту тврди да би претходно необјашњиви однос изотопа из дубине Земље могао бити "одјек" древне Земље која је постојала прије судара са другим небеским тијелом, за који се процјењује да је довео до формирања Мјесеца.

Према тврдњама научника, у питању би могао да буде материјал који је постојао прије судара.

Они вјерују да се само дио Земље истопио као посљедица судара и да у дубини наше планете још увијек постоји дио древне Земље.

Научници су проучавали однос изотопа племенитих гасова из дубине Земљиног плашта у односу на однос изотопа гасова пронађених ближе површини.

"Показало се да постоје разлике између односа изотопа племенитих гасова у различитим деловима Земље и то је потребно објаснити. Идеја да врло разорни судар Земље с другим тијелом величине планете није у потпуности растопио и хомогенизовао Земљу изазов је нашим идејама о формирању планета. Ако се теорија покаже тачном - онда можда гледамо дијелове древне Земље, из времена прије судара", рекао је професор Суџој Мукопадхај који је био на челу истраживачког тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана