ТикТок уклања дио мистериозне опције која корисницима предлаже видеозаписе

ГС
ТикТок уклања дио мистериозне опције која корисницима предлаже видеозаписе

Ако сте се икада запитали зашто је ТикТок предложио одређени видео баш у вашем фиду, можда ће вам сада постати мало јасније зашто је то тако.

 ТикТок је објавио да почиње уводити нову опцију за додавање више контекста о томе како алгоритми платформе препоручују видеозаписе у вашем фиду "За вас".

С новом опцијом, можете кликнути типку за дијељење на видеу, а затим одабрати икону упитника назива "Зашто овај видео."

Одатле, ТикТок каже да можете добити више увида у неке од разлога зашто вам је одређени видео препоручен.

Неки од тих разлога укључују "корисничке интеракције", што се односи на садржај који гледате, свиђате или дијелите, као и коментаре које објављујете и ствари које сте тражили у апликацији; “рачуни које пратите или предложени рачуни за вас;” “садржај недавно објављен у вашој регији;” или "популаран садржај у вашој регији."

Као и друге друштвене мреже, ТикТок се ослања на алгоритме за објављивање персонализираног садржаја за кориснике у нади да ће их задржати ангажиранима и скролати што је дуже могуће.

Ново ажурирање долази након обновљеног испитивања да моћни алгоритам ТикТока може одвести кориснике, а посебно његове најмлађе кориснике, у "зечје рупе", укључујући усмјеравање на потенцијално штетне теме као што је садржај о самоубиству и поремећајима прехране.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана