ТикТок сада има милијарду мјесечних корисника

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Након бурне године, апликација је достигла највеćу прекретницу до сада.

Скоро пет година након што је Твиштер угасио Вине, ТикТок је достигао жељених 1 милијарду месечних активних корисника. Компанија је објавила прекретницу на блогу...

Привлачење милијарде корисника на било коју платформу значајан је подухват. Међутим, пораст популарности ТикТока посебно је импресиван када узмете у обзир да је прије скоро тачно годину дана Трумпова администрација прејетила да ће забранити апликацију ако је Денс, матична компанија из Бекинга, не прода америчком купц, преноси портал Кликс.

Тако се боље разумије брзина којом је ТикТок постигао подвиг. Апликација је доступна широм свијета тек од 2018. године - иако сте је могли преузети на одабраним тржиштима већ 2017.

 Инстаграму је требало скоро осам година након првог објављивања и скоро шест година након што га је Фејзбук купио 2012. године прије него што је прошао праг од 1. милијарду корисника. Додуше, Интернет је тада био мање место са мање људи повезаних на интернет преко телефона, али ништа од тога не може да одузме успех ТикТоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана