Телеграм ушао у елитни клуб апликација

ГС
Foto: Илустрација

Апликација са сједиштем у Дубаију, која је лансирана крајем 2013. године, премашила је тај број прије пар дана, а као њено највеће тржиште испоставила се Индија.

То је друго највеће свјетско тржиште интернет корисника, на којем се налази приближно 22 одсто укупних инсталација Телеграма, саопштила је приватна компанија Сенсор Товер која се бави истраживањем апликација, преноси АТВ.

 Индију прате Русија и Индонезија, које представљају око десет одсто и осам одсто свих инсталација. Инсталације апликације убрзале су се 2021. године, достигавши око 214,7 милиона инсталирања у првој половини 2021. године, што је 61 одсто више у односу на прошлу годину у односу на 133 милиона у првој половини 2020. године додаје се.

Вриједи напоменути да се број инсталирања не поклапа са активном корисничком базом апликације.

На примјер, почетком ове године Телеграм је имао око 500 милиона мјесечно активних корисника. Али пораст преузимања, који се поклапа са лошим поступањем Вотсап  у преношењу својих политика приватности на његову огромну базу корисника, ипак сугерише да је Телеграм у посљедњим кварталима добио додатну пажњу.

Телеграм, који је раније ове године прикупио више од милијарду долара, петнаеста је апликација у свијету која је преузета милијарду или више пута.

Мобилне истраживачке компаније не прате инсталирање вец́ине Гугл апликација које су унапријед инсталиране на Андроид уређајима, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана