Стручњаци са Кубе за рак плућа долазе у Србију

Танјуг
Стручњаци са Кубе за рак плућа долазе у Србију

Београд - Делегација института са Кубе посјетиће крајем мјесеца Србију како би са представницима здравственог система размотрили будуће облике сарадње када је у питању вакцина за рак плућа, а део документације већ је стигао у Институт “Торлак”.

Директор Института за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” др Бранислав Лазић рекао је Танјугу да је дио медицинске документације за кубанску вакцину “Cimaveks ЕFG” стигао прије неколико дана у ту установу и навео да је ријеч о хемијско-фармацеутским информацијама о лијеку, клиничким испитивањима на Куби и претклиничким испитивањима.

Лазић је навео да је неопходно да се “Торлаку” достави и други дио документације и да очекује да ће она бити достављена сукцесивно до краја мјесеца, када ће представници института са Кубе доћи у Србију.

Он је подсјетио да је прије недјељу дана одржан састанак са представницима института са Кубе који производи вакцину и кубанске амбасаде, када је потписано и писмо о намјерама.

Према његовим ријечима, Институт “Торлак” већ пет година прати дешавања у области имунологијие на Куби, а у наредном периоду биће размотрени детаљи око будућих облика сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана