Стижу нови емотикони: Међу њима лице које се топи, трудни мушкарац и рендгенски снимак

ГС
Foto: index.hr

Саставни дио комуникације преко мобилних уређаја су и емотикони.

 Помоћу њих људи често изражавају како се осјећају, показују како им у датом тренутку "изгледа фаца" или их једноставно употребљавају приликом недостатка ријечи.

Како технологија стално напредује, тако напредује и све оно што уз њу иде. Па тако, од некад основног избора емотикона данас је исти непрегледан, а сада ће све њихове љубитеље обрадовати и вијест да стиже 112 нових.

Аpple IOS 15.4 систем увести ће нове погодности, а уз њих стижу и нови емоји знакови. Већ овог прољећа имати ћемо прилику видјети трећину њих, На попису налази се неколико врста нових смајлића те гестикулације рукама попут упирања прста у неког, али и руковање особа различитих раса.

Ту су и трудни мушкарац, цвијет лотоса, гнијездо с јајима и празно, грах, тобоган, мјехурићи, диско кугла, али и рендгенски снимак, чији је, тврде многи, емотикон неизбјежан с обзиром на ситуацију с коронавирусом с којом се суочио цијели свијет.Иначе, међу емотиконима који су се највише употребљавали лани титулу је убједљиво однио смајлић са сузама радосницама.

Иза њега слиједи црвено срце, а затим и остали попут оног што се ваља по поду од смијеха, палац на горе, уплакана фаца, руке које моле, смајлић који шаље пољубац и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана