Стијена која се ниоткуда појавила збунила NASA-у

Independent
Стијена која се ниоткуда појавила збунила NASA-у

Мистериозна стијена која се појавила испред ровера Опортјунити је „нешто што истраживачи никада раније нису видјели", судећи по научницима из NASA-е.

Стручњаци су изјавили да су „комплетно збуњени" поријеклом и изгледом објекта који ровер Опортјунити тренутно испитује својим бројним инструментима.

Они тврде да се стијена појавила ниоткуда и без икаквог објашњења на дијелу тла који је свега пар дана радније био потпуно празан.

„Само смо у једном тренутку приметили стијену како стоји тамо. Изгледа као да је бијела по ободу и има удубљење у центру који је тамно црвене боје – изгледа као крофна и само се појавила на том мјесту а ровер чак није ни прелазио преко њега", тврде истраживачи.

Поједини резултати роверовог испитивања указују на потпуно необичан обејкат са којим се научници раније нису сретали пошто садржи изузетно велику концентрацију сумпора и магнезијума – скоро дупло више од онога што је на Марсу забиљежено до сада.

„Не знамо шта ово тачно значи. Потпуно смо збуњени и сви у тиму причају о томе или се свађају око тога шта ова стијена представља", изјавили су из NASA-е.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана