Шта се заправо догодило у Росвелу 1947.године?

GS
Foto: Telegram

У јулу 1947. године, Росвел, мали град у Новом Мексику, постао је епицентар контроверзе када је локална база Ратног ваздухопловства издала, а затим повукла извјештај о проналаску неидентификованог летећег објекта.

Инцидент је изазвао широку спекулацију о ванземаљској присутности, али детаљи остају обавијени велом тајни.

Неки тврде да су војни званичници открили остатак ванземаљског брода, укључујући и тијела ванземаљаца. Ови тврди тврде да су свједоци видјели чудна бића и фрагменте непознатог материјала. Међутим, власти су убрзо промијениле изјаву, тврдећи да су пронађени остаци временског балона.

Ова збуњујућа контрадикција изазвала је широк спектар теорија, од којих су неке тврдиле да су војни лидери прикривали истину о сусрету са ванземаљцима. Други вјерују да је цијели инцидент био дио војне обмане усмјерене на замагљивање стварних догађаја.

Све до данас, Росвел остаје кључна тачка у легенди о сусрету с НЛО-има. Иако званична изјава тврди да су пронађени дијелови временског балона, многи настављају сумњати и истраживати мистериозни догађај, остављајући причу о Росвелу обавијену интригом и непознаницама.

Иако су деценије прошле од Росвелског инцидента, интересовање за тајанствени догађај и даље расте. Незадовољни скептици тврде да су власти намјерно заташкале стварни сусрет с ванземаљцима, док истраживачи и ентузијасти покушавају саставити дијелове слагалице како би открили истину.

Многи свједоци тврде да су били свједоци нечега необјашњивог тог дана, док су други остали немишљени због страха или притиска власти. Ова подјела свједочења доприноси мистерији око Росвела и чини га једним од најпознатијих случајева НЛО-а у свијету.

Скептици инсистирају на томе да су ванземаљци само производ маште и параноје, а да су сви трагови у Росвелу заправо били резултат људске грешке и технолошких експеримената. Ипак, за многе заљубљенике у паранормално, Росвел представља кључни тренутак у историји контактирања с ванземаљским животом.

До данас, тајна Росвела остаје неразјашњена, а истина остаје непоуздана и изазовна. Можда једног дана откријемо све аспекте овог чувеног инцидента, или ће Росвел остати вјечно укоријењен у мистерији НЛО феномена, преноси Глас Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана